k srazu:
Jsem asi poslední z účastníků. který se ještě nevyjádřil...takže to napravím.
Akce klapla na 110%, vše bylo připraveno, dobře časově rozvrženo...nikdo na nic nečekal.
Cendlera jsme téměř nepustili z jámy...
Cendler je opravdu profík..je vidět, že 159 zná dokonale. Výměnu DPF má zmáklou luxusně, umí ji v rekordním čase a člověk od něj neodjíždí s tím nejistým pocitem, jako od jiných mechaniků.
Tanguero se na nás připravil také velmi svědomitě, o gulášku nemluvě...ten byl prvotřídní.
Po celou dobu panovala dobrá nálada a takový příjemný klídek...bylo tam opravdu fajn
k DPFoff - jízda:
Hned po prvním projetí mi bylo jasné, že je něco "špatně"...vůbec to totiž nebyla ta alfa se kterou jsem tam přijel...nemusel jsem hlídat otáčky při rozjezdech se zapnutou klimou, aniž by měl motor tendenci chcípat. Auto jede naprosto lehce. Ve vysokých rychlostech samozřejmě nic nepoznáte...navýšení výkonu se žádné nekoná. To pravé potěšení z DPFoff si užijete zejména ve městě, při couračkách, rozjezdech a popojíždění. Auto totiž nic nedusí, jede čistě, bez cukání, bez nutnosti hlídat otáčky. Bez protestu spadla mez použitelnosti motoru o cca 500 otáček a to je silně pozitivní zejména pro městské jezdce, jako jsem já. Nemusíte tolik kvedlat a prakticky nemusíte využívat tu šíleně krátkou jedničku, aniž by motor nějak protestoval. Zjemnil se dokonce chod motoru a to tak, že si toho sama od sebe všimla i moje drahá polovička. Naopak se mi zdá, že ještě trochu zhutněl jeho zvuk (zvenku). Zkrátka auto to jednoznačně prospělo...
k DPFoff - spotřeba:
Samosebou jsem hned zkoušel i tu... Podle mého PP šla dole o cca 0,4-0,7 litr. Podle trasy a stylu jízdy. Na mojí kontrolní trase, kde jsem na couračku (tedy 50-60/90-100) zajel svůj rekord 6,1 jsem bez větších obtíží dal po DPFoff 5,7...(ve dvou, převážně rovina, bez předjíždění). Pokud ale hodláte plně využívat potenciál motoru (a to bezesporu po DPFoff zkusíte), žádnou úsporu nečekejte.
Na závěr bych rád poděkoval Cendlerovi za jeho ochotu za námi docestovat, Tanguerovi za výborné pohoštění a domáckou atmosféru a Envelovi za pokec a výměnu zkušeností...