Stále mezi námi jezdí hodně blbců...

Odpovědět
roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 27.11.2008, čtv 20:59

modenaboy píše:V noci jsem jezdil po Olomouci a byl jsem svšdkam jedné tragédie.Ve 23 hodin na přechodu srazila chodce X5, ten skončil po letu o 30!!!metrů dál a rychlé se už nepodařilo zachránit situaci.Bylo drsný sledovat, jak pod tou plachtou leží nehybné tělo, ven trčí jen nohy a všichni okolo, policie, záchranka atd. chodí jako by to bylo normální.Jsou tak otrlí, že jim to už asi přijde normální.
Jsem pro absolutní přednost chodce na přechodu, tak jako je tomu v civilizovanější Evropě. A můžete tu klidně pindat o těch chodcích-blbounech, co toho zneužívaj.
AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 27.11.2008, čtv 21:08

JP159 píše:
HeSH píše:Ono se hlavně víc jak 130 Km/h jet nesmí :wink: Samozřejmě, že to jde, ale je to zákon ? Je. Takže podle zákona není prase, ten co jede v pravém pruhu 130, ale ten co za ním zkouší jet víc.
Tak tak naprostý souhlas, pokud chci jezdit rychleji tak musím na letiště nebo na okruh. Buhužel je v česku mnoho Božích hovádek, kteří si tímto dokazují jací jsou to borci, ale ve zkutečnosti předvádějí že umějí ho...vno, akorát ohrožujou ostatní a výsledek vidíme denně ve zprávách. :smt021 :smt068
Chlape JP159 a Heshi fakt jezdíte režim 50-90-130 ?? To jste si měli pořídit kabria, bo si pak ty hrady zámky vychutnáte lépe :smt016
Zákon, nezákon...Ti co je vytváří, je nedodržují už vůbec. 130 km/h prostě nedodržuji a ani tak 90-ku na rovné okresce. Jen nechci někoho ohrožovat.
0,0 promile je taky šikana českých řidičů. Když jedu z Rakouska do Čech stává se ze mne na hranicích (které již neexistují) zavrženíhodný zločinec. :-k
AR Giula 2,0 Super

modenaboy
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od modenaboy » 27.11.2008, čtv 21:17

roubrt37 píše:
modenaboy píše:V noci jsem jezdil po Olomouci a byl jsem svšdkam jedné tragédie.Ve 23 hodin na přechodu srazila chodce X5, ten skončil po letu o 30!!!metrů dál a rychlé se už nepodařilo zachránit situaci.Bylo drsný sledovat, jak pod tou plachtou leží nehybné tělo, ven trčí jen nohy a všichni okolo, policie, záchranka atd. chodí jako by to bylo normální.Jsou tak otrlí, že jim to už asi přijde normální.
Jsem pro absolutní přednost chodce na přechodu, tak jako je tomu v civilizovanější Evropě. A můžete tu klidně pindat o těch chodcích-blbounech, co toho zneužívaj.

Kdybych si byl jistej, že ten člověk nešel z hospody pod vlivem, neměl oblečení ve kterým ho večer není vidět a rozhlídnul se na přechodu, neřeknu ani slovo.
Jenže ten v tom SUV na tom mohl být stejně, je těžký hledat vinu, zvlášť když už to nic nezmění :cry:
Kdyby na ulicích všichni přemýšleli o následcích svých činů a nebyly arogantní, hned by se nám všem žilo líp.
BMW 730d, Superb TDI

HeSH
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HeSH » 27.11.2008, čtv 21:33

Chlape JP159 a Heshi fakt jezdíte režim 50-90-130 ?? To jste si měli pořídit kabria, bo si pak ty hrady zámky vychutnáte lépe
Zákon, nezákon...Ti co je vytváří, je nedodržují už vůbec. 130 km/h prostě nedodržuji a ani tak 90-ku na rovné okresce. Jen nechci někoho ohrožovat.
0,0 promile je taky šikana českých řidičů. Když jedu z Rakouska do Čech stává se ze mne na hranicích (které již neexistují) zavrženíhodný zločinec.
Režim 50 nedodržuji. Režim 90 nedodržuji. Režím 130 dodržuji. Ale netvrdim, že jsem nikdy neprošlápl více, když jsem zkoušel kolik tak dostanu z auta, samozřejmě, že jen 130 to nebylo, ale teď opravdu režim 130 dodržuji.
Fiat Stilo 1.6 16v 3dv. r.v. 2002 - Rodičů
Renault Mégane Coupe Coach - Yellow, momentální mazel.
EX: Alfa Romeo 146, 1.4 i.e Boxer.

