Il Ciuffo - Alfa GT JTDm
Re: Il Ciuffo - Alfa GT JTDm
Super kluci, díky moc za rady 

Takže zatím nové trubky od turba, nový intercooler a brzdy od ATE. Nakonec vyhráli na doporučení Hynka ze závodů a pak myčka
Podvozek budu snižovat až po zimě, abych zase něco neurval. Půjde dolů ale max o 30mm.

Tak konečně vše přestavěno. Podvozek je nyní z GT 3,2 V6 včetně brzd. Ale na rovinu říkám, že podruhé už bych se do toho nepouštěl a finančně to vyšlo tak, že už GT asi nikdy neprodám
Pořád něco nepasovalo, jako řízení, nová ložiska, volnoběžky, hadičky, pak se nevešly brzdiče pod kola, takže nová jiná atd atd. No prostě práce na dva dny a dutou peněženku
Ale je to pecka, Alfa dostala hezký dárek k vánocům, po umytí nahodím fota

Ale je to pecka, Alfa dostala hezký dárek k vánocům, po umytí nahodím fota

- coyote
- SemTuFurt
Tak to jsem na ní zvědavej. Pak se někdy musíš ukázat. Tedy pokud se Ti nechce dneska, jsem v práci
.

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
k tomu snad jenom obdiv a respekt
Jak tě vůbec napadlo takhle změnit podvozek?

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Coyote: Tak to se mi vážně moc nechce, ale přeju Ti ať ti to tam rychle uteče a dostaneš se co nejdřív domů ke stromečku
Ale určitě se mezi svátky uvidíme.
tuta146: No sehnal jsem na inzerátech vrak z GT V6 a vzal jsem nejdřív jen brzdiče s těhlicema, páč byly za dobrou cenu, tak že to předělám. No ale vzhledem k tomu, že bylo pořeba pořád něco dalšího, tak jsem vzal nakonec skoro komplet podvozek. Ještě musím na geometrii a bude hotovo
Nicméně ty brzdy z GTA, to je fakt velký tozdíl
Stejně už si ji nechám, je v ní skoro 150 tis Kč a to by mi nikdo nezaplatil

tuta146: No sehnal jsem na inzerátech vrak z GT V6 a vzal jsem nejdřív jen brzdiče s těhlicema, páč byly za dobrou cenu, tak že to předělám. No ale vzhledem k tomu, že bylo pořeba pořád něco dalšího, tak jsem vzal nakonec skoro komplet podvozek. Ještě musím na geometrii a bude hotovo

Nicméně ty brzdy z GTA, to je fakt velký tozdíl

Stejně už si ji nechám, je v ní skoro 150 tis Kč a to by mi nikdo nezaplatil

Já jsem 100% benzínovej, takže bych měl trochu problém s motorizací
ale opravdu respekt, bude to mazlík se vším všudy 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Hm, krasavec
podvozek máš na mysli i tlumiše s pérama, stabíky a řízení?

Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
Řízení, stabík, těhlice, ložiska, kola, třmeny, brzdiče s kotoučema a deskama - vše co šlo
Péra a tlumiče jsem nedával, protože je 3,2 V6 těžší než JTDm, takže zadek by sice šel dolů, ale na předku by se stal opak a měl bych z toho žraloka
Takže čekám na léto a půjde tam něco co bude tak o 30mm níž. Pak už jen Q2 a v létě už by měla být hotová
Jinak s motorizací jsem měl původně (pominu-li spotřebu) taky problém, ale teď po úpravách, už mi chybí fakt jen ten zvuk, jinak jsem více než spokojený. A přikláním se na stranu Milana 75, nafta je nafta a už to nejde jinak

Péra a tlumiče jsem nedával, protože je 3,2 V6 těžší než JTDm, takže zadek by sice šel dolů, ale na předku by se stal opak a měl bych z toho žraloka

Takže čekám na léto a půjde tam něco co bude tak o 30mm níž. Pak už jen Q2 a v létě už by měla být hotová

Jinak s motorizací jsem měl původně (pominu-li spotřebu) taky problém, ale teď po úpravách, už mi chybí fakt jen ten zvuk, jinak jsem více než spokojený. A přikláním se na stranu Milana 75, nafta je nafta a už to nejde jinak

- ReznikCZ
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
a ona je i krásná, funguje dle tvých představ tak bych asi taky s ní nejraději umřel 

