žhavící svíčky
- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Re: žhavící svíčky
Tak s dusíkem experimentovat nechci a ani ho nemám přenechám to firmě no.A s váma co mi drží palce se pak na srazu ožeru.Může být? 

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
aj ked alkohol nepijem
ale palce drzim nech sa to podari. 

Moje prvé auto, moja prvá Alfa
Alfa Romeo 159, 1.9JTDm/16V/110kW, r.v.2007, Strieborná metalíza, Navi, DPF Off, EGR Off by Cendler, swirl Off (vymenené sanie z AR 156)
Alfa Romeo 159, 1.9JTDm/16V/110kW, r.v.2007, Strieborná metalíza, Navi, DPF Off, EGR Off by Cendler, swirl Off (vymenené sanie z AR 156)
tak ze aby tu neboli reci ked ze som si nevsimol ze sa to tu rozobera dalej zavit sa da opravit je na to taka sada ze vraj to potom drzi lepsie ako origo a ta spicka?bezna vec co sa stava a nepomohlo by ti ani zazracne wd inak dost casto pomoze jazdit a vacsinov vystreli sama ak nie su na to vytahovaky;-)
Alfa 159 2.4 jtdm full vybava na objednavku DPF OFF KAT OFF EGR OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V cca 290ps 550nm tlak 1900davka 100mm3 Sarkan chip on ;-)
No jo, jenže jemu tam zůstala většina té svíčky, ne jen špička. Zůstalo tam úplně všechno od závitu dolů. Jinak pokud vím, závit v hlavě nepoškodil, takže jde jen o to to něják dostat ven. Pokud doma nemáš další nástroje a kleštěma a WDčkem to nejde a nejde to ani kompresí motoru, tak to prostě musíš svěřit někomu kdo na to má nářadí a ví jak na to, jinak to můžeš pokazit. Navíc rada jezdi s urvanou svíčkou taky asi není úplně vhodná. Pokud tam nechá našroubovanej kousek toho závitu, tak se to nemá moc kam hnout a pokud to nechá jak to je, tak se taky může stát, že to jednou opravdu vystřelí a budeš mít díru v kapotě. Ten motor má docela velkej kompresní poměr, takže to může být opravdu nebezpečný.
Celkově si ale myslím, že tady za to, že se to urvalo nemůžeš, ta svíčka by se na 99% urvala i bez zahřátí, ale tvá rada byla špatná. Tady je to zcela jistě vada materiálu. Pokud kocour tu svíčku sám kupoval, pak by mohl zkusit reklamaci (za předpokladu že ještě nebyla překročena doba životnosti svíčky, to má uvedno někde určitě každý výrobce, v zásadě to ale nebude víc jak 50 tkm, což ale neznamená, že by třeba ty svíčky nevydržely i dýl). Taky je otázka co tam je za svíčky, pokud jí tam sám nedal, nemůže to vědět, protože část s popisem svíčky zůstala v hlavě.
Jinak dnes jsem si už myslel, že na tom budu stejně, protože svíčka co jsem tahal nechtěla jít za žádnou cenu ven. Nakonec to dopadlo dobře, ale ohnul jsem trubkový klíč a zničil pár kusů dalšího nářadí. Ještě mě čekají dvě a budu je mít všechny, ale můj dodavatel dílů měl bohužel jen jednu.
Celkově si ale myslím, že tady za to, že se to urvalo nemůžeš, ta svíčka by se na 99% urvala i bez zahřátí, ale tvá rada byla špatná. Tady je to zcela jistě vada materiálu. Pokud kocour tu svíčku sám kupoval, pak by mohl zkusit reklamaci (za předpokladu že ještě nebyla překročena doba životnosti svíčky, to má uvedno někde určitě každý výrobce, v zásadě to ale nebude víc jak 50 tkm, což ale neznamená, že by třeba ty svíčky nevydržely i dýl). Taky je otázka co tam je za svíčky, pokud jí tam sám nedal, nemůže to vědět, protože část s popisem svíčky zůstala v hlavě.
Jinak dnes jsem si už myslel, že na tom budu stejně, protože svíčka co jsem tahal nechtěla jít za žádnou cenu ven. Nakonec to dopadlo dobře, ale ohnul jsem trubkový klíč a zničil pár kusů dalšího nářadí. Ještě mě čekají dvě a budu je mít všechny, ale můj dodavatel dílů měl bohužel jen jednu.
- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
žhaviče jsou original Beru.
riprex:
Se neboj já už tu smůlu za všechny vybral takže buď úplně v klidu
riprex:
Se neboj já už tu smůlu za všechny vybral takže buď úplně v klidu

