Problém s teplotou v zimním období
Re: Problém s teplotou v zimním období
Tak zaslepením egr tim chladičem cirkuluje voda stále, nebo ne? Ja egr zaslepeny nemam, ale byl, vyčistil jsem ho a odslepil, nicméně stejne budu dávat novy.
Dnes jsem na chladič Klímy, kde je zdeformovaný a vysypaný dal kousky kartonu a teplota se odost zlepšila, zakolísalo to jen jednou a minimalne, takze žeby deformovaný a lehce vysypaný chladič Klímy špatně cirkuloval vzduch na chladič a na některých místech prechlazoval?
Dnes jsem na chladič Klímy, kde je zdeformovaný a vysypaný dal kousky kartonu a teplota se odost zlepšila, zakolísalo to jen jednou a minimalne, takze žeby deformovaný a lehce vysypaný chladič Klímy špatně cirkuloval vzduch na chladič a na některých místech prechlazoval?
To sice ano, voda tim chladicem proteka, ale plyn (zplodiny) ne. Zplodiny se chladi, vodu orivaji, studeny motor rychleji zahrivaji a sani neprehrivaji.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
U 1.9 JTDm 16v z mé zkušenosti teplota drží na 90°C po ohřátí, zatím jsem se nedostal nad nebo pod, ale zase netahám přívěsy.
V létě i v zimě stejně, jak už zde psali i jiný účastníci.
Než se vyměnil termostat ze začátku, tak tam se to neohřálo nad 85°C, po výměně jedině 90. Na 90°C v zimě se dostanu asi po 10-15 km.
Já mám problémy s teplotou okolí spíše.
Že při startování kolem 2°C a méně, se nejdříve moc nechce se zvláštními zvuky a poté na všechny 4 chytí, nechám minutu a pomalu jedu mezi 1500-2500 než se ohřeje. Topí po asi 4-6 km. Svíčky, palivový filtr, startér, baterie, vstřikovače v pohodě, ještě mě napadá klapka na sání zda nedezertuje u mě sem tam. (V minulosti hodila chybu, ale občasnou, teď nic)
Divné, že se to děje jen ráno, odpoledne i když je stejná teplota a komplet studený motor nebo i -5°C, tak se to v podstatě neděje. Taková ranní náladovka.
V létě i v zimě stejně, jak už zde psali i jiný účastníci.
Než se vyměnil termostat ze začátku, tak tam se to neohřálo nad 85°C, po výměně jedině 90. Na 90°C v zimě se dostanu asi po 10-15 km.
Já mám problémy s teplotou okolí spíše.
Že při startování kolem 2°C a méně, se nejdříve moc nechce se zvláštními zvuky a poté na všechny 4 chytí, nechám minutu a pomalu jedu mezi 1500-2500 než se ohřeje. Topí po asi 4-6 km. Svíčky, palivový filtr, startér, baterie, vstřikovače v pohodě, ještě mě napadá klapka na sání zda nedezertuje u mě sem tam. (V minulosti hodila chybu, ale občasnou, teď nic)
Divné, že se to děje jen ráno, odpoledne i když je stejná teplota a komplet studený motor nebo i -5°C, tak se to v podstatě neděje. Taková ranní náladovka.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 110kw
ex. Fiat Punto II 1.2 44kw Active Facelift
ex. Fiat Punto 1.2 44kw
ex. Fiat Punto 1.2 44kw
Johnny, ber to tak, že tvoje Alfa je dáma v letech. Moje manželka to má po ránu stejně. Vstávat se jí nechce a vydává zvláštní zvuky. Nakonec se to nějak povede, ale prvních 15 minut v koupelně se na ni nesmí ani mluvit. Po zahřátí na provozní teplotu už funguje normálně a večer chytne taky na první dobrou. A u mojí jsem si jistý i tím, že sání má v pořádku.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
alfa romeo 159 sw 1,9 jtdm 110kw.
