Zdravím, jak psal Raddik, mám už pár let GTV s motorem 2.0 V6 TB. Mám ji vysloveně jako auto pro radost, takže nájezd kilometrů nemám nijak velký, ca. 5000 ročně.
TB vs. 3.0 V6 24V je otázka. Já ve 3.0 nikdy nejel, papírově by měla jet trochu líp, můj mechanik to tvrdí taky. Naopak integrale (magic) má data, ukazující mírnou převahu TB. Turbo rozhodně chce vyšší otáčky, pod 3000 nejede vůbec, zato od 3500 - 4000 je to paráda až do omezovače, fantastický zátah i zvuk. Přeplňování kupodivu vůbec nesnížilo chuť motoru se točit, na jedničku a dvojku občas nechtěně vytočím až do omezovače a mám dojem, že ten motor by ještě pár set otáček klidně snesl. Určitě je GTV 2.0 V6 TB výrazně rychlejší než 2.5 V6 ve 156 (tu jsem řídil).
Další rozporuplná otázka je hmotnost: podle mých informací je TB o něco lehčí než 3.0 V6 24V...
Spotřeba se u mě pohybuje mezi 11 (dlouhé cesty po dálnici) do 14 litrů (okresky DOST svižně

).
TB je náročnější na zacházení (opatrně zahřát, pečlivě chladit) a údržbu (časté seřizování ventilů).
Důležitá výhoda u 3.0 V6 24V jsou větší přední brzdy (průměr kotoučů 305 oproti 284 mm). Na okresce jsem ty svoje sériové menší brzdy na TB nikdy neuhřál, ale na okruhu (Brno) po dvou kolech začnou smrdět a po třech přestávají brzdit, a to mám novou závodní brzdovou kapalinu. Přispívají k tomu i sériová (16") kola na TB, která jsou sice pěkná, ale špatně odvádí teplo. 3.0 V6 24V měla tuším sériově 17".
A mimochodem Fiat Coupé 2.0 20V Turbo (pětiválec) zrychluje líp než GTV 3.0 V6 24V, ale Alfa jasně vede v zatáčkách kvůli lepší zadní nápravě (podvozek GTV je opravdu fantasticky hravý a přitom odpouštějící chyby).