Zima přišla a loňský problém je zpět. Dost mě to rozčiluje (ostuda) a nevím co s tím.
Zatím co v létě je to ok, maximálně při chladnějších ránech na dvě vteřiny skoro neznatelně písklo, teď je to zas v plné polní.
Někdy loni mi začal pískat mikrořemen, tak se nechal vyměnit. Po výměně byl klid snad jen dva dny a pak přišlo pískání na novo. Časem se zjistilo, že se řemen poškodil (špatně se nandal nebo tak něco) a dal se opět nový (tušim letos na jaře). Pískání ale přetrvává.
Pokusím se to pak nahrát, ale píská to pouze když je motor studený (přes noc) a ráno většinou nemám čas a hned odjíždim
Zvukově to je jako když prokluzuje řemen. Čím větší zima, tím je to více slyšet a déle to vydrží.
Všechny rozvody apod. se měnily před 10-20.000km, takže ok. Baterie pár měsíců nová (80ka Starshit Starline)
V inkriminováném období se také měnila kapalina v servu. Stará hnusná kaše za novou, ale místo Tutely je tam Valvoline. Může to dělat stejná kapalina jiného výrobce?
Zajímavý poznatek je, že když hned při startu zatížím motor (topení, klimatizace, výhřev, světla...), tak se intenzita pískání sníží. Když sešlápnu spojku nebo lehce zvýším otáčky motoru, to samý. S otáčkami to spíš hned přestane.
Nemá někdo nějaký tip nebo zkušenost?
Závidim, když tu soused natočí letitý Volvo s TDI, za mrazu to tluče jak Zetor bez oleje, ale krásně čistě bez dalších pazvuků... proč to tak nemůže být u mě?