kejml píše:kleo: 10 let stará mařka s tímhle nájezdem? Po důchodci z německa?

Přesněji 10 let a 4 měsíce a těch 7 tkm jsem s ní najel za 3 měsíce já
Tak se děti posaďte a poslouchejte pohádku o Mařence, se kterou se nejezdilo: byla nebyla jedna Mařenka a ta žila v Itálii. Byla krásně modrá a všemi oblíbená, vesele si to chrochtala, až se jednou dostala do milostného trojúhelníku a zbouchnuli ji dva chlapi najednou (pro perverzní detailisty jeden zepředu a jeden zezadu). A to měla pouze rok a prý 22 tisíc kilometrů. A protože vo zbouchnutou Mařku už neměl nikdo v Itálii zájem, tak ji prodali hodnému strýčkovi z České republiky. Ten Mařence zaplatil plastiku předku i zadku a protože to byla přece jen celkem nová mařenka a nechtěl na ní šetřit, tak dokonce i skorocelolak. No a protože to byl pasák aut, tak ji prodal do Rokycan. Tam Maruška sloužila nejprve v jedné firmě, kde najela během roku 30 tisíc kilometrů. No a pak se jí, utrápené každodenní tvrdou prací, ujal jeden hodný zaměstnanec té firmy se svou rodinou a staral se o ni dalších 7 roků, než přijel Kleo a koupil ji a nechal si na ni spadnout střechu a zaplatil jí druhou plastiku. A v tu dobu měla mařenka na tachometru 70 tisíc kilometrů, neb paní ji používala (prý) výhradně na dopravu svišťů do školy.
A prozaický závěr: všechno nasvědčuje tomu, že od roku 2002, kdy to odkoupil předchozí majítel od té firmy, do roku 2008 opravdu to auto najelo necelých 30tkm, podle různých štítků z výměn brzdovky, oleje apod. (poslední výměna oleje 2005 při stavu km 60 000), co jsem po autě našel. Nicméně si myslím podle stavu podvozku (ramena, stabilizátory, uložení tlumičů), že byla stažena po dovozu z Itálie na těch 20, takže může mít tak o 30-40tkm víc. Pro mě je důležité, že vypadá dvakrát zachovaleji, než všechny ostatní Marey, co jsem si prohlížel a o kterých bazarníci tvrdili, že mají 120tkm se serviskou. Takže kdo věří kilometrům u auta v bazaru, může věřit i mé mařce

Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant