prestuduj si to tu a uvidis, 159 je ako kazde auto, ba relativne spolahliva, ked uz odporucal by om ti 88kw, bo na tom motore sa ma co najmenej pokazit, 159 ma uz dost robustny podvozok, takze vydrzi, ceny oprav tak ako u kazdeho auta tejto triedy, ak mas znameho servisaka, nie je problem, mimoto elektrika je vacsinou aj tu od nemcov, nevyhoda je, ze 159 je sice velke auto, robustne, ale vo vnutry male, plus je tazka, takze aj ta spotreba aj pri naftaku bude vyssia, zatial s cim u 159 boli problemy tak je to servo riadenia pred faceliftom (cca 700€ nove), tiahla zadnych brzd (cca 150€ nove), nadobka serva (50€ nove), podvozky vydrzia vela (dva a viac krat tolko ako na 156 na nasich cestach), no a potom u naftakov (ktore by som ti aj tak viac odporucal ako benzin) take veci, ako aj u konkurencie - dvojhmoty, filter pevnych castic, sanie, egr ventil, pri velkom najazde vstrekovace ... ale to su uz, ako aj predosle veci, problemy, ktore tu riesilo dost ludi a su vychytane a ich oprava je v bagatelnych, plus priatelnych sumach, takze tych 1000-2000€ tvoja rezerva, pri kupe 159, ktora nebude vytrasena kraksna a riadne popozeras, bude ajajaaaj dostatocna