Příspěvek
od MichalT » 13.12.2019, pát 09:37
Vyvodit odpovědnost je základní předpoklad proto, aby se to příště nestalo znovu. Pokud se to někomu jednou stane a zamyslí se nad tím, co mohl udělat pro to, aby se to nestalo, tak je na dobrý cestě se tomu příště vyvarovat. Samozřejmě musí se to zakládat na spravedlivých a logických principech, ne jako třeba, že v zatáčce leží ožralej a hodí se to na řidiče, je to samozřejmě vina toho blba co si lehne na silnici, ALE i ten řidič se příště zamyslí, jestli když do tý zatáčky nevidí, jestli by neměl zvolnit a připravit si nohu na brzdu, protože příště tam nemusí ležet opilec, ale může tam stát odstavenej neosvětlenej náklaďák třeba. A protože máš jet jen takovou rychlostí, abys stihl zastavit na vzdálenost na jakou máš rozhled, tak to policajti dají za vinu řidičovi, protože evidentně vjel někam, kam neviděl a když opilce spatřil, zastavit nedokázal. Ale ono je to těžký, v noci po dálnici bys musel jet max něco kolem 80 km/h, což samozřejmě taky nedodržuju a spoléhám se na to, že tam nikde žádný kus dřeva ležet nebude, že bych snad stihl zareagovat, kdyby tam stálo neosvětlené auto nebo že žádná srnka snad tím plotem u dálnice neprolezla... vím ale, že to je pořád jen 50 na 50...
Ono je totiž pravda, že dneska se naopak strašně moc lidí rádo zříká odpovědnosti. Každý je za sebe zodpovědný sám, ale pokud nechce mít potíže, mělo by k tomu patřit i trochu toho myšlení za ostatní. Když třeba pojedu na motorce, tak mi bude prd platný, že jsem jel po hlavní, když budu ležet v nemocnici.
A k těm hasičům, právě s ohledem na předvídání toho, že tam někdo přiletí, by bylo logické nechat tam co nejvíc únikového prostoru. No a pokud tam byl led, tak by mu ty zimní gumy pomohly, ne že ne, rozhodně by třeba dokázal udělat nějaký výhybný manévr spíš než na sjetých letních. Takže za mě podíl viny tak 80:20 dodávka vs. hasiči. Vlastně se divím, že to takhle policie už dávno nedělí ten podíl zavinění, vždycky dají vinu jen jedné straně a to nemůže být vždycky objektivní.
Giulia Quadrifoglio
156 2,4 JTD
147 1,9 JTD
Ex: 159 2,0 JTDm, 156 2,0 TS, 156 1,9 JTD, 164 2,5 TD, 164 3,0 V6, Giulia Veloce 280 CV, 166 2,4 JTD