uz sa to tu takto prebera dam aj ja par mojich postrehov

... ked som kupoval alfu, skusil som ich par a nakoniec vybral hlavne podla stavu, pocitovo na normalne jazdenie ma viac oslovila paradoxne 8v (nie len po stranke servisu), v nizsich otackach prisla pruznejsia, co sa aj viac hodi k naftaku a nakoniec som aj taku zo vsetkych kupil (najlepsi stav v pomere k cene a faktom je, ze fakt niektore boli stavom umierajuce popolnice) a nie je to ziadna brzda, ide lepsie ako taka 77kw oktavka, aj ked je tazsia, nie je problem v pohode sa dostat cez 200, motor a prevodovka su obstojne nastavene (aj ked je auto plne - uz som par krat viezol cca 500kg a nebola to tragedia), priemerku mam 7,3 (podla pc), aj ked predpisove rychlosti prekracujem o cca 10-20km, keby ze chodim predpisovo, dostanem sa na cca 6 (co som skusal, ale cloveka to v tom aute fakt nebavi) a to nemam ani vybrany filter, no a ked fakt "driapem" ide priemer na cca 8,5 (spotreby 8 - 9 mam aj pri jazdach po meste), je pravda, ze tie spotreby su dost vysoke, na to ze je to diesel, ale ma to dako netankuje, proste chcel som mohutnejsie a vacsie auto, ako predosle, k tomu pridam paradox, ked teraz zavse idem na nissane pripadam si ohrozene, mi pride taky maly, neokapotovany a este aj hukot okolo - motokara

(aj ked je auticko mrstnejsie, ale alfa je proste o inom), no a ak by som sa mal rozhodovat, skusil by som 2,4 a nemiesto 1,9 16v by som bral jednoznacne radsej tu, uz len pre zvukovu kulisu, ked pre ine nie (pri porovnani 16v a 8v u mna vyhrava 8v) ... k pneumatikam, mam 16tky, najmensie co sa dalo podla technicaku dat, ako viem, ze to nevyzera cool, no nie len cenovo, ale aj komfortovo je to lepsie, povodne som mal 17ky a 225ky a to som fakt ze citil kolaje, takto je to pohodlnejsie, auto sa netrapy, nezapasim s volantom a zase nejazdim ako blazon, aj ked je auto nizsie (treba na to mysliet, no na druhu stranu sme za posledne 2 roky mali na oktavke 4 krat roztrepanu olejovu vanu) ...
SW 1,9 JTD 88kW DPF 4/2007, dovoz, jvc touch navi, tachometrovo 135000km

realita podla servisu Rotterdam 165000km
EX: Almera, Almera GT, Micra, Felicia, Favorit