líp to nemohlo být řečeno. Dokonalá odpověd všem kritikům 159ky.

.... je jiná a většina snobů..dědulů..prácháčů atd.. mají radi své pohodlí..jistotu a renomé známé značky a Alfa jde vždy svým směrem ať je to i ve vyšším segmentu..tak ona se prostě zcela nepřispůsobí konkurenci-vnitřní prostor,užtitná hodnota atd.. (ikdyž těď to částečně udělala - bezpečí-váha) Alfu si prostě koupí většinou srdcař a ruku na srdce..kolik se srdcařů má ještě na 159...? Pokud by se ve vyšší třídě měla více prodávát..tak by to už nebyla Alfa. Trh v tomto segmentu není na takový model připraven a Alfa zdaleka nemá takovou prestiž spolehlivé zn. za ty peníze..až si vydobije svou pozici v tomto segmentu..tak možná. I v minulosti tomu tak s Alfou bylo a dneska Vámi opěvované modely..vlastně měli ve své době také problémy s existencí-ALE NÁM SE PROSTĚ LÍBÍ..A RÁDI V NICH JEZDÍME ..a o tom ITALSKÁ láska je..PROMINOUT JI JEJÍ CHYBY ZA JEJÍ ÚCHVATNÉ CHARISMA.. 159 a Brela je pro mě nejkrásnější Alfa poslední doby..ikdyž se museli trochu přizpůsobit konkurenci..a když už tady vytváříte takový BOJHarous píše:Takze vlastne neni lepsi, protoze by se mohla vic prodavat a pak by to byla tuctovka jo?
V tomto s tebou nesouhlsím. V mnoha německých testech obstála 156-ka proti BMW 3 na výbornou.(najdu ti nějaké linky)kravitzUL píše: Jaká 156 od r.99 dokáže v jízdních vlasnostech porazit BMW 3? Ve všech testech co jsem viděl, nikdy Alfa 156 toto BMW neporazila a výkony motorů BMW se stejným obsahem byli také výše!!!
- já vím tohle naše 156 dokázala..ale všiml jsis toho r. 99? Porazila M řadu typu E-36, ale novější model už nikdy...a to byl v té době už výběhovej typ od BMW.. Jak říkam 156 byla revoluce a Alfu postavila na nohy..a to nemůže přijít s každým novým modelem..ikdyž majitelé 156 nic jiného nechtěj..Já osobně jsem se už trochu vyřádil a 159 je pro mě v součastné době od Alfy to nej..a abych to řekl přesně je to dle mého názoru derivát mezi 156 a 166..luxus 166 a jízdní vlastnosti 156-pouze s nadváhou..ale taky větší stavbou karosérie..je mi jasný že tady jsme všichni natěšení na ještě sportovnějšího a modernějšího nástupce 156..CHÁPU..Harous píše:Vidis ze se shodnem. Alfu 159 taky povazuju za vynikajiciho nastupce Alfy 166. Ale bohuzel ne 156. Jinak mozna ani nevis co mas v garazi, protoze to porovnani s BMW 3 dopadlo tak, ze pri losim testu vydrzela Alfa 156 1.8TS vic nez BMW M3...![]()
Taky neni pravda, ze bych na 159 byl nejak alergickej, sam trochu uvazuju o SW v nafte. Jen se na to auto snazim podivat objektivne jako na celek a ne se nad ni rozplyvat jen proto, ze je to Alfa...Stejne kriticky se ale postavim i k 75, 155 a 156...
Jo jo, co jsem zažil (tzn. Brusel a okolí), tak alfy jsou tam hodně oblíbené. Si pamatuju, že jsem tam byl v roce 2006 tehdejším JTDčkem a říkal jsem si, že tam budu za exota s jižanským autem. Pak jsem stál před Bruselem v koloně na dálnici a ze svého místa jsem viděl další dvě 147 a jednu 156. A navíc prachatí Belgičani neřeší výbavu, takže všechny 147 byly na sedmnáctkách, v kůži a minimálně distinctive výbava, dost jich mělo i naviconnect. Takže jsem tam byl nakonec na těch plecháčích (bylo to v únoru) a se základní výbavou jak chudej příbuznej. Jo a ještě jedna zajímavost: naprostá většina alf jsou tam v naftě.Richie píše:fakt jich v belgii jezdi tolik? moje alfa je taky z Belgie
.... a to mi potom řekni proč máme kombíky v naftě?...taky bych řekl, že se najde mnohem víc levnějších a prostornějších-trvalejších vozů...ale nám se prostě ALFA líbí a to je to hlavní a tak vidím i 159.. já už se vyřádil..ikdyž mě to občas chytneRaddik píše:já jen nechápu, co po nás, kdož 159 neadorují vlastně chceš(te). abysme nad tím autem jásali, když moje preference a definice opravdového sportovního sedanu je naprosto jiná? já opakuju to co Harous, nebudu skákat nadšením jen proto, že je to od Alfy. z toho jsem vyrostlpokud si někdy 159 koupím, tak na jezdění na nákupy a dovolenou, ale obávám se, že na tenhle účel je mnohem víc lepších a levnějších konkurentů..
..no tak v tom případě za 5let budeš mít doma 159 SW,2.4JTD na kupování rohlíkůRaddik píše:jenže já nemám SW JTD na sportovní ježdění, ale právě na ty nákupy a výlety s rodinou
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 5 hostů