Fiat Tipo HB 1,4 16V Italia Mirror Perla Sabbia 2020
Fiat Stilo MW 1,9jtd 110kw ex
Fiat Stilo 1,9jtd 85kw ( stále v rodině)
Fiat Marea weekend 1,6 ex
Fiat brava 1,6 ex
Fiat tipo 2,0 16V gran tourismo 150ps ex
Fiat Tipo HB 1,4 16V Italia Mirror Perla Sabbia 2020
Fiat Stilo MW 1,9jtd 110kw ex
Fiat Stilo 1,9jtd 85kw ( stále v rodině)
Fiat Marea weekend 1,6 ex
Fiat brava 1,6 ex
Fiat tipo 2,0 16V gran tourismo 150ps ex
Tohle mě skutečně pobavilo.Tanguero píše: 17.12.2025, stř 11:21 Johnny, ber to tak, že tvoje Alfa je dáma v letech. Moje manželka to má po ránu stejně. Vstávat se jí nechce a vydává zvláštní zvuky. Nakonec se to nějak povede, ale prvních 15 minut v koupelně se na ni nesmí ani mluvit. Po zahřátí na provozní teplotu už funguje normálně a večer chytne taky na první dobrou. A u mojí jsem si jistý i tím, že sání má v pořádku.
Prostě se snažím, aby fungovala.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 110kw
ex. Fiat Punto 1.2 44kw
ex. Fiat Punto 1.2 44kw
Pri cekani na parkovisti jsem si vzpomel na toto tema a tak jsem vyzkousel jak se to pri venkovni teplote 0 bude chovat na volnobeh. Zapnul jsem topeni na max a po par minutach zacla padat teplota z 90 dolu. Nechal jsem to padnout na prvni carku pod 90 a pustil vnitrni okruh... Po nejake chvili teplota zacla pomale stoupat. V aute uz jak v saune a tak jsem zase po nejake chvili ubral na vetracich z max na moje standardni 2 carky a soucasne jsem vypnul vnitrni okruh aby si to zaclo brat studenej vzduch z venku. Teplota motoru se zacla rychle vracet zpet na 90.
Zaver:
Pri normalnim provozu a dejme tomu stabilni teplote (ja mam nastaveno 22 zima/leto) a cca dvou carkach si myslim, ze jen tak nedojde k propadu teploty.
Pri temperovani vymrzleho auto s vetraky na max a soucasne nejakem zastaveni na parkovisti nebo tahle jizde z kopce verim tomu, ze se teplota muze pohnout smerem dolu.
Pri zapnutem vnitrnim okruhu se teplota zacne vracet na 90, pri vypnutem okruhu brani si chaldneho vzduchu z venku teplota pada.
Jinak vodni pumpa, termostat i kapalina meneny koncem listopadu 25.
Zaver:
Pri normalnim provozu a dejme tomu stabilni teplote (ja mam nastaveno 22 zima/leto) a cca dvou carkach si myslim, ze jen tak nedojde k propadu teploty.
Pri temperovani vymrzleho auto s vetraky na max a soucasne nejakem zastaveni na parkovisti nebo tahle jizde z kopce verim tomu, ze se teplota muze pohnout smerem dolu.
Pri zapnutem vnitrnim okruhu se teplota zacne vracet na 90, pri vypnutem okruhu brani si chaldneho vzduchu z venku teplota pada.
Jinak vodni pumpa, termostat i kapalina meneny koncem listopadu 25.
Kolísání teploty=špatný termostat. Posledních 15 let mi držela voda po ohřátí 90C a ani se nehla.pred Vánoci vylezla na 90C a pak sladla na 80C a někdy zase zpátky atd...Po svátcích vyměněn termostat za nový a zase voda drží po ohřátí 90C a ani se nehne. Prostě koupit kvalitní termostat, bral jsem Nahle a je po problemu...
