Bezrámová okna - těsnost
Bezrámová okna - těsnost
Tak otázka. Nevíte někdo co udělat pro lepší utěsnění bezrámových oken na GT? Při vyšších rychlostech to hučí. Už jsem přišel na to, jak nastavovat jejich dojezd, ale nepomohlo to. (To jak se podrží ovládací páčka po 7 vteřin v krajních polohách)
Re: Bezrámová okna - těsnost
Jak se přesně nastavuje ten dojezd?
Alfa Romeo Crosswagon
Alfa Romeo 146 1.6TS 88Kw
Alfa Romeo GT 1.9JTD 110Kw ex
Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD 85Kw ex
martinez píše:Jak se přesně nastavuje ten dojezd?
Přesně sem věděl že se ozveš.Ty nesklameš
Alfa Romeo 156 Crosswagon
Alfa Romeo 156 Sportwagon ex
Alfa Romeo 156 Sportwagon ex
Pokud okna sedí přesně a rovnoměrně v těsnící drážce, tak je to maximum čeho lze dosáhnout. Aerodynamický hluk je holt daň za "stylovost" bezrámových oken.
mě to teda nepřijde tak kritické, že bych to řešil.... jasně že to je trochu slyšet, ale nikdy mě to neobtěžovalo....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Hmm, myslel jsem si to. Já jen kdyby náhodou někdo něco už vymyslel
martinez: nastartuješ, sjedeš oknem dolů, držíš páčku stále po dobu 7 vteřin, pak s ním vyjedeš nahoru, zase držíš po dobu 7 vteřin. To samé s druhým. Po odpojení baterky se to má vždycky udělat. Pak když otvíráš dveře, okno už o tolik nesjíždí
martinez: nastartuješ, sjedeš oknem dolů, držíš páčku stále po dobu 7 vteřin, pak s ním vyjedeš nahoru, zase držíš po dobu 7 vteřin. To samé s druhým. Po odpojení baterky se to má vždycky udělat. Pak když otvíráš dveře, okno už o tolik nesjíždí
il ciuffo píše:Hmm, myslel jsem si to. Já jen kdyby náhodou někdo něco už vymyslel
Tak dík, vyzkouším to...
Alfa Romeo Crosswagon
kdyby se někomu hodilo taky jsem řešil hluk "jakoby profoukávání kolem oken" hlavně v zadních rohách" do 100km ticho od 100 výš už to začínalo. zjistil jsem že u řidiče jsem měl gumy takové natrhlé asi opotřebením u spolujezde to bylo vpoho.
vyřešil jsem to černým silikonem, kde jsem do těch gum dirkou stříkl vrstvu silikonu u řidiče se aspoň těsnící guma opravila a vystužila stejně tak i u spolujezdce od tý doby už je tiho hluk je slyšet jen ve vysoké rychlosti jak vzduch proudí kolem zrcátek. gumové obložení teď více tlačí na okna
vyřešil jsem to černým silikonem, kde jsem do těch gum dirkou stříkl vrstvu silikonu u řidiče se aspoň těsnící guma opravila a vystužila stejně tak i u spolujezdce od tý doby už je tiho hluk je slyšet jen ve vysoké rychlosti jak vzduch proudí kolem zrcátek. gumové obložení teď více tlačí na okna
Taktéž jsem sledoval tento problém.Guma nesedí na okně.Napadlo mně namastit gumu ricinovým olejem pro oživení.Zkoušel někdo?