Včerejším dnem jsem se novým majitelem alfy rome 156, 2.4jtd, sedan r.v.1998.
Auto není nové todíž nejaké mouchy má, za prvé při delší jízdě se mi zahřálo zadní kolo takovým způsobem, že když jsem dojel domů(cesta cca 100km) od kola se kouřilo, o tom že je špatné ložisko na tomto kole jsem věděl, ale mohlo to způsobit i takové zahřátí kola?
Za druhé auto netopí, běhěm jízdy se teplota dle budíku drží na nějakých 60 možná 70 stupních(jak kdy), co jsem se zatím dočetl nejspíš by to měl být termostat, nebo i něco jiného?
Třetí problém byl, že dnes ráno po nastartování mi začala blikat kontrolka žhavení, asi tak na půl minuty pak byl klid. Tohle bude problém žhavících svíček?
A poslední, ale největší problém. Běhěm testovací jízdy auto jelo bezadně, pak jsem jel ale natakovat naftu(shell fuel save - vždy jsem měl k benzínkám shell dobrý vztah, ale nyní to je naopak) a auto od té doby jde normálně nastartovat a jede normálně necuká, dobře táhne...prostě jede normálně, ale vždy po cca 5-10minutách jízdy se rozsvítí kontrolka vstřiku a auto chcípne, stačí pár vteřin a auto není problém opět nastartovat. V čem může být chyba?
Předem se omlouvám, jestli některým zdejším členům budou připadat mé dotazy hloupé, ale po přechodu z punta 1.1 55koní, a punta sporting 1.6 90koní(obojí benzín) je tohle mám první zkušenost s naftovým autem. Prosím o rady na výše zmíněné problémy a jestli je zde na fóru někdo kdo by dokázal sehnat náhradní díly za nějaké rozumné ceny tak bych poprosil o kontakt.
Předem děkuji všem za reakce