Mercedes-Benz S500 4Matic
.......ale srdcem stále Alfista
.......ale srdcem stále Alfista
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
ReznikCZ? kde máš 159?
il ciuffo: jako nabušenou ji máš pěkně, žere to asi taky málo a jede hodně slušně. No asi budu muset s GTčkem taky zabrouzdat do posilovny
A co máš vůbec ted za kola?
il ciuffo: jako nabušenou ji máš pěkně, žere to asi taky málo a jede hodně slušně. No asi budu muset s GTčkem taky zabrouzdat do posilovny

Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
- vavrusam
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to koukám
Upřímně, já bych takový peníze do sazometu nedal, ale to co děláš mi dává smysl.
Po Q2 taky koukám do léta
Tak ať jezdí 

Po Q2 taky koukám do léta

Alfa Romeo 166 3.2V6 24V
ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD Distinctive
ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD Distinctive
tak jestli si dobře pamatuju tak auto stálo něco kolem 150 a teď je tam dalších 150 co tady čtu.... Takže jsme na 300.... Není těžké si na netu najít, co se za ty peníze dá koupit
Ale pokud někdo trvá na naftě (třeba kvůli nájezdu, nebo kvůli tomu, že ho baví si s tím hrát), tak se to dá chápat....

Ale pokud někdo trvá na naftě (třeba kvůli nájezdu, nebo kvůli tomu, že ho baví si s tím hrát), tak se to dá chápat....

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
GeorgeKHE: No nabušená je jakž takž. Ještě chci nějak pořešit dvouhmotu, občas se ozve a pěkně mě to sere. Spojka to udrží, ale dvouhmota jednou za čas zavibruje. Kola mam 17" na zimu, ty paprsková OZ Racing, co jsou v Avataru.
ReznikCZ: Díky, no teď už zůstane doma snad napořád
Vavrusam: No to je věc názoru. Já si diesel oblíbil kvůli spotřebě ("sporťák" se kterým si můžu udělat radost každý den na cestě do práce, na nákupy, cestou na dovču a nezrujnuje mě, prostě pořád se vejdu do 7l na sto a můžu klidně najet svých 35tis km za rok), dál pro jeho nástup výkonu "vodspoda", možnosti ladění a hraní si za "rozumné peníze" a taky to že tvoříš něco co nemá každý, prostě si děláš auto k obrazu svému.
Kdybych koupil 3,2 V6 tak se jedu projet jednou za týden o víkendu a jinak jezdím pandou. Takhle mám "téměř" stejné auto se kterým po jistých investicích můžu jezdit daily
Já bych zase nekupoval Q2 do 166, protože to dle mě není auto na řezání zatáček, abys Q2 využil. Ale jak říkám, vždy je to věc názoru a to co majitel chce
Hlavně že máme všichni
virus!
Kubas: Auto stálo 195 tis Kč takže už skoro 350 dohromady! Ale jak říkám, je to můj koníček a hračka. Je to Alfa, co se mi líbila nejvíc a peníze jsem dával postupně, takže to šlo
Nicméně i kdybych měl dneska i 500 tis na auto, chtěl bych zase Alfu a asi bych skončil zase u stejného GT. Navíc už chci jen diesel. Giuliettu nechci, nelíbí se mi, 159 je na mě moc velká, u Brery se mi nelíbí zadek a nepovažuju ji za kupé, Mito je pro mě moc malý bonbón a GT je prostě poslední italské kupé co udělali, takže nelituju a to je dle mě hlavní
Možná budu litovat, pokud vyjde 4C, ale toho se stejně jak mé GT ani já nedožijeme, takže v pořádku
ReznikCZ: Díky, no teď už zůstane doma snad napořád

Vavrusam: No to je věc názoru. Já si diesel oblíbil kvůli spotřebě ("sporťák" se kterým si můžu udělat radost každý den na cestě do práce, na nákupy, cestou na dovču a nezrujnuje mě, prostě pořád se vejdu do 7l na sto a můžu klidně najet svých 35tis km za rok), dál pro jeho nástup výkonu "vodspoda", možnosti ladění a hraní si za "rozumné peníze" a taky to že tvoříš něco co nemá každý, prostě si děláš auto k obrazu svému.
Kdybych koupil 3,2 V6 tak se jedu projet jednou za týden o víkendu a jinak jezdím pandou. Takhle mám "téměř" stejné auto se kterým po jistých investicích můžu jezdit daily

Já bych zase nekupoval Q2 do 166, protože to dle mě není auto na řezání zatáček, abys Q2 využil. Ale jak říkám, vždy je to věc názoru a to co majitel chce

Hlavně že máme všichni

Kubas: Auto stálo 195 tis Kč takže už skoro 350 dohromady! Ale jak říkám, je to můj koníček a hračka. Je to Alfa, co se mi líbila nejvíc a peníze jsem dával postupně, takže to šlo

