proč jsme si koupili alfu (aneb nováčci se hlásí ;-)

Odpovědět
vojtadub

Re: proč jsme si koupili alfu (aneb nováčci se hlásí ;-)

Příspěvek od vojtadub » 28.11.2010, ned 15:02

Zdravim, no vubec prvni setkani s alfou bylo zhlednuti Gtv. Jeden kamarad prijel pred mnoha lety se k nam podivat. Prijet Alfou Gtv 3.0 V6 byl famozni. Z dalky ten zvuk. Po otevreni kapoty, se zjevil skvost.. Ten pohled mam zapsany doted v pameti :).. No a pak se psal rok 2003, kdy tata alfu 156 privez pred dum. A uz pred temi 7 lety jsem se tesil na ridicak jak maly kluk :) .. Nez jsem poprve sednul, nastartoval litinovej 5 valec, jsem jezdil na konfekci jako hyundai i30,getz, santa fe, fiat marea. A popravde bal jsem se do alfy sednout. Ale potom co jsem do ni sednul.. Opravdu byl problem vystoupit :-D .. Prvni cesta se protahla asi o pul hodiny :-D .. Ten zvuk, ten cit v rizeni, ten pocit ze muzu riznout zatacku a kde by normalne hvizdaly gumy alfa drzela a ja vedel ze to je auto, kvuli kteremu jsem delal ridicak.
No proste alfa je uzasna, pekelna, moje denni davka emoci, zazitku z rizeni a hlavne zdraveni z ostatnimi (tim zdravym alfistu, ktereho jsem potkal na agipce pod cukrakem ;) ).
Jedine co nas mrzi, jsou holt proste vysoke naklady. Neni nejmladsi, ma chudinka hodne najeto (232000 km), ale i presto u nas stale je a bude. Je to proste nase srdcovka, ktere se nedokazeme zbavit :smt016
Jak budu dal pokracovat ? To jeste nevim. Ale jednou si chci koupit svoji alfu. A nejradsi bych nalestenej 6 valec nebo spider z 80. ve 2litru :smt007 .. No tak uz vite jak se kni nachomytl takovy 18ti lety mladicek ..
Alfa Romeo 156 SW, 2.4JTD - 100kw

Spirpin
SemTuFurt

Příspěvek od Spirpin » 28.11.2010, ned 17:12

HonzaK: Neodepisuj Alfu jen kvůli některým lidem, kteří se motají okolo (sám píšeš, že v autě samotném to není). Takovéhle věci se přece dějí u všech značek. Spíš dej vědět, odkud jsi, a určitě Ti pak někdo místní poradí lepší kontakty.
156 SW 1.9 JTDm

HonzaK

Příspěvek od HonzaK » 28.11.2010, ned 21:54

Spirpin píše:HonzaK: Neodepisuj Alfu jen kvůli některým lidem, kteří se motají okolo (sám píšeš, že v autě samotném to není). Takovéhle věci se přece dějí u všech značek. Spíš dej vědět, odkud jsi, a určitě Ti pak někdo místní poradí lepší kontakty.

Ok Praha. To jsem zvedav :wink: .

Hampice
SemTuFurt

Příspěvek od Hampice » 29.11.2010, pon 08:25

Bože!!!! Pojem ItalCar jsi ještě neslyšel??????
http://italcar.cz/kontakty
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)

HonzaK

Příspěvek od HonzaK » 29.11.2010, pon 11:19

Hampice píše:Bože!!!! Pojem ItalCar jsi ještě neslyšel??????
http://italcar.cz/kontakty

Promin ale tu uz bych radeji volil Kurkyna.

Hampice
SemTuFurt

Příspěvek od Hampice » 29.11.2010, pon 11:40

S Kůrkynem zkušenosti nemám (ale asi budu muset začít - viz. jiné vlákno), ale v Italcaru jsem nikdy neměl problém s ničím. A to jsem tam už dlouholetý zákezník. Vždy všechno sehnali a ceny většinou bezkonkurenční... Tolik tedy moje zkušenost, nehledě na to, že v Praze a okolí asi ani jiná italsky orientovaná prodejna není...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)

Petr147
SemTuFurt

Příspěvek od Petr147 » 29.11.2010, pon 11:47

Kůrkyna můžu jenom doporučit, pár věcí jsem od něj bral a servis taky hodně v pohodě :wink:

HonzaK

Příspěvek od HonzaK » 29.11.2010, pon 20:20

Ju vlastne u Pavelky jsem jeste nebyl. Vis chtel bych servis kde kdyz jim reknes co chces udelat tak aby to udelali. Ne aby ti vratili auto a druhej den nejezdilo. P. Kamenik malo casu elektriku bohuzel nedela. Dostal jsem kontakt na nekoho z Ceske Lipy. Snad se to uz vyresi. Auto bylo uz u 5 lidi a kazdej rika neco jineho a auto porad nejezdi. Pokazdy to stoji cas a penize.

Petr147
SemTuFurt

Příspěvek od Petr147 » 29.11.2010, pon 21:00

jak to dopadlo s tím člověkem co jsem ti na něj posílal kontakt?

HonzaK

Příspěvek od HonzaK » 29.11.2010, pon 21:10

Petr147 píše:jak to dopadlo s tím člověkem co jsem ti na něj posílal kontakt?
Tusim ze nemel cas a ted jde auto zas k nekomu jinemu. Uz me to tezce nebavi. Kazdej rika neco jineho a to je nejhorsi. Auto uz jde nastrtovat pres 3x otocenim klickem a normalne jezdi. Tahne, nejede na nouzak a ma normalni spotrebu, palubak funguje. Hlasi mi to obcas to prehrati motoru, pak to zmizi a zas se to objevi. Nekdy jde nastartovat normalne. Proste blazinec.

Liwika19
SemTuFurt

Příspěvek od Liwika19 » 29.11.2010, pon 21:31

skoda ze nie si na slovensku tu by ti moj servisak vedel pomoct...mne sa nieco podobne stalo cez leto ked boli dazde nedalo sa mi nastartovat nejak som to nakoniec nastartovala a hlasilo mi chybu cerpadla nakoniec to bola len elektrika pri baterke ze tam boli nejake divne kontakty
156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 30.11.2010, úte 00:07

HonzaK píše:Vis chtel bych servis kde kdyz jim reknes co chces udelat tak aby to udelali.
Autorizovanej servis si zkoušel?
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´

tomas155
Nováček

Příspěvek od tomas155 » 30.11.2010, úte 11:38

A občanský zákoník jsi četl? Mě otevřel oči a teď vím jak s takovýma šumařema jednat.
A než jezdit od čerta k ďáblu, tak bych to taky dal do autorizáku. Ve výsledku to bude stát míň peněz než se pořád otravovat a sypat prachy za pokus, omyl.
Alfa Romeo 156 2.0 16v 114kW
a nějaký ty veteráni

Petulka
Nováček

Příspěvek od Petulka » 30.11.2010, úte 11:58

tomas155 píše:A občanský zákoník jsi četl? Mě otevřel oči a teď vím jak s takovýma šumařema jednat.
A než jezdit od čerta k ďáblu, tak bych to taky dal do autorizáku. Ve výsledku to bude stát míň peněz než se pořád otravovat a sypat prachy za pokus, omyl.
já se už od dob swifta vyhejbám autorizáku jak čert kříži... opravy za x desítek tisíc co mi stejně problém nevyřešily a co mohli posrat tak posrali (problém vyřešil až přítula po x hodinách na suzuki klubu a jediný co k tomu potřeboval byl šroubovák)... co mám přítulu mechanika tak tam autíčko nepáchlo- servis mám za pár korun a vim že tam mám kvalitní díly i olej a že tam opravdu naskládal všechno co mi řekl a že mi tam nic nezfušoval... (v suzuki když strhli šroub tak to tam prostě natvrdo navařili, vejfuk zavařili hůř než nějakej strejda z horní dolní, faktury byly mírně řečeno podezřelý...a ještě když vim jaký paka tam přijímaj jako mechaniky- od některejch bych si nenechala ani vyměnit olej...) Po týhle zkušenosti se fakt autorizáku bojim...

tomas155
Nováček

Příspěvek od tomas155 » 30.11.2010, úte 12:10

Táta jezdí jedině do autorizovaných servisů a nikdy problém nebyl. Auta jsem měli vždy v perfektním stavu. Ale podle mě je největší výhoda v tom, že tam existuje alespoň nějaká záruka. Co vím ze svého okolí, tak vždy stačilo pohrozit stížností na oficiální zastoupení a vše se ke spokojenosti vyřešilo.
Alfa Romeo 156 2.0 16v 114kW
a nějaký ty veteráni

HonzaK

Příspěvek od HonzaK » 30.11.2010, úte 12:15

Omlouvam se ale ja s Alfou a autorizakem zde v Praze mam hodne spatne zkusenosti. Spatne udelana prace, nekvalitni dily a nehorazna cena. Je fakt ze za ty roky se to zrejme zmenilo ale i tak ta cena je nechutna. Nehlede na to ze autorizak nehleda chybu ale co si mysli ze je vadne tak vymeni a nauctuje. A vetsinou tim to zbusobem chybu najde. Ono mi zrejme nic jineho nezbude krome prodeje, ke kteremu se cim dal tim vice priklanim.
Jinak autorizovany servis si mysli vymenit komplet ridici jednotku auto nejezdilo, bylo to u pana ten to zprovoznil a rekl ze jednotkou to neni ze je to nekde v elektrice napr. v tom Alarmu. Alarm se vyndal fungovalo to 3 dny. To vse se resilo pres 1 mesic.
Alfu jsme si zamiloval nechce se mi ji zbavovat. Clovek se lehce zamiluje. Dokonce i do nafty ale chtel bych taky jezdit a ne se jen koukat a cpat do toho penize. Je jen zajimave ze dokavad to nepotkalo servis tak auto jezdilo.

edit.: fakt se musim smat. Vcera rano jsem po 4 dnech nastartoval auto. No moc se mu nechtelo chytnout musel jsem dele tocit a prestal mi fungovat palubak rozblikalo se to jak vanocni stromecek. Zajel jsem do nakupniho centra auto tam nechal rozmrznout a ejhle najednou jde nastratovat uplne normalne palubak sviti zadny hlasky. Z toho by se jeden posr..... Horsi nez zenska. Jsem zvedav na jak dlouho :o). Musim konstatovat ze moje Alficka nema proste rada zimu. Jinak to nevidim. V teple funguje jak ma :o).

Nasel jsem si dalsi vec proc uz Alfu ne. Za tu kratkou dobu co ji mam mi ji 4 vykradli. Dnes rano prijdu k autu a opet vykradena. Mel jsme i odkrytou roletku at jde videt ze v kufru nic neni. Tak ze mi ukradli kostatko a nemrzku do odstrikovacu kde bylo sotva na dne a projistotu mi tam vysypali kos s bordelem. Uz na to seru. Źa 7 let co jsem v Praze mi auto vykradli jen 1 a to starickou Felicii. Co jsem mel auta potom tak treba i tyden bylo odemceny, jelikoz jsem zapomel zavrit a nic. Alfa behem 3 mesicu z toho 1 mesic auto v opravne byla 4 vybrana a jednou s ni chteli odjet. Fakt parada.

Hlawi

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hlawi » 26.12.2010, ned 16:22

Já si jednoho dne musel půjčit auto, protože moje bylo v servisu, kamarád mi půjčil alfu romeo 147. Za dva týdny na to jsem ji měl taky doma :)
Teď když každý den jedu do práce, tak se mi z alfy nechce vystupovat a nejradši bych ji ještě někde projel.
Toto auto je radost řídít :wink:
Alfa Romeo 147 1.6 88 Kw

oborda

Příspěvek od oborda » 28.12.2010, úte 19:35

Řeknu to krátce alfu jsem koupil asi jako své 15 auto,do té doby jsem byl názoru že auta jsou vergly ale alfa je prostě styl :supz: a popravdě než jsem ji zkusil tak jsem byl názoru alfu nikdy :smt021 jááá vůl :smt040

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 28.12.2010, úte 20:02

to je hezký přiznání :)

Benito
Nováček

Příspěvek od Benito » 29.12.2010, stř 19:18

HonzaK: nechci mudrovat, ale ze začátku by to chtělo pořádně projít ukostření. Něco podobnýho co tady popisuješ, jsem už zažil a nakonec to dělala kostra. To by byla ta lepší-levnější varianta .. Toho Pavelku bych zkusil.
EX:
Docela dost, hlavně od modrobílé vrtule ..
A.R. 166 2.4 JTD super sedan pro prďuchy ..
A.R. 145 TS už neni :o(
A.R. 156 2.4 JTD 2002' Ex
A.R. GTV 3.0 V6 24v už dělá radost jinde :o(

The dark side of the Force

HonzaK

Příspěvek od HonzaK » 30.12.2010, čtv 18:25

Benito píše:HonzaK: nechci mudrovat, ale ze začátku by to chtělo pořádně projít ukostření. Něco podobnýho co tady popisuješ, jsem už zažil a nakonec to dělala kostra. To by byla ta lepší-levnější varianta .. Toho Pavelku bych zkusil.
Auto uz je opravene. Vadna ridici jednotka. Zlomene piny a jeden drat. Dala se nova a jezdi startuje v pohode. Ted to nema chybu :o).

Joe
Pozorovatel

Příspěvek od Joe » 1.1.2011, sob 11:49

Tak začalo to alfou 146 s motorem 1,4 twinspark. Chtěl jsem sice 1,8 ale těch bylo jak šafránů, a když se naskytla ta 1,4 v krásné modré metalíze, neváhal jsem. Bylo to moje první auto a každý mě ujišťoval, že se mi to brzy rozsype a stane se díky jemu ze mě sociální případ :-D . Alfa sloužila 2 roky a můžu říct fakt bezproblému. Kohokoliv jsem v ní svezl byl unešený z toho úžasného potahu (padaly otázky to je 3litr?) :-D a hlavně z té nádherné symfonie pod kapotou. Po 2 letech se mi zdála už slabá a vždy se mi hodně líbila faceliftová 156 sedan. Když byli nějaké peníze musela 146 z domu. Můžu říct, že jsem se s ní loučil s pláčem :smt089 a ještě teď když si na ni vzpomenu mám slzu v očích. Slíbil jsem lí ale, že u značky zůstanu a taky se tak talo. 2 týdny po prodeji jsem objevil v Německu nádhernou 156 v sedanu a hlavně motorizaci co jsem chtěl (super motor 2,4 JTDm 20v) hned jsem zkontaktoval kamaráda co dováží z Německa a jeli jsme pro ni. Zpáteční jízda byla suprová. 1000Km a ještě bych klidně pokračoval třeba do Ruska. :smt044 Neskutečně pohodlné oproti 146 a neskutečný zátah. Co víc říct. Čekám už jen na jaro, až ji dám kompletně do provozu. Do té doby musím využívat socky abych se dostal do práce. :smt040

A taky velkou zásluhu mají bezva lidé, kteří propadli alfě nejen v tomto klubu, ale i na squadře a také nestraníci. a.vs.s
Díky toť asi vše :diky :smt041
Alfa Romeo 159 TI 2,4 JTDm (210PS) sportwagon
ex Alfa Romeo 156 2,4 JTDm 20v
ex Audi A4 1,8 quattro - auto na zimní řádění
ex Škoda felicie 1,3
ex Alfa Romeo 146 1,4 Twinspark

bene

Příspěvek od bene » 8.1.2011, sob 18:48

Tak já se taky přidám:
s Alfama jsem prožil krásný roky, chybělo málo a měl bych prodejnu Alfa Romeo + Lancia v Hraci Králové... a to první kolo ukončila ošklivá autonehoda - taky v Alfě. Udržela co mohla, ale to bylo prostě moc i na Alfu.
:roll:

Pak jsem pár let byl nevěrnej s MG Rover Land Rover.
Asi 6 let mě živí úpně něco jinýho... a jezdil jsem Fiatem Punto. Mimochodem lepší auto, než vypadá! A jezdí za smrad... 1.2 benzin. Pořád ho mám.
:wink:

Když jsem začal pracovat na Slovensku a dojížděl vždycky v neděli večer 300km do práce a pak v pátek 300km zpátky po naší d-d-d-d-1, tak bylo jasný, že to chce něco většího.

Nostalgie je svinstvo, takže to musela být 164! S tou první (3.0V6 12v) jsem ujel skoro 400tis km... a bez problému.
Navíc jsem si pamatoval tu Alfu, co jsme byli v roce 1995 tahat ze zdi baráku... projela s těnou, utrhla na vnitřní straně radiátor topení... a motor pořád běžel!
:smt035
Už nikam nespěchám, takže jsem hledal 2.0TS... nesmrtelnej motor, navíc s cenou sraženou pověstí zfiatovaného twinsparka až na dno.

Sehnal. Pěknou. Jen s drobnýma "závadama"... takže už je doma.

A jezdím těch 300km o dost kratší čas a o hodně pohodlněji! Doufám, že tu pevnost už neocením... ale když vidím, co se na té dálnici děje, tak jsem rád, že o ní vím... o té pevnosti.
:smt023
Alfa Romeo 164 Super 2.0 TS
Fiat Punto II 1.2
Fiat 500X 1.6 Plus

vavrusam
Pozorovatel

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vavrusam » 10.1.2011, pon 22:08

Tak hlásím že ex Alfička 147 JTD od il ciuffa našla svého nového Alfistu!
Zatím holka netrucuje a dělá jen radost. Narozdíl od jejího majitele a silnic po zimě :D
Alfa Romeo 166 3.2V6 24V
ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD Distinctive

Odpovědět

Zpět na „Alfa a vše kolem + další italské stroje a značky koncernu Fiat...“