Alfa Romeo 147 (pokec)
- Princ William
- Štamgast
Re: Alfa Romeo 147 (pokec)
Jak jsou na tom pilový filtry? Koukal ses na ně?
AR 147 QV, 1.6 TS 88 kW, 2009, 5d, Bianco Pastello HWB
Zdravím lidi mám 2 dotazy.
Takže zaprvé můžete mě někdo říct jaké ramena se dávali do prvovýroby? a cca cena? Nikde to nemůžu dohledat.
A za druhé Máte někdo zkušenosti s fólií na auto? Chtěl bych potáhnout komplet celé.Tak jestli si to někdo dělal tak kde a za kolik.
Dííííky
Takže zaprvé můžete mě někdo říct jaké ramena se dávali do prvovýroby? a cca cena? Nikde to nemůžu dohledat.
A za druhé Máte někdo zkušenosti s fólií na auto? Chtěl bych potáhnout komplet celé.Tak jestli si to někdo dělal tak kde a za kolik.
Dííííky

147 1.9 JTD
origo jsou TRW a ty mají prý dvě kvality
u nás v regionu to například dělá firma Matchball a snad by měli být dobří.... Cena je tak 30 tyček, možná bys to (bez papíru) dostal levněji....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
12tis bez dph stojí žlutá pro dročkaře 

Podívej, pár fólií jsem již lepil, na střechy a něco do interiéru a mohu ti říct, že se to prostě levně dělat nedá. Tedy pokud to chceš na pár let.
Zaprvé, pokud použiješ levnou fólii z aukra (typicky 152 * XXX cm) tak se s ní dá rozumně polepit plocha bez výrazných křivek (střecha Octavia I combi, Ford puma). Ale dělat s ní blatníky, nárazníky, zrcátka, zkrátka místa s velkým množstvím křivek a tvarů dost dobře nejde, nevydrží to. 3M, Foliatec stojí prostě 3x tolik, ale taky je to kvalita o pár tříd výš a ty fólie vydrží, jsou mnohem lépe tvárné a zapamatují si tvar.
Zadruhé, polepení blbé střechy u auta jako octavia nebo ta puma potřebuje alespoň 2-3 lidi, je potřeba tu fólii různě napínat, nahřívat, vyhlazovat, kontrolovat...střechu je třeba umýt, důkladně odmastit, prostě ten proces je časově náročný, protože se jedná o precizní práci, špatně očištěné místo = po čase bublina, přetažená fólie = vrásnění, ztráta barvy...
Nehledě na občasné potíže s odstrojením auta. A ty lidi je třeba zaplatit, nikdo se s tím 2 dny za pár stovek piplat nebude...
A u profi firmy to zpravidla dělá tým lidí, kdy vždy 2-3 lidé pracují na jedné části auta, další na jiné části, takže to sice mají třeba za den hotové, ale platíš práci 5-8 lidem...
Zaprvé, pokud použiješ levnou fólii z aukra (typicky 152 * XXX cm) tak se s ní dá rozumně polepit plocha bez výrazných křivek (střecha Octavia I combi, Ford puma). Ale dělat s ní blatníky, nárazníky, zrcátka, zkrátka místa s velkým množstvím křivek a tvarů dost dobře nejde, nevydrží to. 3M, Foliatec stojí prostě 3x tolik, ale taky je to kvalita o pár tříd výš a ty fólie vydrží, jsou mnohem lépe tvárné a zapamatují si tvar.
Zadruhé, polepení blbé střechy u auta jako octavia nebo ta puma potřebuje alespoň 2-3 lidi, je potřeba tu fólii různě napínat, nahřívat, vyhlazovat, kontrolovat...střechu je třeba umýt, důkladně odmastit, prostě ten proces je časově náročný, protože se jedná o precizní práci, špatně očištěné místo = po čase bublina, přetažená fólie = vrásnění, ztráta barvy...
Nehledě na občasné potíže s odstrojením auta. A ty lidi je třeba zaplatit, nikdo se s tím 2 dny za pár stovek piplat nebude...
A u profi firmy to zpravidla dělá tým lidí, kdy vždy 2-3 lidé pracují na jedné části auta, další na jiné části, takže to sice mají třeba za den hotové, ale platíš práci 5-8 lidem...
AR 147 JTDm | 88kW @ 103kW | 2006 | Progression | BOSE | EGR + DPF OFF by Autoscan.cz
www.foliatecshop.cz | www.omp-shop.cz | www.sparco-shop.cz
www.foliatecshop.cz | www.omp-shop.cz | www.sparco-shop.cz
No žlutou určitě ne
přemýšlel sem o černé matné. Viděl sem ji teď nedávno ve Zlíně na autě a dost dobré!
jinak dneska sem psal do trieste a teď mě došla kalkulace alfu udělají ve 3D WRAP černá matná nebo metla za 21.Tak nevím počítal sem tak nějak kolem těch 20.

