Zkušenosti majitelů Stelvio - rady při koupi
Re: Zkušenosti majitelů Stelvio - rady při koupi
Je reálné koupit Stelvio 2.0 280ps kolem 500-550 tis ? Nebo je to cenova relace, ve které uz jsou neprodatelne kusy ?
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
Koľko km ma?
Určitě ano, spíš jde o to, po jakém rv koukáš a jé máš nároky.
Stelvio Veloce TI 280CV Misano Blue 2021
156 SW 2,5 V6 2002
a nějaké další Alfy a Fiaty
156 SW 2,5 V6 2002
Nerozumím, co znamená "neprodatelné kusy"? Jsou i Stelvia za sto tisíc. S drobnými nedostatky: kradená, shořelá, těžce havarovaná... Takže klidně kup Stelvio za 500, jen nechtěj, aby bylo stejné, jako ojetina za mega. Ale pokud chceš funkční legální přihlásitelné auto, prostě skoukni nabídku a vyber si. A třeba u 280 ps bych řešil nájezd míň, než servisní historii a způsob provozu. Podle mne za 550 nějaké auto koupíš.
Celkem spokojenej parchant
Plná garáž bavoráků plus jedna Alfa :-)
Stelvio Veloce Vesuvio 2021 280 PS
Souhlas mám benzin s vyšším nájezdem km, ale po dálnicích a šlape pořád jako hodinky a věřím že ještě dlouho bude.
156 SW 2,5 V6 2002
156 SW 2,5 V6 2002
Diky hoši.
Ja planuju nakup az pristi jaro nejak, tak zatim delam pruzkum trhu. Radsi bych Giulii samozrejme, ale dost vyuzivam kufr a a taky uz jsem nejak zestarl nebo co, a tak me i zajima, jestli je auto i pohodlne. Proto jsem zacal koukat po Stelviu, i kdyz kategorii SUV fakt nemam rad. Jeste jsem ted ve Stelviu nesedel, natoz jel, tak nevim jestli se tam vejdu (194cm)
Jako dalsi adept na pořadu je dne opet Mazda 6 a nebo Tesla 3.
Ale samozrejme nejradeji bych Alfu. Koukal jsem na nekolik video recenzi na Stelvio (Vaculík, Rasťo apod) a abych se přiznal, tak jsem byl mile překvapen, jak to auto chvali a jakej je (minimalne podvozkove) drzak.
Jinak jezdim hodne mesto, takze nafta pada. A jeste jsem uplne neprozkoumal rozdily tech dvou benzinovych motorizaci. 200 vs 280 ps.
Nejvetsi problem spatřuju v servisu, protoze tady v HK a okolí přicházi v uvahu jen autorizak.
Ja planuju nakup az pristi jaro nejak, tak zatim delam pruzkum trhu. Radsi bych Giulii samozrejme, ale dost vyuzivam kufr a a taky uz jsem nejak zestarl nebo co, a tak me i zajima, jestli je auto i pohodlne. Proto jsem zacal koukat po Stelviu, i kdyz kategorii SUV fakt nemam rad. Jeste jsem ted ve Stelviu nesedel, natoz jel, tak nevim jestli se tam vejdu (194cm)
Jako dalsi adept na pořadu je dne opet Mazda 6 a nebo Tesla 3.
Jinak jezdim hodne mesto, takze nafta pada. A jeste jsem uplne neprozkoumal rozdily tech dvou benzinovych motorizaci. 200 vs 280 ps.
Nejvetsi problem spatřuju v servisu, protoze tady v HK a okolí přicházi v uvahu jen autorizak.
Se svou výškou se vejdeš, já mám 200 cm a vejdu se a ani nemám sedadlo posunuté úplně dozadu. Je ale otázkou, kdo bude sedávat za tebou, protože sám za sebe by sis asi úplně pohodlně nesedl, já za sebou vozím děti, tak není problém. A asi bych kvůli výšce doporučil verzi bez střešního okna.Richie píše: 24.8.2026, pon 08:56 Jeste jsem ted ve Stelviu nesedel, natoz jel, tak nevim jestli se tam vejdu (194cm)
ex: 146 1,8 TS
ex: 147 1,9 JTD 16V
ex: 159 1,9 JTD 16V
Stelvio 2,0T, 148 kw
Stelvio 2,0T, 148 kw
Diky. Stresni okno urcite nechci. Krome toho ze je pak tlusta strecha , tak je to i potencionalni misto, kudy potece a vic veci se muzou porouchat. Za mnou za 99,9 % jezdi jen muj batoh. Dcera jezdi za spolujezdcem. Koukam ze mas tu slabsi verzi. Nejak jsi porovnaval co je lepsi ? A pak vybral tu slabsi ? Jaky jsi mel duvod ?
V podstatě jsem žádný racionální důvod pro výběr slabší verze neměl. Asi rozhodlo to, že se v dané době objevilo auto, které splňovalo moje tehdejší nepodkročitelná kritéria (benzin, červená barva, pádla řazení, tažné, bez střešního okna a bez kožených sedaček), bylo v dobrém technickém i estetickém stavu a za za cenu, kterou jsem byl ochoten zaplatit. Kdyby to tehdy byla ta silnější verze, vzal bych ji s klidným srdcem taky.
Stelvio 2,0T, 148 kw
Stelvio 2,0T, 148 kw
A ted se zeptam uplne blbe, neni tech 200ps na to auto proste malo ? Ja mam cca 185ps (atmosfera 2.5 teda) a auto o 200kg lehci a moc me to nenaplnuje. A mit 200ps jeste ve 4kolce (i kdyz prakticky zadokolka) ? Staci to ? 
