Musím si postěžovat, to topení už zase nepřepíná, budu muset zajet do Imofy na tu diagnostiku jak psal Riprex, sere mě to. A občas to jako ztrácí tah, rozsvěcuje se kontrolka vstřiku, pak zase zhasne, pak se zase za pár dní rozsvítí, druhej den zhasne... je to nějakej problémovej kus. Zkusím vyčistit EGR, asi by to chtělo vyčistit klapky v turbu, ale že by se mi chtělo rozebírat turbo, to úplně ne.
Na druhou stranu, jak furt jenom jezdím a nemám moc čas něco na tom dělat, tak už mám na oleji asi 13tis km a pořád je to mezi ryskama, takže olej to teda nežere, a když se tomu šlape na krk dlouhodobě, tak to jede fakt překvapivě, minulý týden z Pusteven jsem někde u Olomouce natankoval, pak od Brna jsem jel svižně a na těch 240km jsem měl průměrnou (!) rychlost 144 km/h, což je hezký, že to vůbec vydrželo takový tempo
Potřebuje to prostě pořádnou péči, akorát já na to nemám čas a pak je taky otázka, jestli do takovýho pekáče má cenu cpát prachy. Je ale zajímavá bilance nákladů. Ujel jsem s tím 14tis km, s průměrnou spotřebou 5,5 litru. To je nějakých 770 litrů nafty á 30,50 Kč = 23500,- Kč. Kdybych tu samou vzdálenost ujel s Giulií, navíc na N100, tak jsem na 51500,- Kč, úspora je teda 28tis. 15tis stálo auto, tak 15tis jsem do něj zatím vrazil, takže jsem tak nějak +- skoro na nule. Do konce března najedu ještě tak 10tis km, tzn. plus další úspora 22800,- Kč v palivu. Počítám, že zhruba za 20tis Kč se to asi dá prodat vždycky, tak možná to cenu má.
Tady důkaz