jinak dneska sem psal do trieste a teď mě došla kalkulace alfu udělají ve 3D WRAP černá matná nebo metla za 21.Tak nevím počítal sem tak nějak kolem těch 20.
147 1.9 JTD
já se v tom nevyznám, každopádně ten matchball se tím profesionálně živí, takže asi kvalita bude na 100%.... (polepují tím myslím trolejbusy ve Zlíně atd, takže to prostě musí něco vydržet....). Co jsem se s nima bavil tak prej to vydrží pěkný cca 5 let....
Ale jestli máš na autě pěkný lak, tak fólie je vyhazování peněz....
Navíc 147 s max 150k v černém matu je podle mě trapárna, ale to už je věc vkusu....
Ale jestli máš na autě pěkný lak, tak fólie je vyhazování peněz....
Navíc 147 s max 150k v černém matu je podle mě trapárna, ale to už je věc vkusu....

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
No pravě to dělám kvůli laku. Jezdím teď často do Brna a co stojím dycky na parkovišti tak už mám obouchané dveře a škráblý nárazník
. Tak přemýšlím že bych to řešil fólií měla by víc vydržet a je o dost levnější než celolak navíc kdybych to lakoval a pak bych viděl že mě do toho někdo ťukl tak by asi nedopadl dobře 

147 1.9 JTD
.... máš 7 let starou Alfu.... za pár let bude její cena beztak naprosto směšná nezávisle na tom, jestli bude někde důlek ve dveřích nebo ne.... Těch 20 tyček investovaných do polepu se ti nikdy nevrátí....
A černý mat se ted dost často dává na relativně silné auta.... dát to na něco, co má 85kW mi prostě přijde ujeté....
Ale je to tvoje věc, ty tím jezdíš.... Jestli se ti to líbí (stejně jako třeba ten "duplex" co na autě máš.... jestli je teda tohle tvoje auto: http://alfisti.cz/index.php?link=cuore-karty-thif ), tak si to tam prostě dej....
A černý mat se ted dost často dává na relativně silné auta.... dát to na něco, co má 85kW mi prostě přijde ujeté....
Ale je to tvoje věc, ty tím jezdíš.... Jestli se ti to líbí (stejně jako třeba ten "duplex" co na autě máš.... jestli je teda tohle tvoje auto: http://alfisti.cz/index.php?link=cuore-karty-thif ), tak si to tam prostě dej....

Jo jasné ten ,,duplex" tam byl už při koupi a je šílený
Ale ještě sem se nějak nedostal k tomu abych ho sundal. Určitě to nebyl můj výmysl. Mě prostě jen sere jak je to omlácené vepředu od kamínků a dveře od nějakého magora :/ tak přemýšlím jak to dat nějak dohromady páč to vypadá fakt hrozně 

