Stále mezi námi jezdí hodně blbců...

Odpovědět
zde.
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Re: Stále mezi námi jezdí hodně blbců...

Příspěvek od zde. » 15.5.2010, sob 23:09

Já bych sebral řidičák všem nad osmnáct..to by bylo bezpečno :wink:
33

Spirpin
SemTuFurt

Příspěvek od Spirpin » 16.5.2010, ned 20:52

zde.: :smt044 V principu máš ale pravdu :-D
156 SW 1.9 JTDm

JP159
Štamgast

Příspěvek od JP159 » 16.5.2010, ned 23:14

To jestli ten kluk byl to, či ono, se snad dozvíme později. Štěstí je, že se nikomu jinému nic nestalo. Ale pokuď se prokáže, že opravdu jel v nějakém kómatu, 30 kiláků po dálnici a v protisměru, je to pak chyba zase jen buď :
a) jeho samotného, že zanedbal svou léčbu
b) jeho lékaře, který zanedbal jeho léčbu
c) státu, že mu ponechal řidičský průkaz

protože kdyby to nenarval do kamionu, ale rodinky jedoucí na chalupu, tak by šly ohledy stranou naprosto.... A fakt je mi šumák, jestli ten člověk měl záchvat epileptický, alkoholický, psychopatický anebo hypoglykemický.

Roubrte37 tohle ti podepíšu bez výhrady. :smt023

A to,že jsem toho hocha nazval blbem, bylo pouze z toho důvodu, že jsem si živě představil právě to co napsal Roubrt37, a velice rád bych si poslechl obhajující komentáře všech těch, které jak píše Kubas jsem tím vytočil, včetně jeho, kdyby jim takový člověk zabil rodinu.

Tohle zase dostalo mě..
Kubas píše:No nic, prosím nereaguj na mě, nemám o diskusi zájem....
Proboha pokud nemáš o diskusi zájem, tak proč mě pořád řešíš? :smt102
Už mě to chlape připadá, že budeš mít rudo před očima ,když tady napíšu jenom JP159
Hele zakopem sekeru co ty na to
:pivko
JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 17.5.2010, pon 00:27

Jen si dovolím poznamenat, že těch kilometrů nebylo 30, ale asi 5. Ať se opět nepřekrucují fakta.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´

Alah
Pozorovatel

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alah » 17.5.2010, pon 00:32

zde. píše:Já bych sebral řidičák všem nad osmnáct..to by bylo bezpečno :wink:

:-) ano a podobně....Dle statistik 1/3 nehod spáchají podnapilí řidiči...z toho plyne, že 2/3 nehod spáchají řidiči střízliví...proto pokud tedy chcete výrazně snížit počet nehod...seberte řidičáky všem střízlivým...že :-)
Brera 2,4 JTDm zvaná Matylda
144kW 420Nm

Si vis pacem, para bellum

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 17.5.2010, pon 05:09

Harous píše:Jen si dovolím poznamenat, že těch kilometrů nebylo 30, ale asi 5. Ať se opět nepřekrucují fakta.
Máš pravdu, slyšel jsem v 1. zpráve v TV něco o 15ti minutách jízdy.. Těch 5 minut na to vrhá drobet jiné světlo....
AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 17.5.2010, pon 07:45

JP: prostě tvoje diskusní klasika - nic o tom nevíš, ale je to pro tebe blb. Mohl to být nemocný člověk, který za nic nemůže, ale to tebe nezajímá.... Holt každýmu se může udělat špatně za volantem....

Ale to je jedno, dal jsem si tě ve svém profilu mezi "nepřátele" (neber to osobně, z mého pohledu si jen člověk, jehož příspěvky nechci číst) a tím pádem pro mě tvůj nick přestal tady na fóru existovat.... (tvoje příspěvky se mi prostě nezobrazují....)

Můžu narovinu říct, že se cítím o dost lépe....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 17.5.2010, pon 10:25

roubrt37 píše:Máš pravdu, slyšel jsem v 1. zpráve v TV něco o 15ti minutách jízdy.. Těch 5 minut na to vrhá drobet jiné světlo....
Při rychlosti kterou měl jet (150 km/h) to vychází zhruba na dvě minutky.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 17.5.2010, pon 13:18

Kubas píše: tvoje příspěvky se mi prostě nezobrazují....
....
Hele, kdyz jde tohle, tak to musi jit i opacne, ne? Ze by se treba moje prispevky zobrazovali jenom me samotnemu a jinym uz ne...... :smt033
a co treba zridit vlakno, ktere by se zobrazilo, jen tem co by si ho nastavili :smt026
AR Giula 2,0 Super

JP159
Štamgast

Příspěvek od JP159 » 17.5.2010, pon 13:43

Kubas píše:Ale to je jedno, dal jsem si tě ve svém profilu mezi "nepřátele" (neber to osobně, z mého pohledu si jen člověk, jehož příspěvky nechci číst) a tím pádem pro mě tvůj nick přestal tady na fóru existovat.... (tvoje příspěvky se mi prostě nezobrazují....)....
Kubasi - Osobně to neberu, ale mrzí mě to. Já tebe za nepřítele nepovažuju a všechny tvoje příspěvky si docela rád přečtu i když jsme každý na jiné názorové a hodnotové vlně.
Přesto jsem sekeru zakopal
:pivko
Aby to nebylo OT, tak bych měl napsat i něco k Blbcům na silnicích ale momentálně nevím co... :-k
JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 17.5.2010, pon 14:22

Roberte jestli chceš, aby se tvoje příspěvky zobrazovali jen tobě, tak si je kresli do sešitu nebo si je třeba jen představuj :smt016 Jinak to zobrazování jistých témat jen těm, kteří o to vysloveně budou mít zájem by snad možná i nastavit šlo, ale kdo se s tím bude dělat, že....

Jinak funkce "nepřátel" viz dole.... je to paráda :smt055
Přílohy
ráj na zemi.JPG
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 17.5.2010, pon 14:50

Stejne ti to neda a kliknes na to :-D

S tim zobrazovanim jenom mnè samotnemu jsem to myslel trochu jinak :wink:
Takze polopate. Jsem jako hroznej prudic, samozrejmne jenom jako :smt016
No a ty jako admin se rozhodnes, ze se vsem ostatnim nebudou zobrazovat moje prispevky.
Me samozrejme ano. A tak ja si budu prudit dal a nebudu s tim nikoho votravovat a pritom si budu myslet, jak vam to tu pekne zapruzuju :smt044
Naposledy upravil(a) roberto37 dne 17.5.2010, pon 14:59, celkem upraveno 2 x.
AR Giula 2,0 Super

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 17.5.2010, pon 14:54

:smt020

d.k76
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od d.k76 » 17.5.2010, pon 16:10

Tak zase k tem blcum na silnici.Dneska jsem byl se skutrem na STK a pak jsem si jel jeste neco koupit do Kaflandu.Odjizdim od nej a po silnici jde nejakej chlapek,vubec jsem mu nevenoval pozornost a ten magor me skocil rovnou pred skutra.Zastavil jsem tesne pred nim a auto za mnou brzdilo i ocima uz jsem myslel,ze to do me napere.Ten blbec zustal stat prede mnou cumel jak puk.Prechod byl o dvacet metru dal. :smt021

Nemam nic proti chodcum,ale jen ten ukaznenym :-D
Alfa Romeo 145 1.4 TS 76 kw r.v.2000
Alfa Romeo 145 1.4 TS 76 kw r.v.1998 EX
Yamaha MBK 50 s italskym srdcem motorem Minareli

KillFucker
Pozorovatel

Příspěvek od KillFucker » 18.5.2010, úte 02:25

...tak to byl asi zfetovanej nebo nalitej a nebo blb....to je běžný...musíš dávat pozor a bejt ve střehu, chodci jsou největší peklo, choděj si kde chtěj a ani se nerozhlížej! Nechápu proč jim dávat přednost na přechodě...tolik emisí to stojí ten rozjezd toho auta...a ještě to navádí ty wocase bez auta nedavat pozor a chodit si jak se jim zachce. "já mam přece vžycky přednost", pak to tak vypadá! :smt097
* BLACK DYNAMITE *
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24V
AR 155 2.5 V6 12V /ex
AR 75 1.8i-europa /k.o.
AR GTV 3.0 V6 24V

http://killfucker.rajce.idnes.cz/Skoda_120L-130GL//
Alfy, pívo, ženy, víno, zpěv...znič mě...baby...

