Zdravim vsetkych Afistov.
Som novoregistrovany clen tohto fora a dovodom preco sa na vas obraciam je problem s mojou Alfou 159. Ako to mnohi z vas uz riesili, tak doslo aj na mna. Pred par dnami mi odislo riadenie. Nebol by to mozno taky extra problem keby som sa nachadzal doma, ale momentalne som v Severnom Irsku v meste Ballymena. Som tu zamesnany a mam tu svojho "bouraka"

so sebou.
Ale k teme.
Po kompletnom vyteceni servokvapaliny (cervenej) spod prachoviek riadenia, som musel dat Alfu odtiahnut do servisu kde po diagnostikovani poruchy mi oznamili, ze je potrebne vymenit riadenie a cena je 1500 GBP. Urcite si dokazete predstavit moje nadsenie z tejto ceny
Hlavny problem je aj v tom, ze moje auto ma lavostranne riadenie takze sa servis odvolal na tuto skutocnost a tvrdili mi ze dodavka noveho dielu potrva nejaky cas. Vzhladom podla mna k prehnanej cene som ich poziadal aby pockali par dni s tym ze sa pokusim nove riadenie zohnat ja sam a potom by som im zaplatil len za pracu. Nastastie su ochotny a pristupili na tento variant.
Po kompletnom precitani vasich prispevkov a prebrowsovani vsetkych moznych web stranok s ND pre Alfa Romea, vsak zistujem ze to nie je az take "easy". Nasiel som spolocnosti ako 24seekparts v nemecku ale momentalne nemaju skladom ani kus, na dalsej stranke Ricambi Originale tiez v nemecku maju jedno dokonca v akciovej cene 670 Eur ale bohuzial maju do 16.08. dovolenku. Kontaktoval som priamo Era Benelux ale nemaju prave na 159 atd atd.
Chcem vas preto gentlemani poziadat o akukolvek informaciu, kde? a pokial mozno v rozumnej cene zohnat nove riadenie. Jedna sa mi o fungl novy alebo repasovany diel. Nerad by som tam daval nejaky z vrakoviska alebo z buraneho vozu aby som tento problem nemusel riesit o nejaky cas znovu.
Pokial sa nemylim uzivatel s nickom Sunic tu spominal moznost zohnat nove z Polska, keby tu bola taka moznost bol by som velmi vdacni, tak ako kazdemu z vas kto by ma posunul trochu blizsie k spojazdneniu mojej Alfy.
Vopred dakujem.
P.S. Mam Alfu 159 2.4 Jtdm 147 kW. Nemam tu este vyplnene komplet registre tak na tom popracujem.