147 1.9 JTD
Ahoj všeci.
Jdu za váma s prosíkem o radu. Už víc jak týden mi stojí moje 147 1.9 JTD před barákem a naprosto odmítá mě povozit. Nevím co se stalo, ale jeden den jsem normálně dojel z práce, a druhej den už jsem nenastartoval. Motor točí, ale prostě nechytne. Co už mám zkontrolováno, tak diagnostika neřekla nic. Byl jen uloženej EGR, ale ten už je odzkoušen a chodí bez problému (mimoto jak jsem našel tady v různých vláknech, tak na startování nemá vliv?). Je prohlídnutá veškerá kabeláž okolo motoru ale nikde není nic zjevně uhnilýho a konektory jsou všechny dotlačený až do svých zámků. Taky čerpadlo naftu dává. Už jsem to tady prolezl celý, ale nic neodpovídá mému problému (nebo jsem to přehlíd, a to se pak omlouvám a prosím zavést do vhodnýho vlákna). Mě to prostě ani neškytne. Pár tipů co se mi dostalo, tak že by to mohlo výt čidlo na klice nebo na vačce (to prej spíš). Co si o tom myslíte. Nestalo se vám někomu něco podobnýho?
(a ještě jeden dotaz. Nevíte někdo co přesně je položka odometer? Protože u ní mi multiecuscan háže přes 1300000 -těch nul je opravdu správně - a to se mi zdá jako nalítaný kilometry trochu nereálný)
Budu rád za jakoukoli radu, MHD je fakt o nervy
Jdu za váma s prosíkem o radu. Už víc jak týden mi stojí moje 147 1.9 JTD před barákem a naprosto odmítá mě povozit. Nevím co se stalo, ale jeden den jsem normálně dojel z práce, a druhej den už jsem nenastartoval. Motor točí, ale prostě nechytne. Co už mám zkontrolováno, tak diagnostika neřekla nic. Byl jen uloženej EGR, ale ten už je odzkoušen a chodí bez problému (mimoto jak jsem našel tady v různých vláknech, tak na startování nemá vliv?). Je prohlídnutá veškerá kabeláž okolo motoru ale nikde není nic zjevně uhnilýho a konektory jsou všechny dotlačený až do svých zámků. Taky čerpadlo naftu dává. Už jsem to tady prolezl celý, ale nic neodpovídá mému problému (nebo jsem to přehlíd, a to se pak omlouvám a prosím zavést do vhodnýho vlákna). Mě to prostě ani neškytne. Pár tipů co se mi dostalo, tak že by to mohlo výt čidlo na klice nebo na vačce (to prej spíš). Co si o tom myslíte. Nestalo se vám někomu něco podobnýho?
(a ještě jeden dotaz. Nevíte někdo co přesně je položka odometer? Protože u ní mi multiecuscan háže přes 1300000 -těch nul je opravdu správně - a to se mi zdá jako nalítaný kilometry trochu nereálný)
Budu rád za jakoukoli radu, MHD je fakt o nervy

