Giulia 2,0T 206kw cvakání/rezonace

Odpovědět
Pohy

Giulia 2,0T 206kw cvakání/rezonace

Příspěvek od Pohy » 9.9.2025, úte 11:17

Zdravím lidi

Nedávno jsem si koupil Giulii 2,0 206kw Q4 Veloce nájezd 121tis km, po nějaké chvíli ježdění se mi začal projevovat od motoru zvuk cvakání/rezonace. Jde to z spíše z okolí turba, zezhora je to slyšet u turba, zespod mezi turbem/výfukem a převodovkou a také trochu od řemenic. Z kabiny z levé strany vozu. Za studena je to o dost hlasitější, v P se zvuk pohybuje od volnoběhů do 1500tis/ot. Za jízdy to jde s otáčkami dokud to motor nepřehluší. Při přidání jen v P je slyšet spíše rezonace. Když otevřu víčko od oleje za běhu, tak všechno zní normálně žádný špatný zvuk od rozvodu neslyším. Buď mě napadá že by to mohlo být výfukové těsnění turba či svodů nebo egr, nebo tepelný štít, ale trochu se bojím že by to mohl být i zvuk povoleného šroubu na olejovém čerpadle, ale z videii co jsem slyšel, tak je to mnohem hlasitější a dělá to furt, takže k tomu se moc nepřikláním. Táhlo regulace turba je měněné, taky dělalo bordel.

První záznam ohřátý motor, druhý záznam lehce ohřátý

https://files.fm/u/ypma8k52g4?share_ema ... _form=true

Pokud by byl někdo z Středočeského kraje/ Prahy schopný mi poradit, nebo se na to podívat, tak bych byl moc rád, samozřejmě zaplatím

Děkuji moc

Odpovědět

Zpět na „Giulia“