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 27.11.2008, čtv 21:44

Pánové ono je ve finále jedno jestli ty pravidla dodržujete nebo ne - prostě jde o to, jak se chováte k lidem kolem sebe.... Já předpisy opravdu dodržuju jen orientačně a po městě jezdím často rychleji než 50, na druhou stranu vždycky když vidím chodce tak zastavím, i na prázdné silnici (narozdíl od hypnotizérů tachometru, kteří jedou třeba 30, ale kvůli neustálému hypnotizování rychloměru neví co se děje kolem....). Problémem české silnice není rychlost, ale agresivita a arogance.... :smt102
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)

JP159
Štamgast

Příspěvek od JP159 » 27.11.2008, čtv 22:59

Hoši je to přesně tak jak píše Kubas : Problémem české silnice není rychlost, ale agresivita a arogance - i když osobně nechápu kam dneska všichni pospíchají, že to každej musí valit 150, 170? Možná je to pohled starého knechta, kterej má už blbnutí dávno za sebou, ale věřte mi,že je podloženej letitýma zkušenostma.Už jsem viděl dost pospíchálků a jak říkám božích hovádek,kteří to valili co to šlo a pak seděli se svěšenou hlavou v pangejtu u rozmlácenýho auta a pobitejch kamarádů. Přátelé přiznejte si a dejte ruku na srdce kolik z vás zažilo ve 160 prasklou gumu. A pokud takový zážitek přežijete ,tak mi věřte,že změníte názor i na rychlou jízdu po prázdné silnici, natož za provozu.
Můj názor na rychlosti je : 50 je nesmysl (měli nechat tu 60) a tam kde je to nebezpečné ,omezit značkou, 90 vcelku dodržuju a 130 stoprocentně. Ve svých letech si jízdu prostě vychutnávám a jezdit s vykulenýma očima a rizikem, že mi to tam nějaký magor pošle mě už prostě nebaví, to už mám za sebou. Je jasné, že tomu taky někdy šlápnu na krk,ale už opravdu výjmečně. A ještě k těm chodcům. To co vymyslel pan Šimonovský a spol. je hova...dina prvního stupně a díky tomu je na přechodech tolik mrtvých chodců. Mělo tam zůstat to co tam bylo, že nesmíš chodce ohrozit ale můžeš ho omezit a ne že má chodec na přechodu přednost. Tady by měla nastoupit spíš ohleduplnost a slušnost než předpis.
A nakonec ještě k alkoholu příteli Roubrte37 dám krk na to,že by si změnil názor až by ti nějakej vejpitka třeba jenom s 0,5 promile zmrzačil dítě a rozmlátil auto.
Naposledy upravil(a) JP159 dne 28.11.2008, pát 00:01, celkem upraveno 3 x.
JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS

Mydrett
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mydrett » 27.11.2008, čtv 23:44

k te rychlosti - mesto neco pod 60, mimo neco nad 90, a na dalnici jezdim teda vic nez 130 ale ze bych jel zase jako blazen to rozhodne ne. s tema chodcema je to tezky. Uz se mi parkrat stalo, ze mi tam proste vbehli aniz by se podivali a ubrzdit to je nekdy docela mazec. Jinak samozrejme se prednost snazim davat vsem.

mala vsuvka:

Nedavno sem videl, jak 2 cca 15-ti lety holky chteli stihnout salinu, a tak se rozhodli prebehnout silnici ( pro Brno - krizovatka u sparu na vidensky ... 2 pruhy, ostruvek, 2 pruhy). samozrejme hned do druheho pruhu nevideli pres auto ale i pres to tam vbehli, v tu ranu tam vjelo subaru (myslim, ze to byla ta nova impreza), v nem ridicka, kterou musim pochvalit za perfektni okamzitou reakci, no a tu jednu holku trefila. nastesti se ji nic nestalo, hned se zvedla a s sokem odesla.
Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V
"V6 is a mini ferrari" Jeremy Clarkson

