Praská pojistka!
Praská pojistka!
Zdravim.Chtěl jsem se zeptat zda se to už někomu stalo.Rozsvítim světla(xenonová)a vše je v pohodě,pokud nezařadim zpátečku.Praskne pojistka a zůstanou svítit jen parkovačky.Nevím co stím.Vžycky nejdřív musím vycouvat,potom vyřadit,vyměnit pojistku,pak teprv můžu svítit.Zařadim zpátečku a šup a nesvítim.Zase jedu pouze na parkovačky.Co stím? 

Re: Praská pojistka!
nekde se ti prosoupal drat nebo je zkrat a jak to pusti proud do couvaci zarovky, tak se vyslusuji vsechna svetla, protoze to bude asi na jedny pojistce
- alfi166silver
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Ta pojistka praskne ikdyž couváš se zhasnutými světly?
www.znackoveoleje.cz - oleje a maziva Selenia a nejen to
FACEBOOK www.facebook.com/znackoveoleje.cz
AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW
FACEBOOK www.facebook.com/znackoveoleje.cz
AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW
můj osobní názor, je ten, že máš přerušený kable, co ti jdou do víka kufru!!! Tam se to bude někde skratovat!!! 

Alfa 166 2.4 JTD 103kW
Alfa 155 2.5 TD 92kW
EX - Alfa 155 1.7 TS(8v)
EX - Alfa 155 1.8 TS(8v)Vínovka
EX - Alfa 90 2.0
EX - Alfa 90 2.4TD super
EX - Alfa 90 2.4TD
Alfa 155 2.5 TD 92kW
EX - Alfa 155 1.7 TS(8v)
EX - Alfa 90 2.0
EX - Alfa 90 2.4TD super
EX - Alfa 90 2.4TD
Viem, že to neni moc vtipné ale keby mám cúvať s vedomím, že ma zakaždým čaká výmena poistky tak ma picne
mám totiž automat a z P do D sa ide len cez R...A teraz vážne, ten kábel čo ide do víka kufru je dosť dobrý tip.

Alfa Romeo 166, 2,4 JTD 20V sportronic
Pojistka praskala pořád.Tak jsem koukal do pojistkový skříne,a nic Pak jsem hejbal s kabelem co jde do víka a zpátečky se už nerozvítí.Vůbec tam nejde do nich proud.Ale aspon mi svítí zbytek.Ted i když zařadim zpátečku.Neni nikde nějakej spínač na zpátečku?nebo relé.Budu to muset prozkoumat celý.Ale jinak díky rady.Jo a odpojil jsem všechny zástrčky s pojistkový skříně a zase zapojil a od tý doby mi svítí airbak červená kontrolka a bliká žlutě airbak s tou sedačkou,jeto tím že jsem to rozpojil?Stačí to odpíchnout? díky Láda
Odkud jsi??? Je potřeba vymazat chybu airbagů!!!
Jo a s tím kabelem do víka je potřeba rozříznout ten husí krk a zkouknout je!!!

Jo a s tím kabelem do víka je potřeba rozříznout ten husí krk a zkouknout je!!!

Alfa 166 2.4 JTD 103kW
Alfa 155 2.5 TD 92kW
EX - Alfa 155 1.7 TS(8v)
EX - Alfa 90 2.0
EX - Alfa 90 2.4TD super
EX - Alfa 90 2.4TD
Alfa 155 2.5 TD 92kW
EX - Alfa 155 1.7 TS(8v)
EX - Alfa 90 2.0
EX - Alfa 90 2.4TD super
EX - Alfa 90 2.4TD
každopádně se nedoporučuje manipulovat s pojistkama a kabeláží od airbagů s připojenou baterkou
bude slomený drát v tom krku a šlusuje ti to o kostru

bude slomený drát v tom krku a šlusuje ti to o kostru
jj díky mrknu na to.Jinak jsem z Mostu
Tak husí krk jsem rozříz,a kabely opravil,a pořád nic.Tak jsem zkoumal dál,a kabel co vede k spínači na převodovce,byl celej oloupanej a strouchnivělej.Tak jsem ho uštíp a nastavil.Proud do vypínače vede v jednom kabílku,ale zpátečky stejně nesvítí.
skus vytiahnut konektor z prevodovky a prepoj ho nejakym kablikom a mali by svietit ked nie este skus poistku alebo ziarovky mozu byt obe vypalene ...
Alfa Romeo 164 QV
Mazda 5 GTA LF
Mazda 5 GTA LF
Tak jsem to zkoušel,a nic.žárovky dobré i pojistky.Přitom v jednom kabílku proud je(co jde do spínače na převodovce)