Je to ojetý auto a tím je to daný. Přijedu, prohlídnu, projedu, beru - neberu. Pokud beru, tak už neotravuju prodávajícího, auto jsem si mohl prohlížet do bezvědomí, pokud tomu sám nerozumím, tak si vezmu s sebou někoho, kdo tomu rozumí.
Pokud to chci mít jako nový, musím počítat s tím, že to bude něco stát a jak už tady zaznělo, ty auta jako takový jsou dneska na zlomku svý ceny, to ale neznamená, že ruku v ruce s tím klesly ceny dílů a servisu, Alfa není škodovka a tak to prostě vždycky bude jinde. Pořád si ještě můžete pískat, já když přijel na Chodov s 20 let starým 500SL, tak mi řekli za geometrii 8000,-Kč, jednou je to třída SL a navždycky to třída SL zůstane. A jen tak pro odlehčení, abyste viděli, že na tom Alfy nejsou zas tak špatně

- kabely ke svíčkám stály 600,- Eur, víčko a palec rozdělovače 200,- Eur (jsou tam dva), cívka 290,- Eur (opět x2), katalyzátor 2000,- Eur (při vrácení starýho dílu), sklo světla 180,- Eur, mřížka výdechu topení v palubce 220,- Eur, diagnostika hydrauliky střechy 800,- Eur, jedna pístnice střechy 900,- Eur, atd. A to se to auto dá celý koupit už za cca 150t Kč, ale okamžitě je zralý na investici 200t Kč, nelze očekávat za zlomek ceny novýho kusu (nový stálo v r.92 4mil Kč), že to bude furt jenom jezdit bez investic, což platí úplně stejně pro jakýkoliv jiný ojetý auto včetně Alfy...
Ty lidi co sem vozí ojetý auta to nedělají pro charitu, logicky se snaží nakoupit co nejlevněji a přiměřeně draze (někdo víc, někdo míň, podle svědomí každýho soudruha) prodat. V dnešní době, kdy třeba do toho Německa už dlouhý roky jezdí z východu úplně všichni (Češi, Poláci, Slováci, Maďaři, Ukrajinci) je to prostě do 200km od hranic úplně vybraný a koupit tam něco za nízkou cenu znamená, že na tom autě musí bejt něco špatně. Často se taky kupujou auta přes net, kolikrát pak je stav jinej než na fotkách, takže se uhádá co nejnižší cena a auto se stejně přiveze, opraví se s co nejnižšími náklady a šup s ním do světa, tak to prostě je. Nainvestovaný auta s nadstandardním servisem se fakt prodávají akorát mezi kamarády a členy různých komunit, jako je např. tohle forum.
EDIT: gramatika...