Řeším opět problém s alfici 159 2.4jtd 147kw.
Začnu tím, že pár měsíců zpět jsem měl ECU v opravě po poškození vodou, od opravy mi neustále svítí dpf a EGR, přitom dpf nemám od vyroby, jen kat a EGR bylo vypnuto a zaslepeno, nejspíš tam přehráli software.. auto ale jezdilo normálně a potřeboval jsem byt co nejrychleji pojízdný, takže jsem to zatím neřešil s tim, že to vyřeším po prázdninách..
Jenže začal mi problém, stalo se mi to poprvé minulý týden, z ničeho nic na dálnici při cca 2.2k otáčkách se za mnou spustil brutální šedý dým, ale fakt kopa dýmu, doprovázel to dunivý zvuk z vyfuku.. dojel jsem rychle domu, vypl motor. Olej neubyl, zkontroloval jsem všechny hadice, podtlaky, vše ok.. nastartoval jsem a dým nikde.. zase to jezdilo úplně normálně, šel jsem tomu naložit cca 20min jízdou a stále žádny kouř.. tak jsem jezdil dál..
Včera mi to začalo znovu, jedu po dálnici cca 2.5k otáček, opět se spustil brutální šedý kouř a jakmile se spustí, tak už kouří furt dokud nevypnu motor, i když stojím na místě, tak kouří a to pak nejde vidět ani přes zadní okno přes ten dým.. jakmile vypnu a zapnu motor, zase je všechno ok..
Dneska mi to udělalo zase při jízdě cca 1.9 -2k otáček na dálnici.. odstavil jsem auto, vypl a zapl motor a zase opět v pohodě..
V ecu žadne další chyby nejsou, turbo tlačí normálně..
Cca 2 roky zpět byla dělaná hlava, turbo, všechny těsnění atd.., olej ani voda neubyva.. po čem mám jít popř co zkontrolovat? Nebo to může souviset s tou ecu po opravě? Jenže par mesicu to po opravě ecu jezdilo úplně normálně až doteď..
Díky moc
2.4jtd 147kw - silný šedý kouř.
Re: 2.4jtd 147kw - silný šedý kouř.
Jak to, že nemáš DPF od výroby?
Viděl bych to na ECU (Hw/Sw).
Viděl bych to na ECU (Hw/Sw).
156 TS
33 1.7IE
33 1.7IE
Re: 2.4jtd 147kw - silný šedý kouř.
Je původem z Německa přelom roku 07. Některé 159 byly bez dpf.
Nemůže to dělat to, že si ecu myslí, že je dpf přítomné a spouští nějakou falešnou regeneraci? A dávkuje více nafty a pak to neskutečně hulí..?
Nemůže to dělat to, že si ecu myslí, že je dpf přítomné a spouští nějakou falešnou regeneraci? A dávkuje více nafty a pak to neskutečně hulí..?