Trosku se bojim toho, co mi napsala AI
Nekolikanasobne servisni naklady

Reálně si nevybavuju situaci v provozu, kdy by mi těch 2OO koní přišlo málo (včetně jízdy na dovolenou s plně naloženým autem). Papírově to má zrychlení z 0 na 100 km/h za 7,2 s, což myslím není špatný. Samozřejmě, že ta 280 koňová verze bude výrazně dynamičtější. No a kdyby mi jednou těch 200 koní přestalo stačit, je tam prostor pro nějaké ladění, protože ty motory by podle všeho měly být hardwarově stejné.
A pokud jde o servis, tedy ten pravidelný, pak malá prohlídka (olej+filtry) v autorizáku vycházela nějak kolem 9.000,- Kč a větší prohlídka (navíc svíčky a řemen pohonu příslušenství) pak nějak kolem 15.000,- Kč. Mimo autorizák to jde samozřejmě i výrazně levněji.
A pokud jde o servis, tedy ten pravidelný, pak malá prohlídka (olej+filtry) v autorizáku vycházela nějak kolem 9.000,- Kč a větší prohlídka (navíc svíčky a řemen pohonu příslušenství) pak nějak kolem 15.000,- Kč. Mimo autorizák to jde samozřejmě i výrazně levněji.
Stelvio 2,0T, 148 kw
Stelvio 2,0T, 148 kw
No ja prave s nalozenym autem a zaplou klimou dost trpim, jak to nejede
Nechapu proc, ale u Alf a i u Mazdy je zapnuta klima desne citit. U koncernovych pleček o ni vubec nevim.
Jezdim s Mazdou do autorizaku na ty , jak pises, male prohlidky (cca 5tis.kč) po dovolene jsem tam vloni menil lozisko a za tyden jedu na druhe lozisko a taky to neni zadna vrazda. Stelvio uz ma taky elektronickou servisku ?
Jezdim s Mazdou do autorizaku na ty , jak pises, male prohlidky (cca 5tis.kč) po dovolene jsem tam vloni menil lozisko a za tyden jedu na druhe lozisko a taky to neni zadna vrazda. Stelvio uz ma taky elektronickou servisku ?
Moje MY 2018 má pouze klasickou papírovou servisku. Jak jsou na tom novější roky bohužel netuším.
Stelvio 2,0T, 148 kw
Stelvio 2,0T, 148 kw
Moje je 9/2021 a mám papírovou.
156 SW 2,5 V6 2002
156 SW 2,5 V6 2002
Zajimave. Ja mam plečku z roku 2008 a ta uz papir nema
I kdyz dneska neni ani elektronicka serviska zadna zaruka 
Ahoj, spíš než na servisku, nebo nájezd se zaměř na skutečný stav. Na AI nedej, je blbá... A co se týče motorizace, proč kupovat 200 PS ve světě, ve kterém existuje 280 PS verze?
- rbiciste
- Pozorovatel
Zeptal bych se umělé inteligence, jak na to přišla. Ať to ozdrojuje.
Pouze teoretizuji. Stelvio ani Giulii nemám.
Pokud jezdíš hodně po městě, tak nevím, jak to bude přímovstřikový motor snášet ohledně ředění oleje a zanášení karbonem. Možná bych se zamyslel nad plugin hybridem nebo hybridem v Tonale.Richie píše: 24.8.2026, pon 14:29 Trosku se bojim toho, co mi napsala AINekolikanasobne servisni naklady
![]()
![]()
Volvo V70 D2 (2015)
Lancia Ypsilon 1.2 Elefantino Coconut (2014) - her
ex Alfa Romeo 147 JZD, 85 kW (2005)
ex FIAT 500L Living 1.4 T-Jet (2014)
ex Alfa Romeo Giulietta 1.4 T-Jet (2012)
a dalších asi 30 aut (Chevrolet,Saturn,SAAB,Ford,Peugeot,Renault
Lancia Ypsilon 1.2 Elefantino Coconut (2014) - her
ex Alfa Romeo 147 JZD, 85 kW (2005)
ex FIAT 500L Living 1.4 T-Jet (2014)
ex Alfa Romeo Giulietta 1.4 T-Jet (2012)
a dalších asi 30 aut (Chevrolet,Saturn,SAAB,Ford,Peugeot,Renault
Proto jsem psal, že je důležitý, v jakém režimu auto jezdí. "Mamataxi" 3km tam, 5 do krámu, domů, kroužky... zkrátka tyhle celodenní pošoustky jsou zabiják jak benzinových přímovstřiků, tak DPF nafťáků. Děkujme Euronormám za tyhle dárečky. Ne, že bychom už neuměli vyrobit funkční odolný spalovací auto, jen nesmíme...
No ja auto obcas pouzivam jako mamataxi, ale i tak musim rict, ze ve svem aute bych nikdy nemohl mit pavouka ve vyfuku, pac jak se to ohreje, tak tomu davam napit
Ale nemam samozrejme primovstrik. (rucicka otackomeru to v cervenem poli zná moc dobře) Zvlast, kdyz se to ohreje kloudne. Miluju vyjezdy z kruhacu.Vyhodu mam, ze mam teplou garaz, kde ani v zime neni pod 15°C. Ale i tak jsem naftu zamítnul. To by bylo jeste vetsi trapeni.
Hybrid pro me neni zajimava volba. To uz bych sel do EV (nejspis Tesla3).rbiciste píše: 25.8.2026, úte 12:52
Pokud jezdíš hodně po městě, tak nevím, jak to bude přímovstřikový motor snášet ohledně ředění oleje a zanášení karbonem. Možná bych se zamyslel nad plugin hybridem nebo hybridem v Tonale.