Kůrkyn píše:'"To zlatý" je zinkochromát a je ho velmi tenká vrstvička, pokud zoxiduje, tak už je pryč komplet a musí se nanést nový. Viz výše v tomto tématu.
Kůrkyne, občas by mi pomohlo kdybys mi řekl taky nějakou dobrou zprávu

Kůrkyn píše:'"To zlatý" je zinkochromát a je ho velmi tenká vrstvička, pokud zoxiduje, tak už je pryč komplet a musí se nanést nový. Viz výše v tomto tématu.
Kůrkyn píše:Zinkochromát by se dal obnovit. Těď jsem zrovna testoval odrezování 85% kyselinou fosforečnou a ta žere ukrutně. Nicméně mám pocit, že při nižší koncentraci žere líp. Ale to se odzkouší. Pak by se musely dolíky po rzi zahladit smirkem a znova pokovit. Oproti pískování to má výhodu, že se neodebere tolik materiálu. Řešit jde všechno...
Jediná potíž je v tom, že co jsem se ptal po galvanovnách, ta dnes se žlutý ZnCR nesmí používat, kvůli tromojcnému chromu - je to těžký kov. Používá se něco jiného, co má spíš barvu do zelena. Ale třeba by se někde dali přemluvit k tomu správnému.
dík za cenné rady, já mám najeto "jen 74 000" tak myslím že není ještě potřeba, já o tom čištění taky uvažuji, ale asi jen o tom že jim tam pošlu zatím jen ten spodní dekl s nápisem alfa romeo, jinak ten hliník mám všude pěknej, jen dole to není tak úplně podle mého, maximálně kdyby to bylo moc rozdílný tak tam dám i sání, jinak oni to přelakovávají nějakým bezbarvým lakem? nebo to pak zajde to takové ta klasické hliníkové barvy a není to tak lesklé jako "novej" hliník.JendaV6 píše:Georgi to zkreslujou fotky respektive blby svetlo na nich protoze kolem byla tma a tak se to v tom hliniku odrazi. Je to normalne svetly jako novej odlitek. Fakt je ten ze vetsina ploch je ale jakoby lehce vylestena a leskne se, zatimco v tech rozich je matnejsi struktura tj. na fotce tam neni lesk a vypada to svetlejsi. To je asi to co myslis.
Kazdopadne to chemicky cisteni je vicemene jediny co muzu 100% doporucit, u toho sem proste nemel vyhrad. Zkusim to vyfotit na svetle a hodim to sem.
Pokud budes vyndavat vstriky, tak nevim kolik mas najeto ale mozna by stalo je nechat vycistit v Jet Servisu (http://www.jetservis.cz). Co se tyce skladovani, chlapik mi rikal ze je hlavne skladovat v suchu, jinak je to v pohode.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host