Alfa Romeo 147 1.9JTD 85kW
- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Cidlo na klice by to mohlo byt. Spis odchazi nez na vacce, hlavne kvuli tomu na vacce se musi rozhodit rozvody u 8v.
Ale je divne, ze ti to neukaze diag. Jede ti vubec podavaci cerpadlo v nadrzi? Zkus jestli je pri startu nebo otoceni klicku v nadrzi slyset. To by teoreticky diag poznat nemusela. Ty cidla naopak ano..
Ale je divne, ze ti to neukaze diag. Jede ti vubec podavaci cerpadlo v nadrzi? Zkus jestli je pri startu nebo otoceni klicku v nadrzi slyset. To by teoreticky diag poznat nemusela. Ty cidla naopak ano..
Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
IVECO DAILY I odtahový speciál
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Díky za reakci. Naftu to dává. Když jsme oddělali hadici ze vstřikovače, tak hned po otoční klíčku začala nafa valit jako splašená. Resp. je to jako kontrola palivovýho systému dostačující?
Jinak auto jsme načetli pomocí Multi ECU Scan a kabelu KKL. Je možný že tohle by ty chyby čidel nenačetlo a chce to nějakou poctivou diagnostiku?
Jinak auto jsme načetli pomocí Multi ECU Scan a kabelu KKL. Je možný že tohle by ty chyby čidel nenačetlo a chce to nějakou poctivou diagnostiku?
- yan.ko
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Nezustava ti na displeji rozsvicena kontrolka auta s klicem?
Alfa Romeo Perfection
Taky ne. Autodiagnostika proběhne, všechny kontrolky pozhasínají tak jak mají. Všechno se tváří jako by se nic nedělo, ale prostě nechytne. (jen při dlouhém pokusu začnou skákat chyby EBD, ABS a ASR ale to jak jsem pochopil je pouze podpětím).
Jo, a žhavení při venkovní teplotě 4°C trvalo cca 3s. (takže pokud se dá soudit podle kontrolky tak myslím taky v normě?)
Ještě mi teď kolega v práci řekl že mám zkusit nechat změřit baterku. Že podpětí může doblbnout ECU a ta pak nestříkne naftu. (možný nebo blbost?)
Jo, a žhavení při venkovní teplotě 4°C trvalo cca 3s. (takže pokud se dá soudit podle kontrolky tak myslím taky v normě?)
Ještě mi teď kolega v práci řekl že mám zkusit nechat změřit baterku. Že podpětí může doblbnout ECU a ta pak nestříkne naftu. (možný nebo blbost?)
- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Kolik to dava tlak nafty pri startu?
Nemyslim, to by baterka uz byla uplne hyn a ani by to netocilo. Ano, pak jak to problikava, to je uz baterii. Kazdopadne merili jste ji?
Tahle diag by to mela normalne odhalit. I bez zhaveni by jsi mel jeste nastartovat.
Nemyslim, to by baterka uz byla uplne hyn a ani by to netocilo. Ano, pak jak to problikava, to je uz baterii. Kazdopadne merili jste ji?
Tahle diag by to mela normalne odhalit. I bez zhaveni by jsi mel jeste nastartovat.
Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Ten tlak z hlavy teď nevím. Každopádně to skočím změřit hned jak dojdu domů. Kolik by to mělo dávat?
Baterku jsme sledovali a při startování šla z 12,4 na 9,9 a motor to roztočilo podle diag na 140-170 ot. (není to málo?) Ale přímo zátěžák bohužel k dispozici nemám.
Včera jsem ji dal nabit (při posledním pokusu už byla skoro tuhá), tak se kouknu i na stav s čerstvou.
Baterku jsme sledovali a při startování šla z 12,4 na 9,9 a motor to roztočilo podle diag na 140-170 ot. (není to málo?) Ale přímo zátěžák bohužel k dispozici nemám.
Včera jsem ji dal nabit (při posledním pokusu už byla skoro tuhá), tak se kouknu i na stav s čerstvou.
- Princ William
- Štamgast
Asi to tím nebude (měla by to signalizovat kontrolka a čerpadlo by nespínalo), nezkoušel si náhodou mačkat to tlačítko odpojení čerpadla co je dole u nohou řidiče v práhu? Jen pro případ vylučovací metody.
AR 147 QV, 1.6 TS 88 kW, 2009, 5d, Bianco Pastello HWB
Jak velký je normální (tovární) přesah kapoty nad nárazníkem? Jsou kapota a nárazník za stejno ve středu v okolí znáčku AR? Chodím kolem jedné alfice 147, která má 2cm přesah kapoty, takže si myslím, že je bouchlá. Alfice, která je na prodej 15minut pěšky od domu má přesah kapoty cca 0,5cm - tak nevím co si o tom myslet.
Když vidím Alfu, smekám svuj klobouk.
H. FORD
Tipo263 2.0 R4 83x90.5 L2H2 13´, Papamobil
Tipo936 3.0 V6 93×72.6 mm Super 99', Myš
Tipo834 3.0 V6 93×72.6 mm 93´, auto-mat
Ex: Tipo164 2.5 TD Super 98', Tipo834 2.0 VIS 93´, Tipo932 2.5 V6 SW fl 04'
H. FORD
jsou tam štelovací šrouby na nárazníku, já tam měl malej předkus a dorovnal jsem to za 5 minut
Já spíš myslel, zda to má nějakou výpovědní hodnotu o tom, zda bylo auto vzíté/bouchlé na předek? Jako jeden z identifikačních znaku - zvednutí a prohlídka ze spoda je jasná. Ale to je zatím ve hvězdách - přítelkyně si najednou není jistá, zda to auto na 15km dojíždění až tak potřebuje, když je teď "doma" to moje.
Když vidím Alfu, smekám svuj klobouk.
H. FORD
H. FORD