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
no ako si skončil už máš tú pííí.u von??
Alfa Romeo 159 sportwagon 2,4 JTDm 154kw 2008 r.v.
DPF - OFF , EGR - OFF , CHiP - ON
By Mudr.Šarkan
DPF - OFF , EGR - OFF , CHiP - ON
By Mudr.Šarkan
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
tu svíčku opravdu vytáhne, jenom kdo se tím živí a má na to nářadí, když je to takhle, už bych se dál nepokoušel to vytáhnout, bude to akorát horší pro tu firmu co to bude dělat, nehledě je lepší dát třeba 1000kč za vyndání jedné svíčky, než třeba 20000kč za vyndání hlavy
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
>cendler: Soude podle fotky, tak hlava pujde asi stejne dolu.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Jeste ne.Nespecham at zbytecne nemusim platit cestu tomu co to vytahuje tak az pojede kolem zavola mi a prijede jezdit se s tim da kdyby bylo treba a stejne mam jeste jedno auto.1kovi píše:no ako si skončil už máš tú pííí.u von??
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
zhavice vymenene, ruky doskriabane, blikanie zarucene 

Tak už taky nežhavím
. Žhavičky jsou všechny vpořádku, ale jednotka do nich nepustí proud, protože vyhazuje chybu, že obdržela příliš silný signál (když byl žhavič špatný, tak hlásila "slabí signál"). Když žhaviče odpojím, tak hlásí, že je signál moc "slabí" a že je moc silný, zkrátka dvě zcela protichůdné chyby. Tak teď kde je chyba? 

Hanci: Jak jsi se k těm žhavičům dostal? 8-mi ventil je má tak krásně schované,sundával jsi něco?
Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
- peter202
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
riprex píše:Tak už taky nežhavím. Žhavičky jsou všechny vpořádku, ale jednotka do nich nepustí proud, protože vyhazuje chybu, že obdržela příliš silný signál (když byl žhavič špatný, tak hlásila "slabí signál"). Když žhaviče odpojím, tak hlásí, že je signál moc "slabí" a že je moc silný, zkrátka dvě zcela protichůdné chyby. Tak teď kde je chyba?
tento problem mam aj ja silny signal :/ uz som bol aj s tym vo fiate ani tam mi to nespravili vraj mam prist ked bude zima

www.lacnenotebooky.eu- notebooky tablety, televizory tlaciarne a ine za velkoskladove ceny!!!
Tak chyba opravena
. Byla to vadná svíce akorát trochu jiným způsobem - šla do zkratu. Jednotka pak házela chybu, nežhavila pak ani jedna svíčka a blbě to startovalo. Tu svíčku půjdu reklamovat, tak snad mě jí vymění. Zkus taky ty svíčky proměřit a uvidíš. Pokud bude odpor menší než 0.5 ohm, jednotka to vyhodnotí jako chybu a nebude žhavit ani jedna.

