Ekonomické informace (Alfa, koncern Fiat, a tak vůbec....)
Re: Ekonomické informace (Alfa, koncern Fiat, a tak vůbec....)
On už je ale Haldex posledních generací opravdu někde jinde než to bylo u jedničkový Octavie. Slušnej popish je třeba tady:
http://www.auto.cz/skoda-superb-4x4-s-h ... ruhem-5598
Jinak teda tvrdím, že Q4 u Jůlinky by se mě moc líbil, ale na druhou stranu vím, že pro prodeje by bylo mnohem důležitější to kupéčko a hlavně ten kombík.
http://www.auto.cz/skoda-superb-4x4-s-h ... ruhem-5598
Jinak teda tvrdím, že Q4 u Jůlinky by se mě moc líbil, ale na druhou stranu vím, že pro prodeje by bylo mnohem důležitější to kupéčko a hlavně ten kombík.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Pravda že já mluvil spíš o té jedničkové Octavii, dál mé vědomosti nesahají. Jinak Julina SW by určitě pomohla prodejům, o tom žádná. Otázka zůstává, proč to nedělají? Fiat podle mě žádného konkurenta nemá..
33
jo jo, nový Haldex je opravdu už něco jiného... Já to ovšem zmiňoval v souvislosti s tím Golfem32.... Jinak ono i ten nejprimitivnější Haldex není špatný - záleží jen co od toho chci. Pokud to mám v autě typu Passat, kde to je za účelem občasného vyhrábání se ze závěje atd. tak v tom nevidím problém.... Do Imprezy je to ovšem něco jiného 

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Hampice
- SemTuFurt
Když se zahrabeš, tak ti haldex nepomůže. ten zabere až při prokluzu to už je pozdě... Opět se ovšem bavím o 1. a 2. generaci...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
jak jsem psal - Haldex (stará verze) není špatný do úplně běžných aut jezdících v běžných podmínkách.... Ryze na hory nebo ryze na sport to samozřejmě není, ale furt je to 100x lepší do sněhu než jakákoliv předokolka.... měco málo jsem s tím najezdil a opravdu to není špatné....
Jinak trošku z jiného soudku:
http://www.auto.cz/nejvetsi-zadavatele- ... trhu-53358
Znáte to, v dnešní době se bez reklamy neprodá nic.... takže to, že Fiat je v první desítce prodejů značek v ČR je vlastně docela úspěch, s ohledem na to, že do reklamy evidentně nic extra nedává....
Jinak trošku z jiného soudku:
http://www.auto.cz/nejvetsi-zadavatele- ... trhu-53358
Znáte to, v dnešní době se bez reklamy neprodá nic.... takže to, že Fiat je v první desítce prodejů značek v ČR je vlastně docela úspěch, s ohledem na to, že do reklamy evidentně nic extra nedává....

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Tak to je docela smutná záležitost... 

KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
je to zvláštní.... i přesto že se Fiatu letos v Evropě moc nedaří tak je pořád evropská pětka nebo šestka.... Proč je v ČR až desátý a proč tady nedává žádné peníze do reklamy? Přitom o malé levné auta tady zájem je... Chápu že český trh není velký, ale to pak můžou prodávat jen v Itálii, Německu a Francii....
Cenová politika v ČR taky nesmyslná - Bravo o 40 tisíc dražší než stejně vybavený Megane.... .... O Mitu se ani nebavme....

Cenová politika v ČR taky nesmyslná - Bravo o 40 tisíc dražší než stejně vybavený Megane.... .... O Mitu se ani nebavme....

Mě taky přijde u Fiatu ČR zadávání reklamy absolutně nekoncepční. Když je nějakej novej model tak cpou reklamu všude, ale jen chvilku. A pak zase dlouho nic. Ani si nevzpomenu kdy a kde sem viděl reklamu na Fiat, Alfu nebo nedejbože Lancii...
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
- Hampice
- SemTuFurt
Jenže to už se dostáváme k tomu, jak to tady BU vede (viz. jiné vlákno)... Je to na blití... Měli by je odtamtud všechny vyházet a nasadit normální lidi...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Že by to tam bylo plný lemplů? To je taky divný.
Jestli nemaj šílený podmínky už z Itálie...

KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
- Hampice
- SemTuFurt
Je jedno kde, ale někde je prostě něco hoooodně špatně. A mělo by se s tím něco dělat!
Alfa Romeo 164 QV (1992)

no jo.... druhá strana mince je jaký ti z centrály povolí budget a jak tě podporují.... Nechci je hájit ale z jiných firem vím, že kolikrát je třeba marketingové oddělení docela schopné a někdo z centra řekne "bude to tak a tak" a je vymalováno....
Ale nedělám si iluze, jak to funguje v ČR...
na italiaspeedu je docela zajímavý článek....
Marchione se dohodl s odbory na velké investici do fabriky v Turíně. Měla by se rozšířit tak, aby se v ní vyrábělo víc modelů (kapacita skoro 300.000 aut ročně).
Platforma C-evo (Giulietta) se rozšíří (C-evo "wide") pro nějaké SUV a americké káry (díky rozšíření se tam vleze V6 pentastar). Dále s C-evo Wide ještě natáhne do délky (čili z ní bude D-evo) a bude připravena pro Giulii....
Italiaspeed uvádí: "if an external sale of the sports brand doesn't go ahead" - čili že Giulia přijde, pokud prodej AR nepokročí dále....
Tak nevím, Italiaspeed je poměrně seriózní, takže od nich mě taková informace trošku mate... Měl jsem za to, že tohle už je opravdu uzavřená kapitola....
No, panikařit nemá cenu, uvidíme....
Každopádně platforma C-evo je výborná, takže je to perfektní základ pro další úpravy (mimochodem na té rozšířené C-evo wide by mohla vyjet nějaká Giulietta s pentastarem 3.7 a třeba 4x4, ne?
)
Marchione se dohodl s odbory na velké investici do fabriky v Turíně. Měla by se rozšířit tak, aby se v ní vyrábělo víc modelů (kapacita skoro 300.000 aut ročně).
Platforma C-evo (Giulietta) se rozšíří (C-evo "wide") pro nějaké SUV a americké káry (díky rozšíření se tam vleze V6 pentastar). Dále s C-evo Wide ještě natáhne do délky (čili z ní bude D-evo) a bude připravena pro Giulii....
Italiaspeed uvádí: "if an external sale of the sports brand doesn't go ahead" - čili že Giulia přijde, pokud prodej AR nepokročí dále....

Každopádně platforma C-evo je výborná, takže je to perfektní základ pro další úpravy (mimochodem na té rozšířené C-evo wide by mohla vyjet nějaká Giulietta s pentastarem 3.7 a třeba 4x4, ne?

- ReznikCZ
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Kubas: Pentastar a Q4 hmm moc bych nepremyslel vlastne bych jen potreboval vyhodne splatky 

Mercedes-Benz S500 4Matic
.......ale srdcem stále Alfista
.......ale srdcem stále Alfista
možná by to nemuselo být špatné auto a je to lepší než nic, které momentálně Fiat v segmentu MPV nabízí.... Ovšem podle testu na auto.cz je pohotovnostní hmotnost toho auta 1900kg, což jaksi.... 

novinky od Chrysleru.....
http://www.youtube.com/watch?v=2Ap0r_9Z ... r_embedded
Je dobře že se jim daří, když s nima ted kamarádíme
Jinak ten Marchioneho projev je luxusní - ten neformální černý svetr a ti lidi zevlující za ním....
Přiznávám, mám pro něj slabost.... Asi protože mám taky ekonomku....
http://www.youtube.com/watch?v=2Ap0r_9Z ... r_embedded
Je dobře že se jim daří, když s nima ted kamarádíme

Jinak ten Marchioneho projev je luxusní - ten neformální černý svetr a ti lidi zevlující za ním....

Přiznávám, mám pro něj slabost.... Asi protože mám taky ekonomku....

- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Je to správnej teambuilder 

co vím, nemá rád kravaty a jezdí, resp nechává se vozit v qporte
já ho taky beru za to co udělal s Fiatem, ale jeho plány s maserati a poznámky na alfu mě iritují, to přiznám.

já ho taky beru za to co udělal s Fiatem, ale jeho plány s maserati a poznámky na alfu mě iritují, to přiznám.
Alfetta GTV L
ex: GT 1300 Junior 156 2.4 JTD 159 2.4 JTDm
v rodině: 156 2.5 V6 GT 1.9 JTDm
ex: GT 1300 Junior 156 2.4 JTD 159 2.4 JTDm
v rodině: 156 2.5 V6 GT 1.9 JTDm
no, nebýt jeho tak se možná nemáme o čem bavit.... já to beru tak že pod ním se celý koncern stabilizoval a zvednul.... S tím Mase uvidíme.... třeba to nebude tak zlé 

ale máme, řešilo by se tu jak očipovat 159 TDI a podobně 

no, to už by asi probíhalo beze mě 

http://www.auto.cz/fiat-zvysil-svuj-pod ... leru-53823
můj názor je že ten většinový podíl v CH by byla dobrá věc. Fiat by tím tu firmu definitivně schlamstnul a mohl by tam realizovat veškeré svoje plány. A Chrysleru se opravdu daří, prodává výborně, nový Cherokee je v USA velký hit, tak proč takovou dobře našlápnutou firmu nevzít, ne?
můj názor je že ten většinový podíl v CH by byla dobrá věc. Fiat by tím tu firmu definitivně schlamstnul a mohl by tam realizovat veškeré svoje plány. A Chrysleru se opravdu daří, prodává výborně, nový Cherokee je v USA velký hit, tak proč takovou dobře našlápnutou firmu nevzít, ne?

Konečně se hoši jasně vyjádřili: http://www.auto.cz/fiat-alfu-nikomu-dame-53830 

156 SW 1.9 JTDm