Mydrett
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mydrett » 27.11.2008, čtv 23:44

k te rychlosti - mesto neco pod 60, mimo neco nad 90, a na dalnici jezdim teda vic nez 130 ale ze bych jel zase jako blazen to rozhodne ne. s tema chodcema je to tezky. Uz se mi parkrat stalo, ze mi tam proste vbehli aniz by se podivali a ubrzdit to je nekdy docela mazec. Jinak samozrejme se prednost snazim davat vsem.

mala vsuvka:

Nedavno sem videl, jak 2 cca 15-ti lety holky chteli stihnout salinu, a tak se rozhodli prebehnout silnici ( pro Brno - krizovatka u sparu na vidensky ... 2 pruhy, ostruvek, 2 pruhy). samozrejme hned do druheho pruhu nevideli pres auto ale i pres to tam vbehli, v tu ranu tam vjelo subaru (myslim, ze to byla ta nova impreza), v nem ridicka, kterou musim pochvalit za perfektni okamzitou reakci, no a tu jednu holku trefila. nastesti se ji nic nestalo, hned se zvedla a s sokem odesla.

forza156
Pozorovatel

Příspěvek od forza156 » 28.11.2008, pát 08:54

Nedávno jsem zažil taky pěkný rodeo.
Jedu po štatlu zároveň s šalinou (pro brňáky u semálu) a najednou zaregistruju nějakej pohyb a střepy.Šalina sráží holku a před moje auto letí její čepica.Dupnu na brzdu a čumím.Po 5 vteřinách holka vstává,motá se a hledá čepici.Zblejskne ji a jde si pro ni k mýmu autu a samozřejmě jak se ještě motá,tak mě zlehka spadne na kapotu,vezme čepicu a jde do prčic.Jak odchází,tak z šaliny za ní vybíhá řidič.Dál už nevím,protože jsem už jel.
Sice je to smutný,ale já se tak nařehtal,jak nikdy.
+++No sound,no fun+++

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 28.11.2008, pát 11:31

On je sok pekna svina. :( Kamos takhle po bouracce pomahal hasicum vytahnout lidi z auta a kdyz ho odvezla sanita tak uz se ve spitale nezvednul. Mel zlomeny dva krcni obratle... [-X
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´

Mydrett
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mydrett » 28.11.2008, pát 11:37

coze? to jako ze jim pomahal kdyz mel zlomeny 2 obratle? :shock: :shock:

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 28.11.2008, pát 11:45

On o tom nevedel. :-D Proste ho v tu chvili nic nebolelo. Sanita ho vezla do spitalu a tam mu rekli at teda vstane z lehatka a ono uz to neslo. Pak mel asi pul roku krunyr a zhruba rok si nezahral hokej... :(
KTM 990 Adventure

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 28.11.2008, pát 13:50

JP159: Tak jestli by ten "vejpitka" měl 0,5 °/oo a zavinil by tu nehodu, šel by bručet i v Rakousku, či Německu. Ale já osobně si nemyslím, že jedno pivo změní chování řidiče natolik, aby musel jet agresivně a někoho zabít. Tu nehodu by ten dotyčný zavinil i bez jednoho piva. Takže takto argumentovat je laciné.
AR Giula 2,0 Super

pesza
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pesza » 28.11.2008, pát 15:50

Je poterba jazdiť rýchlo, aby ste ušli nebezpečenstvu a debilom na cestách :-D
147 2.0 TS Selespeed

Alfista poslucháč !!!
Chcem Ducati Monster S4 :)

filip
Pozorovatel

Příspěvek od filip » 28.11.2008, pát 16:12

pesza píše:Je poterba jazdiť rýchlo, aby ste ušli nebezpečenstvu a debilom na cestách :-D
neco na tom je...
ne ze ted ale vsichni slapnete na pedal :-D
Renault Megane III Grandtour GT220
ex 156 2.0 TS
ex 146 1.4 TS

JP159
Štamgast

Příspěvek od JP159 » 28.11.2008, pát 18:34

Roubrt37 ono tak ani nejde o agresivitu po jednom pivu ale o to,že alkohol a tedy i pivo snižuje tvoje reakce. A projeví se to hlavně v krizových situacích. Někdo to před tebou zakápne ty to zastavíš ale tan s tím jedním pivkem za tebou už nestíhá protože to pivko mu snížilo reakční dobu a máš ho v kufru. A pokud si myslíš že s tebou jedno pivko nic neudělá tak si zajdi na test rychlosti reakce a uvidíš že to jedno pivko rozdíly udělá. A bohužel právě ta jedna vteřina nebo desetina či setina vteřiny zpoždění mnohdy rozhoduje o tvým rozbitým autě a nedej bože zranění či smrti. Příteli a to je celá podstata problému a žádný laciný argument.
JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS

pesza
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pesza » 28.11.2008, pát 22:09

Ano s tým pivkom je to pravda..Viem, že čo somnou osobne spraví jedno pivo a osobne si za volant nedovolím sadnúť ani po 2 glgoch piva(jeden este zvládnem)...A to si nedovolím urobiť ani keď to mám na minútu cesty autom..Ale ja to zas doženiem na rýchlosti, samozrejme tam kde to ide, zas si dokázem zvážiť či si to môžem na danom úseku dovoliť, alebo nie..A tí čo tu kážu 50 by sa nad tým mali zamyslieť, lebo neverím, že ju striktne dodržujú.. :drivers:
147 2.0 TS Selespeed

Alfista poslucháč !!!
Chcem Ducati Monster S4 :)

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 29.11.2008, sob 01:01

On je ale problem v tom, ze hodnoty tusim do 0.2 promile je v podstate neprokazatelna. Fouknes treba 0.1 a odvezou te na krev. Jenze kazdej doktor da vyjadreni, ze to nemusi byt vubec alkohol. Rozhodne nemam zajem na tom, aby jezdil kazdej narvanej, jenze tohle je proste fakt. Oni venku nemaj tu toleranci proto aby si kazdej mohl dat sklenku vina nebo maly pivko, ale prave kvuli tomu, ze to vlastne nejde prokazat...
KTM 990 Adventure

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 29.11.2008, sob 11:13

Harousi máš pravdu. Když si dáš i u nás jednu desítku máš cca 0,2 -0,4°/°° v krvi. Když tě za 10-15 minut chytí cajti a dají dýchnout, tak jim nadýcháš těch 0,2-0,35 a oni jsou povinni tě předvézt k odběru krve. Na ten se dostaneš již v čase, kdy se ti to pivo již odbourává a v krvi nebudeš mít více jak 0,2 promile, což hygienická stanice vykáže jako neprokazatelný test. Ten stojí taky pár stovek, k tomu ten policejní zásah, vyšplhá se pak celá tato zbytečná anabáze nejméně na tisícovku, kterou zaplatí daňový poplatník. Tedy v tom případě, že řidič nepřizná, že to pivo před jízdou požil. Pak jej postih nemine. Když ale bude trvat na svém, je z obliga :wink:
Pesza: Na každého působí alkohol jinak a když jsi teda nalemcaný po dvou lokech piva, děláš jen dobře když za volant nesedáš :D
AR Giula 2,0 Super

JP159
Štamgast

Příspěvek od JP159 » 30.11.2008, ned 23:28

Příteli roubrte37 skutečně si myslíš, že po jednom pivu máš stejné reakční doby jako bez něj? Pokud ano (dosud mám ten dojem) tak bych tě nechtěl nikdy potkat na silnici a přeju ti jenom ,aby si se nikdy nedostal do žádné krizové situace, kdy budeš muset rychle reagovat s tím pivkem v sobě. Alkohol,drogy a léky které snižujou reakce prostě za volant nepatřej v sebemenším množství a to absolutně a nekompromisně. Nechápu ty co se to snaží obhajovat. A jako danový poplatník budu klidně a rád přispívat na to aby ze silnic tito jedno, dvou a více pivkaři zmizeli, protože to jsou zanedbatelné částky proti tomu co tito borci mají na svědomí a mnohdy jsou to škody ,které se už nedají vrátit.
JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 1.12.2008, pon 00:45

Ty si to asi spatne pochopil. Jde o to, ze to jedno pivo je v podstate neprokazatelny. Neni to ani omlouvani ani obhajovani nekoho, je to proste fakt. To jedno pivo asi reakcni doby natahne, ale nemelo by zpusobit vylozene agresivni a hovadskou jizdu. V tom souhlasim s Robertem. I kdyz je nutny vzit v potaz, ze nekdo muze byt na slupky i po tom jednom pivu... :-D
KTM 990 Adventure

Kleofáš
Administrátor

Příspěvek od Kleofáš » 1.12.2008, pon 09:56

JP159 píše:Příteli roubrte37 skutečně si myslíš, že po jednom pivu máš stejné reakční doby jako bez něj? Pokud ano (dosud mám ten dojem) tak bych tě nechtěl nikdy potkat na silnici a přeju ti jenom ,aby si se nikdy nedostal do žádné krizové situace, kdy budeš muset rychle reagovat s tím pivkem v sobě. Alkohol,drogy a léky které snižujou reakce prostě za volant nepatřej v sebemenším množství a to absolutně a nekompromisně. Nechápu ty co se to snaží obhajovat. A jako danový poplatník budu klidně a rád přispívat na to aby ze silnic tito jedno, dvou a více pivkaři zmizeli, protože to jsou zanedbatelné částky proti tomu co tito borci mají na svědomí a mnohdy jsou to škody ,které se už nedají vrátit.
Jel jsi někdy třeba unavenej? Dal jsi na jeden zátah přes noc cestu na dovolenou do Alp nebo Chorvatska? Věř, že posledních 200 km jsou tvoje reakční doby podstatně pomalejší než po jednom pivu.
Tím chci jen říct, že v řadě případů je za volantem člověk, kterej není stoprocentně fit. Já třeba v pátek odpoledne po týdnu v práci trochu hůř vidím, prostě musím víc ostřit na cedule a tak. Taky to asi bude nebezpečnější než jedno pivo.
Nic to ale nemění na tom, že já bych si to pivo nedal a jestli jsem někdy jel pod vlivem, tak se zbytkáčem a podělanej až za ušima :oops:
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant

Richie
SemTuFurt

Příspěvek od Richie » 1.12.2008, pon 10:03

ja jsem dneska vytahl tester a dychal jsem abych si byl jistej :)

jinak k te dlouhe ceste ..ja jsem jel do italie pres noc...a protoze jsem pak bloudil po okreskach v rani spicce tak jsem to jel asi 17 hodin...a to jsem byl uplne KO..horsi jak jak kdybych si dal metr piv :)
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...

JP159
Štamgast

Příspěvek od JP159 » 1.12.2008, pon 19:01

Kluci já ty vaše argumenty beru, ale argumentujete něčím jiným. Bud věc stojí na Alkohol ano nebo ne a případně v jakém množství a tak jsem tu diskusi pochopil a nebo se můžeme bavit o technické části zjištování alkoholu,jak popisuje Harous a nebo případně jiných aspektů snížené řidičské schopnosti, jak popisuje Kleofáš. V otázce Alkoholu zastávám nekompromisní názor a kategoricky odmítám že to jedno pivko reakce nesníží, prostě sníží to je fakt. A v té druhé části s váma naprosto souhlasim. Dokonce si myslím,že dnes jezdí po silnicích taková Boží hovádka, která ohrožují ostatní v naprosté střízlivosti daleko více, než třeba zkušenej, rozumnej a slušnej pilot, který by si dal třeba i ty piva dvě. (i když pokud je rozumnej tak by si je asi před jízdou nikdy nedal).
Kleofáši na tvoji otázku : nejdelší štreku v jednom zátahu jsem jel 800km samozřejmě s přestávkama na čůrando a jídlo, ale už bych to nikdy neudělal (no kdyš je člověk mladej tak se cejtíš na cokoliv). Tady nejde ani tak o reakce ale o únavu a s tím spojený mikrospánek a to je to nejhoší. Takže vím moc dobře o čem píšeš.
JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 5.12.2008, pát 00:03

Tak už mě dostali, dnes ve 23:30 jsem si na čtyřproudé silnici asi 150m před koncem obce v oblasti, kde už není ŽÁDNÁ zástavba (je tam pouze křižovatka kde se napojuje parkoviště od hypermarketu, v té době zavřeného) dovolil jet na 50tce devastujících 83, takže 2.500 dolů a 3 body.... :roll:

Můžu si za to sám, viděl jsem divně odstavené auto, ale prostě jsem to neřešil... Takže Kleofáši, až zas pojedeš do Zlína, tož bacha :wink:
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)

Odpovědět

Zpět na „Tlachání o všem možném co se netýká Alfy Romeo...“