Možná budu litovat, pokud vyjde 4C, ale toho se stejně jak mé GT ani já nedožijeme, takže v pořádku

Kdyby ses někdy projel v 166tce 3.2 tak změníš názor o řezání zatáček 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Ted jen tak trochu mimo, ale pokud by jsi 150 tis vrazil do rozdílu ve spotřebě mezi 1.9 a 3.2 tak se s tím dá nějakou dobu pěkně jezdit. Ale tvoji práci beru, mám rád auta, co se od ostatních odlišují 

Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Cuhan: Neřídil jsem ji, ale vezl jsem se v ní. Je to super auto, co má spoustu výhod např. nadstandartní zpracovaní, ale na mě je prostě už moc velké a myslím že se hodí spíše na dálnici a dlouhé pohodlné přesuny, viz sedačky a komfort, ale je to jen můj názor. Mám postavu žokeje, jak řekla paní v Uncle Samu, když jsem chtěl tepláky a se 175cm, se tam prostě ztrácím 

Naposledy upravil(a) il ciuffo dne 25.12.2011, ned 17:15, celkem upraveno 3 x.
GeorgeKHE: Pravda dělal jsem si tabulku rozdílu. Jezdil bych za to dva roky a něco v 3,2 V6. Taky jsem to mohl dát rovnou do ní a měl bych GT 3,2 V6 Autodeltu s 300k, ale zase bych jezdil skoro celou dobu v Pandě
A jsme tam kde jsme byli
Chtěl jsem auto se kterým budu moct jezdit každý den i po Praze, spotřeba do 7l, najet 35-40tis km za rok a pojede jako 3,2 V6. A toho jsem dosáhl a mám co jsem chtěl. Teda ještě chybí Q2 a péra. Navíc musejí být i nějací fanoušci sazí
Nicméně nejsem sám, podobně postiženej je třeba ještě Šarkan

Chtěl jsem auto se kterým budu moct jezdit každý den i po Praze, spotřeba do 7l, najet 35-40tis km za rok a pojede jako 3,2 V6. A toho jsem dosáhl a mám co jsem chtěl. Teda ještě chybí Q2 a péra. Navíc musejí být i nějací fanoušci sazí

Nicméně nejsem sám, podobně postiženej je třeba ještě Šarkan

Naposledy upravil(a) il ciuffo dne 25.12.2011, ned 17:17, celkem upraveno 1 x.
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Snad jí někdy dovezeš ukázat třeba na okruh, zajímá mě srovnání s GTA 

Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Určitě vezmu, je to v plánu. Jinak malá ochutnávka porovnání Sarkanovi úpravy, máme stejné auto a téměř totožnou mapu (společné dlouhodobé testovaní):
On svoji upravuje podobně jako já, auta se liší jen v maličkostech jako jiný výfuk, IC, spojka, brzdy..
Dá se jít i dál, ale už by to bylo natolik finančně náročné, že to nemá smysl...
[video]http://www.youtube.com/watch?v=ffCX4E3XCP8[/video]
On svoji upravuje podobně jako já, auta se liší jen v maličkostech jako jiný výfuk, IC, spojka, brzdy..
Dá se jít i dál, ale už by to bylo natolik finančně náročné, že to nemá smysl...
[video]http://www.youtube.com/watch?v=ffCX4E3XCP8[/video]
Naposledy upravil(a) il ciuffo dne 25.12.2011, ned 17:32, celkem upraveno 1 x.
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Jako jede mu to pěkně, ještě by mě zajímalo jak to jede za 210 km/h Ale měření zrychlení na stopkách takové trochu mimo, škoda, že to nemá třeba z G-techu, ale na porovnání stačí. Ještě to chce vzít 147 GTA 

Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
No doškrábe se to asi cm pod 240 na tachometru, čili už mimo číselník
Ale zkoušel jsem to jen jednou. Někdy můžeme zkusit porovnat, rád to zjistím
147 GTA pojede určitě lépe než GT 3,2 V6, je lehčí. Ale to snad jedině někde na letiště a musel by přijet i Forza 

- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Forza je blázen ten do toho půjde, ale je potřeba si prvně prohlédnout pořádně jeho GTA zepředu, protože jinak než zezadu, ho pak už neuvidíte 

Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Neuvidíme, ne neuvidíte
Ty pojedeš taky, aby bylo porovnání úplné! Ještě by mohl přijet Vavrusam se 166 3,2 V6 a jeden známý talián se 147 Jtdm co ladí podobně, to by bylo testování!

Naposledy upravil(a) il ciuffo dne 25.12.2011, ned 17:45, celkem upraveno 1 x.
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
v tom případě, alfině zaplatím posilku a bude chodit cvičit 

Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6