Příspěvek
od sunic » 1.11.2010, pon 15:30
Tak jsi mě akorát předběhl, chtěl jsem k tomu něco napsat. Takže se naštěstí rádio podařilo zachránit a teď už to několik dní testuju abych mohl napsat klady a zápory. Takže CD mi přišlo a co vám budu povídat, myslel jsem si že to bude originál a ono prd, je to obyčejná smažka. Prý originál má, ale bylo dost drahé, tak mi ho jen vysmažil hahaha.. Takže teď nevím jestli jsem vyhodil osm stovek komínem a nebo je v něčem lepší než to co jsem si vypálil. No každopádně to moje mi rozchodit nešlo a tohle od toho kluka fungovalo na první pokus. Takže jak chcete, buď si to vysmažte z toho odkazu co je tady na začátku vlákna a nebo pošlu do placu tu smažku co jsem si koupil na ebay. Jinak mi k tomu ještě aspoň přiložil mapu Itálie 2010. Jen nevím kdy jí využiju A teď k mé zkušenosti...
Takže vypadá to velice dobře, se vzhledem jsem moc spokojenej, ale objevil jsem pár mušek.
1. Ta hlavní je, že Levé horní tlačítko (MAIN DARK) už nefunguje jako u první verze firmwaru, že když jsem měl puštěnou navigaci, tak mi to při ní ukazovalo mapu a na levé straně byla zobrazená data rádia nebo cd, kde mi to ukazovalo stanici nebo přehrávanou skladbu. Teď to tlačítko funguje jen pro vyvolání hlavní nabídky, kde si navolíte co chcete.. zda audio, telefon, navigaci, trip a setup. Takže tohle mě docela vadí, rád jsem měl při navigování zobrazené i data z rádia. Holt asi si budu muset zvyknout.
2. Taky dost podstatná vada je, že při přehrání firmwaru to nastavilo italštinu jako hlavní jazyk a když jsem to chtěl pomocí SetupCD přenastavit na angličtinu, tak mi to uznalo angličtinu jen do psané formy, ale do hlasového ovládání se nastavit nechce. Furt mi to při čtení z CD píše, že to udělalo chybu při načítání a ať akci zopakuju. A opakoval jsem jí několikrát a furt nic. A ještě mi to teda tu původní hlasovou italštinu smazalo, takže teď mám rádio v angličtině, ale hlas tomu chybí, což mi píše vždy po zapnutí rádia. A ze SetupCD už ani tu italštinu nejde nastavit. Tak nevím jestli se to SetupCD nevyrábí i v nějaké novější verzi a nebudu si musit koupit tu.
Dál už je jen drobnost, jako že tlačítko hlasitosti na volantu se musí mačkat pokud chcete ztlumovat více a né jen držet, jak to myslím stačilo u předchozí verze.
A teď klady:
1. Barevnost a grafika super (barva je teda asi daná, nikde jsem neobjevil, že by šla změnit. Takže pokud má někdo něco proti modré s oranžovou, má smůlu)
2. Navigace jde přiblížit až na 50 metrů, což už ukazuje i silnice zda jsou jednosměrné a
kterým směrem vedou. Dále mi normálně vzala CD s mapama 2010/2011 které ta předchozí verze firmwaru měla problém vzít a když vzala, tak mi to po pár kilometrech zamrzlo.
3. Telefon se mi zdá mnohem propracovanější, textovky se píšou snáz a i vytáčené číslo je velice dobře viditelné a hlavně po čase nezmizí, jako mi to dělala předchozí verze, že jsem namačkal číslo a kolikrát než jsem zmáčkl vytáčení, tak se mi rádio samo přeplo do základního módu "telefon" a číslo jsem mohl psát znovu.
4. U rádia se nic týkající se funkčnosti nezměnilo, jen prostě lépe vypadá.
Takže závěr, jsem spokojený a asi bych si to nahrál znovu, ale trošku mě štve to hlasové ovládání, ale to doufám vyřeší nějaké novější SetupCD které snad seženu.
-
Přílohy
-

- Trip
-

- Rádio
-

- Navigace
-

- Menu MAIN DARK
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006