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 16V 100KW r.v. 08
ex: Alfa Romeo 156 2.0 TS r.v. 98
ex: Ford Probe 2.2 Turbo GT r.v. 89
ex: škoda 125L r.v. 88
ex: Alfa Romeo 156 2.0 TS r.v. 98
ex: Ford Probe 2.2 Turbo GT r.v. 89
ex: škoda 125L r.v. 88
>gallibob: I kdyz jsem na zacatku tematu tvrtil to same tak to tak nemusi nutne byt. Viz muj prispevek vejs. Sam jsem si to vyzkousel, ze radiator ma dostatecny odber na to, aby dokazal motor na volnobeh uchladit uplne sam pri venkovni 0. Uprimne si ale myslim, ze to tak bude proste vsude... Na volnobeh toho odpadniho tepla asi nikde nebude moc a saunu v aute taky ne kazdy potrebuje.
No a co se tyce znacky termostatu, tak za me je dobrej asi kazdej co se tam vejde. Ne kazdej ma spravne nalisovane natrubky.
Se spravne padnoucim termostatem jsem mel pro 159 vzdycky problem...
No a co se tyce znacky termostatu, tak za me je dobrej asi kazdej co se tam vejde. Ne kazdej ma spravne nalisovane natrubky.
Se spravne padnoucim termostatem jsem mel pro 159 vzdycky problem...
Ja zkousel termostaty 2 od te doby, jeden mahle za 2.5k a choval se uplne stejně jako předchozí.. projeto i s diagnostikou.. teplota sla max k 85,86 (výjimečně k 87)- poté pokles na 80 - 79 (to uz pohlo budikem teploty v kabině) tak jsem vyzkoušel jeste verneta, ten drzel 2 dny celkem ok, teplota šla k 91 - 93 poté pokles na 85 - 84, ale po 2dnech mi odešlo na dalnici teplotní čidlo a auto zůstalo stát.. přestal fungovat budík teploty v kabině.. po nastartování okamžitě hláška vysoké teplotx vody, budík jen zareagoval k 130 a hned zase umřel a RJ vypla motor.. potom už nereagoval budik vůbec.. musel jsem zapojit na patici teplotniho čidla stary termostat (naštěstí jsem ho měl v kufru) a aspoň mě to dovolilo odjet.. takže buď mam na ty termostaty štěstí, nebo jsou špatna teplotní čidla.. zkusim ještě objednat samostatně jen teplotní čidlo nejake od Bosche a uvidíme.
- speedy
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Vernet jsem měl na 159 1.9 110kw a fungoval parádně. Objednáváš ty termostaty podle kódu v návaznosti na VIN kód?
Navíc, v pátek jsem byl projet tatíkovu 159 2.4 154kw a jakmile jsem ji ohřál (po 4km s cca 1,5 km stoupáním) tak držela teplotu (teplota venku 3st.) a ani při následné jízdě z kopce už teplota neklesala. Topení jsem měl puštěné standardně na svých 20st. Nevím jak moc si topíš ty
Navíc, v pátek jsem byl projet tatíkovu 159 2.4 154kw a jakmile jsem ji ohřál (po 4km s cca 1,5 km stoupáním) tak držela teplotu (teplota venku 3st.) a ani při následné jízdě z kopce už teplota neklesala. Topení jsem měl puštěné standardně na svých 20st. Nevím jak moc si topíš ty
AR Tonale Speciale 1.5 VGT 118Kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
Mahle jsem kupoval podle specifikaci auta, verneta podle vinka.. Kazdopadne vcera jsem vymenil to teplotní čidlo ve vernetu a teplota uz drží krasne 90 (na budiku) ani se nehne po ohřátí.. tak snad to uz bude cajk
jinak topim okolo 20 - 21, nic extra. Po 3 termostatech a jednom čidlu to vypadá, ze se to povedlo 
- speedy
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Super, tak přeji příjemné ohřátí 
AR Tonale Speciale 1.5 VGT 118Kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw