chiptuning JTD (pokec, pro a proti atd.)
- RV147
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: chiptuning JTD
Jako jde všechno, pan Ferraris je ochotnej poradí, byl jsem s ním ve styku ohledně mýho čipu na 1,9 JTD M-Jet. Ríša Štrunc má zase nějakýho kámoše v portugalsku co se zabejvá jenom JTD a občas k němu jezdí na návštěvu. Prostě bys řek co chceš a při jeho příští návštěvě by se to spáchalo. Připrav se ale na to, že problém bude spojka a poloosy. Proto ani nejezdím na mapu od p. Ferrarise, furt smrděla spojka. Ani na Kámen jsem ji neměl, je dost brutální a trochu hulí.
Alfa Romeo 147-3dv. 1.9JTD16V-powered by Sarkan
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
RV147:
A pan Ferraris dělá jen chipy? Ten už mám objednanej....., na jaro :-)
Jo přenést ten výkon na kola bude trošku u předokoly problém. Ten samosvor si myslím tomu dost pomůže.
Spojku by vyřešila, třeba keramika, ale tu nechci! Ta je pro normální provoz nepoužitelná, má jen dvě polohy zapnuto-vypnuto :-)
No poloosy teda nevím co s nima, ale snad mi ty chlapíci co jsi psal poradí, když to dělaj už ňákou dobu! Tak takový úpravy se dělají na předokolky, takže to ňák ošéfovat musí jít!
A pan Ferraris dělá jen chipy? Ten už mám objednanej....., na jaro :-)
Jo přenést ten výkon na kola bude trošku u předokoly problém. Ten samosvor si myslím tomu dost pomůže.
Spojku by vyřešila, třeba keramika, ale tu nechci! Ta je pro normální provoz nepoužitelná, má jen dvě polohy zapnuto-vypnuto :-)
No poloosy teda nevím co s nima, ale snad mi ty chlapíci co jsi psal poradí, když to dělaj už ňákou dobu! Tak takový úpravy se dělají na předokolky, takže to ňák ošéfovat musí jít!
Alfa romeo 156 Sportwagon TI 2,4 JTDm 129 Kw
- RV147
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Dělá všechno, zajímavý jsou jeho úpravy se vstřikováním LPG
viz.:http://www.romeoferraris.com/upload/fil ... 56%201.pdf
zrovna tak jakýsi směsi vody a lihu:
http://www.romeoferraris.com/upload/fil ... a%20gt.pdf
Když si představíš ekvivalent ke svýmu motoru, máš výkonu habaděj. S tou spojkou není tak problém se samotnou lamelou jako spíš s dvouhmotnostním setrvákem, ten to prostě nevydrží a rozpadá se. Poloosy jdou vyrobit tlustší a z lepšího materiálu, samosvor nevím jak jde do 2,4, ale do 1,9-M-jet pasuje. No držím palce, bejt Tebou bych dal čip a uvidíš jestli Ti následnej nárůst stačí nebo jsi ochoten utratit mraky peněz za hybridní turbo,FMIC, komplet vejfuk, samosvor, spojku atd což Ti dá dalších x koní a vytáhne z peněženky obrovský peníze. A pak zjistíš, že máš závodního kombíka nepoužitelnýho ani na závody (moc těžký), ani do provozu (volnoběh, přebytek výkonu v zimě, spotřeba, problémy při STK a policejní kontrole atd.) Nech si to projít hlavou, jestli není lepší koupit si votřískanou 33 1,716V a s tou si prostě řádit (a piš si, že to umí věci) a rodiný kombi mít na všední den.
viz.:http://www.romeoferraris.com/upload/fil ... 56%201.pdf
zrovna tak jakýsi směsi vody a lihu:
http://www.romeoferraris.com/upload/fil ... a%20gt.pdf
Když si představíš ekvivalent ke svýmu motoru, máš výkonu habaděj. S tou spojkou není tak problém se samotnou lamelou jako spíš s dvouhmotnostním setrvákem, ten to prostě nevydrží a rozpadá se. Poloosy jdou vyrobit tlustší a z lepšího materiálu, samosvor nevím jak jde do 2,4, ale do 1,9-M-jet pasuje. No držím palce, bejt Tebou bych dal čip a uvidíš jestli Ti následnej nárůst stačí nebo jsi ochoten utratit mraky peněz za hybridní turbo,FMIC, komplet vejfuk, samosvor, spojku atd což Ti dá dalších x koní a vytáhne z peněženky obrovský peníze. A pak zjistíš, že máš závodního kombíka nepoužitelnýho ani na závody (moc těžký), ani do provozu (volnoběh, přebytek výkonu v zimě, spotřeba, problémy při STK a policejní kontrole atd.) Nech si to projít hlavou, jestli není lepší koupit si votřískanou 33 1,716V a s tou si prostě řádit (a piš si, že to umí věci) a rodiný kombi mít na všední den.
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Stejne to skonci u cipu a tecka...
Jinak souhlas s RV147, zejmena posledni veta... Jinak bude lepsi to prodat a jit do GTA, tomu staci samosvor a vyjde to levneji nez to co uvazujes... Nemluve o projevu motoru

AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
taky bych to viděl na chip a tím konec, rvát do toho prachy, jak psal RV147, tak raději koupím http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/bmw/m5/7932468 a vymazlím si to 

- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Nebo tak 

Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
ať nejsem OT, jde čipnout 2,4 JTDm 20V 175k v 166 na 185kW/480Nm, jako u 159? 

Uplne souhlasim ze to nema valny smysl. Auto uz pak bude na normalni jezdeni nepouzitelny. Bude to pekne papat. Na zavody nepouzitelny moc tezky a neobratny. Na predokolku moc velkej kroutak a vykon. Skoda ze treba Q4 ma 3 diferaky jsem se docetl. To by bylo docela zajimave upravit a vyladit. Hlavne tech penez.
A jak jde tedy poresit ten setrvak? Da se dat misto toho neco jineho?
A jak jde tedy poresit ten setrvak? Da se dat misto toho neco jineho?
Setrvak zavarit a dat odpruzenu lamelu....
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel
- RV147
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Petr 147: No BMW M5 V8 mě taky chvíli drželo. Ale.., žere to příšerně, jak benzín tak olej, obludně drahý náhradní díly jako kotouče, destičky apod. Díky váze to zas není taková pecka jak by člověk na 400 koní čekal, neobratný. Takovej dálniční kočár, pohodlný to zas je. Motory se docela serou a ty kousky z 200 t. jsou plečky vrcholný, za 400 už se o tom dá bavit. Do tý za 200 těch 200 nasypeš jak nic a furt ti zbyde polovina věcí. Pokud BMW na blbnutí tak M3-e36 evo1 (3.0, u 3,2 se sere double vanos, čti double průser a převodovky-nerozebiratelné, neopravitelné). To už bych radši novýho Mustanga 2011
Sorry za 

Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Petře tak úplný kabaret z toho vlákna dělat nemusíš...... 

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
No hlavne na ty V8 je nej problem ten, ze sebelip opecovavany kusy nameri misto 400 vetsinou 330-350PS. Ty R6 M v e34,36,46 jsou asi nejpovedenesi a pomerne drziRV147 píše:Petr 147: No BMW M5 V8 mě taky chvíli drželo. Ale.., žere to příšerně, jak benzín tak olej, obludně drahý náhradní díly jako kotouče, destičky apod. Díky váze to zas není taková pecka jak by člověk na 400 koní čekal, neobratný. Takovej dálniční kočár, pohodlný to zas je. Motory se docela serou a ty kousky z 200 t. jsou plečky vrcholný, za 400 už se o tom dá bavit. Do tý za 200 těch 200 nasypeš jak nic a furt ti zbyde polovina věcí. Pokud BMW na blbnutí tak M3-e36 evo1 (3.0, u 3,2 se sere double vanos, čti double průser a převodovky-nerozebiratelné, neopravitelné). To už bych radši novýho Mustanga 2011Sorry za
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
No GTA jsem psal, že nechci jen kůli spotřebě, raději si upravím nafťák a určitě to půjde. Obratnější kombík střední třídy neznám, vy ano? Ford Focus RS je předokola a má 305 koníku a když to dokážou amíci tak ital to zvládne taky!
Díky RV147 za cenné rady, určitě je využiju.
Neptal sem se jestli to mám dělat nebo nemám dělat, to už sem se rozhodl. Jsem blázen do aut už od malička a sny se mají plnit, takže si ho postupně splním. Je to můj jedinej koníček, někdo dá do rybářskýho vybavení 100 000,-- já nerybařím tak to narvu do auta.
Jo u čipu to určitě neskončí!!!!!!
Díky RV147 za cenné rady, určitě je využiju.
Neptal sem se jestli to mám dělat nebo nemám dělat, to už sem se rozhodl. Jsem blázen do aut už od malička a sny se mají plnit, takže si ho postupně splním. Je to můj jedinej koníček, někdo dá do rybářskýho vybavení 100 000,-- já nerybařím tak to narvu do auta.
Jo u čipu to určitě neskončí!!!!!!
však do toho jdi! Docela dost je nás tady určitě zvědavých na výsledek.... Internet je plný pozitivních/negativních zkušeností s chiptuningem a jinýma pokusama udělat s dieselu sportovní auto, takže pokud sis vybral tuhle cestu, tak po ní jdi 

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Já jsem jenom zvědavý, kdy nafťáci začnou čipovat i ABS 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Tak myslím, že pro abc tuning nebo cimbu to nebude problém 

Kubas: Jo díky.....tak na jaře začnu, tak sem pak hodím ňáký zkušenosti :-)
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Cipuju prevodovky, 5q i 6q, kdyby nekdo chtel... 

Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
Já bych chtěl načipovat 6q na 7q. Za kolik? :-)))
Si tam dej něco ze Scanie, můžeš mít poloautomat třeba 20q 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- RV147
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Martin TI: Jako nechtěl jsem Tě od Tvýho záměru zrazovat, to je každýho věc, jenom jsem nastínil kam to auto tím zásahem posuneš. Spotřeba se bude pohybovat na úrovni 10-15 litrů v tom lepším případě. Prostě obratnej kombík to bude pořád, ale cesta na dovolenou už bude trošku dražší a riskantnější (prasknutí hadice, poloosy, spálení spojky). Ti co závodí vrchy a rally s dieselema tak si lebedí. 1,9-ky mají kolem 220 koní, to jde jenom čipem, vstřikama, turbem a větším IC. Proti tomu kolik by na takovej výkon museli nacpat do atmosferickýho dvoulitru jsou ceny za úpravu směšný, navíc ty motory kroutěj třeba pátou sezónu a furt drží. Ten kdo má vyhoněnou benzínovou atmosféru je rád když mu motor přežije sezónu.
Já jsem třeba měl podobnej záměr jako ty, žačal jsem čipem a pak říkám uvidí se. Pak jsem se svezl se 75-kou a došlo mi, že zadní náhon mi dá daleko víc zábavy, než kdybych narval do 147-my prachy a získal třeba těch 220 koní. Každopádně kdybys něco potřeboval klidně napiš, pohybuju se trošku i mezi závodníkama a ledaskoho znám. Koukám, že jsi z Jindřicháče. V Budějkách sídlí tohle: http://www.abw-tuning.cz/index2.html. Jel jsem v v Alfě 1,9 M-jet (v rubrice poznáš svůj vůz ho najdeš) co mám já a jelo mu to velmi slušně a nekouřilo to, takže obyč. čip svedou. Dokonce chlapík tuším mával nějakým papírem z brzdy a že má 180 koní. Nevím, já na brzdě nebyl tak nespekuluju, jemu to jelo líp odspoda, mně v otáčkách (zkoušky probíhaly na trase Ústí nad Orlicí - Andrlův chlum), na závěrech jsme se shodli (po vzájemný výměně aut). Jinak nevím, jestli ABW dělala někdy i něco víc než čip,tváří se že jo, ale máš to kousek tak se poptej.
Já jsem třeba měl podobnej záměr jako ty, žačal jsem čipem a pak říkám uvidí se. Pak jsem se svezl se 75-kou a došlo mi, že zadní náhon mi dá daleko víc zábavy, než kdybych narval do 147-my prachy a získal třeba těch 220 koní. Každopádně kdybys něco potřeboval klidně napiš, pohybuju se trošku i mezi závodníkama a ledaskoho znám. Koukám, že jsi z Jindřicháče. V Budějkách sídlí tohle: http://www.abw-tuning.cz/index2.html. Jel jsem v v Alfě 1,9 M-jet (v rubrice poznáš svůj vůz ho najdeš) co mám já a jelo mu to velmi slušně a nekouřilo to, takže obyč. čip svedou. Dokonce chlapík tuším mával nějakým papírem z brzdy a že má 180 koní. Nevím, já na brzdě nebyl tak nespekuluju, jemu to jelo líp odspoda, mně v otáčkách (zkoušky probíhaly na trase Ústí nad Orlicí - Andrlův chlum), na závěrech jsme se shodli (po vzájemný výměně aut). Jinak nevím, jestli ABW dělala někdy i něco víc než čip,tváří se že jo, ale máš to kousek tak se poptej.
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
O Q2 nebo Quaife diferáku jsi už tuším psal, tak pak dej vědět jak si předělal zavěšení na RevoKnuckle a jak na první dva kvalty snižuješ přepnutím mapy kroutící moment.Martin Ti píše:Ford Focus RS je předokola a má 305 koníku a když to dokážou amíci tak ital to zvládne taky!

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Safra 180k to uz nezni spatne z 1.9 jtd-m. Kort jestli mu to nekourilo.
RV147: Jo díky....., určitě se ozvu, když bych potřeboval ňák poradita a jakože asi jo :-)
Víš přesně tak sem se rozhodoval já jsem asi trošku na motory s turbem, líbí se mi to a užívám si to. Zadohrab je dobrej, ale to turbíčko mi u tý 75 schází......., jo každýmu se líbí něco, proto nic neodsuzuju!
Jo chtěl sem nafťáka, protože u 156 jsou to největší držáci,a s navyšováním výkonu je to lepší a lacinější než u atmosféráka nemluvě o tom kolik upravenej atmosférák vydrží!!! 156 ve sportwagonu a v TI provedení se mi líbí nejvíce jak jízdním projevem tak vzhledem takže pro mě prostě neexistovala jiná varianta!!! Mě prostě učarovala, jo každýho učaruje něco jiného, proti gustu žádný dišputát :-)
Harous: To byla jen ukázka, že to jde udělat! Neřekl sem, že budu dělat s Alfičky forda......a že se vydám stejným směrem, prostě si to udělám tak jak to půjde, ale nebudu kopírovat ford.
Víš přesně tak sem se rozhodoval já jsem asi trošku na motory s turbem, líbí se mi to a užívám si to. Zadohrab je dobrej, ale to turbíčko mi u tý 75 schází......., jo každýmu se líbí něco, proto nic neodsuzuju!
Jo chtěl sem nafťáka, protože u 156 jsou to největší držáci,a s navyšováním výkonu je to lepší a lacinější než u atmosféráka nemluvě o tom kolik upravenej atmosférák vydrží!!! 156 ve sportwagonu a v TI provedení se mi líbí nejvíce jak jízdním projevem tak vzhledem takže pro mě prostě neexistovala jiná varianta!!! Mě prostě učarovala, jo každýho učaruje něco jiného, proti gustu žádný dišputát :-)
Harous: To byla jen ukázka, že to jde udělat! Neřekl sem, že budu dělat s Alfičky forda......a že se vydám stejným směrem, prostě si to udělám tak jak to půjde, ale nebudu kopírovat ford.