milde11 píše:Čau,
rád bych zakoupil AR 147 1.9 JTD 150PS a měl bych na vás, kteří máte s tímto vozem zkušenosti, pár dotazů.
1. Zajímalo by mě, jestli je nějaký rozdíl mezi alfou r.v. 2004 a r.v. 2005 zda prošla nějakou inovací nebo faceliftem, případně dalšími změnami. Někde jsem se dočetl, že u 05 už je nějak inovovaný podvozek a částečně vyřešen problém s rameny...
2. Vaše rady na co si dát pozor nebo případně jaké má toto vozítko neduhy a nedostatky. Dočetl jsem se i tady na fóru, že problém je s rameny, že odchází hodně často, ale myslím si, že je to individuální podle toho jak se majitel k vozu chová. Ale rád bych slyšel vaše poznatky s tímto vozem.
3. Zda se vůbec vyrábí na 147čku přední světlomety s čočkou pro xenon
Děkuji všem za odpovědi a rady
1. Rok 2005 už je po faceliftu, takže úplně jiný čumák, zrušené oddělené kapličky v interiéru, trochu jiná zadní světla. Na podvozku jsou tam (prý) nějaké změny, díky kterým není tak tvrdej a nedělá takové rány, ale podrobnosti nevím. Osobně se mi víc líbí ještě rok 2004, minimálně kvůli těm samostaným kapličkám. Na druhou stranu 2005 bude mít asi větší cenu při budoucím prodeji.
2. Ramena odcházejí podle toho, kde a jak jezdíš. Když jezdíš po Praze, tak můžeš to auto poponášet a stejně odejdou rychleji. Jinak JTD je relativně bezproblémové, takže nakupuj jako jakékoliv jiné auto. Bacha na anomálie v elektrice. A prohlídni ten podvozek, klidně raději zajeď do servisu na zvedák, nech zkontrolovat tlumiče...výměna ramen a tlumičů na obou nápravách je investice kolem 30 tisíc!
3. Na rok 2004 (před faceliftem) se dělají čočky na verzi GTA, mělo by to bez problémů sednout i na ostatní verze, ale připrav se na strašnou sumu - těch aut je pár, takže se ta světla nedělají ve druhovýrobě a prodávají se komplet s výbojkami a startéry kolem 20 tisíc za jeden kus. Auto po faceliftu čočky nemá v žádné verzi, xenony se tam dávaly do parabol. V obou případech mi přijde lepší koupit HID sadu a dát ji do původních parabol.
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant