Vyndání chladiče
Vyndání chladiče
Ahoj, chci se zeptat, jestli mi někdo může poradit, jak co nejjednodušeji vyndat chladič. Kudy a jak a co je všechno třeba udělat. Díky moc za rady...
- Franik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
jak jsem psal trochu jsem ťuknul předek a tak jsem zrovna chladič vyndával, za 1. musí dolů nárazník poté jsem povolil horní příčku co na ní drží zamek kapoty, povolit šroubky co drží chladič klimy k chladiči odpáskovat hadice a je je chladič venku vytahneš ho nahoru chladič klimy necháš položenej na spodní příčce, Chladič mám tento rok venku podruhý poprvý mě tekl tak jsem musel dát novej no a teď teče taky ale trochu víc praskla levá komora dole jak je zasazena do tý příčky ale je to plast a jelikož je chladič půl roku starý tak ji dám zavařit, ani neutekla klima.
Giulietta QV 10/2010 ex.
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
ahoj, tak dneska jsem se s bráchou pokusil vyndat můj chladič na me alfičce156 2,5. po našem prvotním elánu, kdy jsme doufali,ze sundáme přední horní příčník,odpojime hadice a chladič vyndáme, jsme pomalu začali zjištovat, že to nebude jenom tak... abychom sundali ten příčník, tzn, abychom se dostali na všechny šroubky, které jej drží, musíme sundat přední světlomety, abychom mohli sundat přední světlomety, tak musíme sundat přední nárazník se spojlerem, včemž je největší problém, protože nevíme jak na to... pokud by nám mohl někdo poradit, jak sundat ten naraznik, prosím, protože nevime, jak na to..., vyfotil jsem celou situaci a pokud by někdo věděl, zašlu mu na mail fotky s konkretním dotazem, protoze my fakt nevime..,diky moc všem

AR 156, 2.5, v6
Chaldič klimy můžeš nechat na chladiči vody, jdou ven oba naráz ... je to trošku hlavolam ale když prvně vytáhneš z pohledu pravou stranu jde to ven pěkně se vším všudy.
tak ještě teda dodám ten nárazník .
- musíš vytáhnout plastové podběhy
- vyšroubuj přední spodní torxy pod mlhovkama a potom na každé straně jeden v nosníku na boku ( zespod)
- zatím můžou dolů i obě ledviny
- teď je to trošku náročnější, musíš dovnitř blatníku a vyšroubovat zevnitř na vrchu tuším, že 3 torxy na každé straně
- pokud máš tohle máš vyhráno
-
zbývají dva a dva torxy ze předu pod ledvinama
- vytáhneš plast dopředu, odpojíš konektor mlhovek a případně ostřik světel a má to
snad jesem na nic nezapomněl, mlo by tě to samo navést
- vyšroubuj přední spodní torxy pod mlhovkama a potom na každé straně jeden v nosníku na boku ( zespod)
- teď je to trošku náročnější, musíš dovnitř blatníku a vyšroubovat zevnitř na vrchu tuším, že 3 torxy na každé straně
-

- vytáhneš plast dopředu, odpojíš konektor mlhovek a případně ostřik světel a má to

Alfa Romeo 156 2,5 V6 1998 SP 2 ex
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
ale já se nemůžu dostat na šrouby, které drží ten příčíník,protože na to potřebuju vyndat ty světlomety, které mi nejdou vyndat, poněvadž neumím sundat ten naraznikPetan píše:Chaldič klimy můžeš nechat na chladiči vody, jdou ven oba naráz ... je to trošku hlavolam ale když prvně vytáhneš z pohledu pravou stranu jde to ven pěkně se vším všudy.

AR 156, 2.5, v6
děkuji, zkusím to jak říkáš, snad budu mít štěstí...Petan píše:Chaldič klimy můžeš nechat na chladiči vody, jdou ven oba naráz ... je to trošku hlavolam ale když prvně vytáhneš z pohledu pravou stranu jde to ven pěkně se vším všudy.
-zbývají dva a dva torxy ze předu pod ledvinama
- vytáhneš plast dopředu, odpojíš konektor mlhovek a případně ostřik světel a má to![]()

AR 156, 2.5, v6
- Franik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
přesně jak psal Petan podběh nemusíš vydělávat celý stačí ho povolit ve předu a pak tam strčíš ruku jsou tam dva šroubky na torx a uplně ve předu je jen kolíček nasazený do plast držáku z něho to akorát vycukneš. Pak 3šroubky ze spoda ve předu a na každý str. jeden z boku poté ještě pod plastovou mřížkou zvrchu jsou 4 šroubky pak už by mněl jít sundat. a světla jsou pouze na dviuch matkách a jednom kolíčku. Pak už povolíš 4 šroubky co drží chladič klimy ke chladiči vody opatrně moc s ním nehejbej aby jsi ho někde neporušil a neutekla ti náplň opatrně ho polož na spodní příčku pak už jen povolíš hadice a sundáš saharu s vrtulema tím se ti udělá místo pro vyndání chladiče nahoru.
Giulietta QV 10/2010 ex.
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
Aha úplně jsem zapomněl na náplň klimy, to bude tím, že jsem rozdělával auta převážně bez náplně ) takže oprava, chladiš klimy neboli kondenzátor musí zůstat
zapojený

Alfa Romeo 156 2,5 V6 1998 SP 2 ex