Zdravím všechny,
v úvodu bych rád všem sdělil, že jsem začínající motorista. Auta mě baví, a však krom dolití oleje jsem na autě pořádně nic jiného nedělal. Před Giuliettou jsem měl bezproblémové Stilo a když nějaký problém byl, dal jsem to k známému do servisu.

Tak mě prosím neukamenujte za nevědomost

Ted už k dotazu.
Pořídil jsem Jůlinu asi 3 týdny zpět. Vypadá pěkně, krásnej lak vnitřek taky bez chyby. Má najeto 70 tis., je to 2011 a vyšla na 9500e.
Za ty tři týdny a 2tis najetých km jsem si všiml pár divných věcí. Nemuvím o vrzání zadní nápravy, vrzající spojky která jinak funguje tak jak by dle mého názoru měla a jiných divných zvucích

. Obracím se tedy na vás zkušenejší, možná mi budete nápomocní. Druhý den, potom co jsem si auto dovezl z Německa, jsem zvedl kapotu a chtěl jsem zkontrolovat olej a chladící kapalinu. Hladina oleje byla stejná, hladina chladící kapaliny byla ale hluboko pod MIN. Myslel jsem, že jsem se třeba špatně podíval v tom salonu a zajel koupit novou. Kapalinu jsem dolil a zhruba 2 dny jsem jezdil po ČR kde jsem vyřizoval přepis, značky apod. Po dvou dnech a ujetí asi 400km jsem opět zkontroloval hladinu oleje a chladící kapaliny, tentokrát bylo vše tak jak být má. Další den ráno jsem se vydal na cestu do holandska (kde žiji). Po 600 km z toho bylo 500 po dalnici jsem zastavil a podíval se na tu kapalinu, a čekalo mě nemile zjištění. Kapalina byla opět asi 0,5cm pod min. Dolil jsem to a jel dalších 400km. Ted jsem tu asi 3týdny, s autem jezdím spíše město a občas okreska... Naposledy jsem trochu doléval když jsem sem přijel a od té doby jsem to nekontroloval, až včera...a je to zase 1 cm pod min, teda do chvíle než jsem otevřel víčko té nádobky. Zasyčelo to, zabublalo a hladina se trochu zvedla (asi o 1 cm) ale furt je to jen na MIN a ne na MAX kam jsem to doléval. Takže má otázka logicky zní, čím to je?

Trochu jsem si o tom četl, z výfuku myslím že nečoudím, v té kapalině olej není, auto drží teplotu, a vše se zdá v pořádku. Jen mizne ta kapalina-na ty 2000 tis. jsem dolil něco málo přes 1l.
Druhá otázka se týká oleje.. Měl jsem tam 3/4 podle měrky když jsem auto kupoval. Teď je tam po 2000km mírně pod půlku, je to v normě nebo není? Má tu někdo tenhle motor? Žere Vám to taky olej?
Třetí a poslední otázka se týká světel.

Přestal mi dnes odpoledne svítit levý xenon.

Když zapnu světla, parkrát slabě problíkne ale nerozsvítí se a přitom ráno ještě šel. Nevšiml jsem si že by předtím svítil nějak míň, nebo měl jinou barvu.
Děkuji za každou odpověd