já to chápu, ale aby to auto dneska pohodlně odvezlo 4 lidi a mělo jakžtakž kufr a 5* z crashtestu, tak prostě délku 4,7m potřebuje. Dneska i Giulietta měří nějaké 4,2m....hadXR píše:
Kubas: Proboha! "sedánek ca 4,7m"? To je trochu moc ne? Takovou dýlku měla moje limuzína vyšší střední třídy - Ford Scorpio.
Sedan střední třídy, obzvlášt pokud by se chtěl honosit názvem "sportsedan" o čež by Alfa měla jistě usilovat by neměl překročit 4,5m.
Ale neber to osobně vym že to myslíš v rámci dnešní doby, já se skrátka ještě nesmířil s tim že je tak divná![]()
Jinak jo - staré Alfy (164,75 atd) byly podstatně menší a místa v nich bylo dost. To byla ale vážně jiná doba, která se nevrátí.
Dnes ti nikdo za 4,5m sedan nedá víc než 500 tisíc. Každej si řekne, proč bych si nekoupil "o třídu větší Lagunu/Mondeo atd." za stejný peníze? A aby sedan od Alfy konkuroval VW Jetta to asi nikdo nechceme. U Subaru taky od Imprezy sedan odešli, asi věděli proč....
A obecně - pojem "sportovní sedan" a "sportovní" cokoliv, je dnes bohužel skoro mrtvý.... "Sportovní" musí být hlavně image, jinak je všechno jedno....