- peter202
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ako sa to mera vies mi poskytnut nejaky navod a ako si prepnut aj multimeter lebo este som odpor nemeral :/riprex píše:Tak chyba opravena. Byla to vadná svíce akorát trochu jiným způsobem - šla do zkratu. Jednotka pak házela chybu, nežhavila pak ani jedna svíčka a blbě to startovalo. Tu svíčku půjdu reklamovat, tak snad mě jí vymění. Zkus taky ty svíčky proměřit a uvidíš. Pokud bude odpor menší než 0.5 ohm, jednotka to vyhodnotí jako chybu a nebude žhavit ani jedna.
www.lacnenotebooky.eu- notebooky tablety, televizory tlaciarne a ine za velkoskladove ceny!!!
Dole som nedaval nic, najprv som si myslel ze zhodim EGR a nejake cidla ale ide to aj bez toho. Na odpojenie konektorov som pouzil dlsi pevny drot, na konci som urobil hak, zahakol za konektor a potiahol. Na zhavice som nastriekal konkor. Na demontaz treba pouzit gola kluc s dlhym tenkym nadstavcom. V sani su vylisovane drazky aby tam gola pekne sadla. Ak ide zhavic tazko, treba spat zakrucat a odkrucat po castiach, inac sa Ti moze stat ze ho proste urves. Po uvolneni zhavica som pouzil dalsiu vychytavku, taku uzku podtlakovu hadicku do ktorej hlavicka zhavica pekne sadla a pomaly tahal von, aby nespadol. Treba len trocha opatrnosti. Ked som daval spat novy zhavic ten som do tej hadicky uz poriadne natlacil, spustil po sani a troska zasruboval, potiahol hadicku von. Je to babaracka ale da sa to. Potom uz len sikovne prsty a konektory idu za pomoci spominaneho haku aj naspat celkom dobre. Zaverecny krok je 11ka Kozel a indulona na rukykejzi1 píše:Hanci: Jak jsi se k těm žhavičům dostal? 8-mi ventil je má tak krásně schované,sundával jsi něco?

hanci: Tak to je super,díky moc,zatím není třeba,ale určitě na ně taky brzy dojde 

Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
To peter202: Žhavič jsem ještě v ruce neměl, ale hádám, že má dva kontakty, tak na ně připojíš káble od multimetru a na něm nastavíš přepínač do části která je označená řeckým písmenem omega Ω. U toho znaku budeš mít víc "poloh" přepínače a to ohmy, kiloohmy, megaohmy. Tak si to nastavíš to na tu nejnižší hodnotu a uvidíš co Ti mulťák ukáže. Čím nižší hodnota, tím menší odpor a pokud není žádny nebo minimální odpor, případ riprexe, tak je zkrat. A naopak pokud bude odpor vysoký, tak je uvnitř žhaviče přerušený odporový drát a nežhaví..
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
Jen to trochu upřesním. Žhavič sám o sobě má dva kontakty, ale abys ho změřil bez vyndání, má vpodstatě jen jeden, tím druhým je závit a jeho tělo, které je spojeno s blokem motoru a tedy ukostřeno. Stačí si přepnout multimetr do polohy ohm Ω a mít správně připojené hroty (zdířky COM a V/Ω), jak píše sunic. Správnost ověříš tak, že když multimetr zapneš a hroty spojíš, mělo by se objevit 0.0ohm případně 0.1. Pak už stačí jen ukostřit jeden hrot, nejlépe o mínus baterky a druhým hrotem se dotkneš špičky žhaviče.

Takto vypadá v reálu ten žhavič, nahoru z něj čouhá ale jen to co je nad závitem. To za tím černým předělem je jeden kontakt a to celé pod ním, je ten druhý.
Jinak ještě jeden zlepšovák, kabely ke žhavičům vedou od ovládacího relé, které je umístěno vedle nádobky s chladící kapalinou (černá krabička, drží jí matka 10). Zespod do ní vedou dva konektorované kabely a jeden tlustej obyčejnej drát z baterky. Když odpojíš ten konektor uprostřed, tak tam vedou jednotlivé piny k jednotlivým žhavičům. Stačí tedy měřit tam (stejnou metodou), abys nemusel odpojovat jeden kabel po druhém od žhavičů. Schválně pokud máš diagnostiku můžeš zkusit, zda-li chyba vysokého signálu po odpojení toho kabelu zmizí. Pokud ano, je definitivně chyba v nějákém žhaviči nebo kabelu k němu. Měla by zůstat svítit jen chyba slabého signálu.

Ještě pro všechny, chcete-li ověřit funkčnost relé, stačí změřit kontakty 31a 86 na tom menším konektoru. Je to cívka relé, měly by mít ty kontakty mezi sebou spojení v řádech kiloohmů. Případně lze taky pin 31 ukostřit a na pin 86 přivést napětí 12V, relé by mělo cvaknout.

Takto vypadá v reálu ten žhavič, nahoru z něj čouhá ale jen to co je nad závitem. To za tím černým předělem je jeden kontakt a to celé pod ním, je ten druhý.
Jinak ještě jeden zlepšovák, kabely ke žhavičům vedou od ovládacího relé, které je umístěno vedle nádobky s chladící kapalinou (černá krabička, drží jí matka 10). Zespod do ní vedou dva konektorované kabely a jeden tlustej obyčejnej drát z baterky. Když odpojíš ten konektor uprostřed, tak tam vedou jednotlivé piny k jednotlivým žhavičům. Stačí tedy měřit tam (stejnou metodou), abys nemusel odpojovat jeden kabel po druhém od žhavičů. Schválně pokud máš diagnostiku můžeš zkusit, zda-li chyba vysokého signálu po odpojení toho kabelu zmizí. Pokud ano, je definitivně chyba v nějákém žhaviči nebo kabelu k němu. Měla by zůstat svítit jen chyba slabého signálu.

Ještě pro všechny, chcete-li ověřit funkčnost relé, stačí změřit kontakty 31a 86 na tom menším konektoru. Je to cívka relé, měly by mít ty kontakty mezi sebou spojení v řádech kiloohmů. Případně lze taky pin 31 ukostřit a na pin 86 přivést napětí 12V, relé by mělo cvaknout.
- peter202
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
diky tak pojdem to otestovatsunic píše:To peter202: Žhavič jsem ještě v ruce neměl, ale hádám, že má dva kontakty, tak na ně připojíš káble od multimetru a na něm nastavíš přepínač do části která je označená řeckým písmenem omega Ω. U toho znaku budeš mít víc "poloh" přepínače a to ohmy, kiloohmy, megaohmy. Tak si to nastavíš to na tu nejnižší hodnotu a uvidíš co Ti mulťák ukáže. Čím nižší hodnota, tím menší odpor a pokud není žádny nebo minimální odpor, případ riprexe, tak je zkrat. A naopak pokud bude odpor vysoký, tak je uvnitř žhaviče přerušený odporový drát a nežhaví..

- peter202
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no moj vysletok je neusmespy
odpor som nameral 1,7 teda ak som to dobre meral...
po odpojeni vsetkych zhavicou a napojeni na diagnostiku vymazani chyby stale mi nabiehala chyba silny signal kriticka chyba tak neviem kde moze byt chyba
zhavice mam nove bosch a ked stale vyhadzuje tuto istu hlasku aj po odpojeni zhavicou tak asi v nich chyba nebude 
odpor som nameral 1,7 teda ak som to dobre meral...
po odpojeni vsetkych zhavicou a napojeni na diagnostiku vymazani chyby stale mi nabiehala chyba silny signal kriticka chyba tak neviem kde moze byt chyba

Jestli to pořád hlásí silný signál, odpoj i ten druhý konektor od toho relé. Pak by ta chyba měla zmiznout určitě.
- peter202
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ked zmizne co potom dalej?riprex píše:Jestli to pořád hlásí silný signál, odpoj i ten druhý konektor od toho relé. Pak by ta chyba měla zmiznout určitě.
No keď zmizne, znamená to, že máš vadné nejspíš to velké relé a musel bys ho vyměnit. Případně by to i mohlo znamenat vadu v kabeláži od jednotky, ale spíš ne. Funkčnost relé se dá ověřit viz. můj příspěvek o pár pater výš.
- peter202
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
pokial si dobre pamatam vo fiate mi to rele kontrolovali cez iagnostiku a vraj je dobre tak neviem :/ ale ak bude zajtra cas skusim tie kontakty vytiahnutriprex píše:No keď zmizne, znamená to, že máš vadné nejspíš to velké relé a musel bys ho vyměnit. Případně by to i mohlo znamenat vadu v kabeláži od jednotky, ale spíš ne. Funkčnost relé se dá ověřit viz. můj příspěvek o pár pater výš.