JP159
Štamgast

Příspěvek od JP159 » 21.5.2010, pát 11:56

KillFucker - naprostej souhlas, dříve to ale takové nebylo, je to až od té doby co naši mocipáni tuším v čele s panem KapschŠimonovským prosadili to přiblblé ustanovení do pravidel o silničním provozu, že maj chodci na přechodech přednost. Tam je příčina značné části zabitých chodců a ztraumatizovaných řidičů. Dneska se to ve většině případů háže na zlotřilé řidiče a chudák chodec za nic nemůže,ale pravda a příčina je v tom přiblblém ustanovení. :smt021
JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS

kejml
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejml » 21.5.2010, pát 13:22

JP159: Obávám se, že v tomto případě nemáš kompletní informace. Od zavedení "absolutní přednosti" počet usmrcených chodců na přechodech každoročně klesá. Viz statistiky Policie ČR http://www.policie.cz/web-informacni-se ... stiky.aspx
A jestli je někdo vystresovaný, že musí dodržovat pravidla, tak ať raději neleze za volant.

Což ale nemá nic společného s od začátku zpraseným systémem výběru mýta v ČR, kde nepodmazaného abys lupou hledal.
0.125 carburatore

www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz

krtmoj
Štamgast

Příspěvek od krtmoj » 21.5.2010, pát 15:28

Někde jsem četl, že chodec při přecházení nesmí omezit řidiče avšak řidič musí jet takovou rychlostí aby dokázal u přechodu zastavit. Z toho vyplívá, že za to stejně může řidič, když někoho porazí. Ale taky jsem četl, že se jednalo o zrušení přizpůsobení rychlosti u přechodu, ale jak to dopadlo to už nevím. :) Jednou mi pod auto skočila ženská, ani se nerozhlédla. Zabrzdit jsem stihl i když trochu hlučněji a auto za mnou naštěstí drželo odstup, tudíž jsem nic neporušil, ale stejně na mě nadávala :D Ale logiku takovejch lidí nechápu, že mám přednost ještě neznamená že mě to auto nesrazí :)
1750 ATB => JSEM JEŠTĚ MLADÝ NA ŠESTIVÁLEC :D

Alah
Pozorovatel

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alah » 21.5.2010, pát 16:32

krtmoj píše:Někde jsem četl, že chodec při přecházení nesmí omezit řidiče avšak řidič musí jet takovou rychlostí aby dokázal u přechodu zastavit. Z toho vyplívá, že za to stejně může řidič, když někoho porazí. ......:)

takže...podle zákona č. 361/2000 Sb o provozu na pozemních komunikacích §2 písm j je chodec

j) chodec je i osoba, která tlačí nebo táhne sáňky, dětský kočárek, vozík pro invalidy nebo ruční vozík o celkové šířce nepřevyšující 600 mm, pohybuje se na lyžích nebo kolečkových bruslích anebo pomocí ručního nebo motorového vozíku pro invalidy, vede jízdní kolo, motocykl o objemu válců do 50 cm3, psa a podobně

Vztah řidičů vozidel a chodců na vyznačených přechodech je upraven v § 5, odst.1, písm. h) takto:
h) s výjimkou řidiče tramvaje umožnit chodci, který je na přechodu pro chodce nebo jej zřejmě hodlá použít, nerušené a bezpečné přejití vozovky; proto se musí řidič takového vozidla přibližovat k přechodu pro chodce takovou rychlostí, aby mohl zastavit vozidlo před přechodem pro chodce, a pokud je to nutné, je povinen před přechodem pro chodce zastavit vozidlo.

Novela zákonem č. 411/2005 Sb., přinesla staronové ustanovení v písm.i):
i) snížit rychlost jízdy nebo zastavit vozidlo před přechodem pro chodce, sníží-li rychlost jízdy nebo zastaví-li vozidlo před přechodem pro chodce i řidiči ostatních vozidel, jedoucích stejným směrem

dále pak
v § 54
dle
(2) Mimo přechod pro chodce je dovoleno přecházet vozovku jen kolmo k její ose. Před vstupem na vozovku se chodec musí přesvědčit, zdali může vozovku přejít, aniž by ohrozil sebe i ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Chodec smí přecházet vozovku, jen pokud s ohledem na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel nedonutí jejich řidiče k náhlé změně směru nebo rychlosti jízdy.
(3) Jakmile vstoupí chodec na přechod pro chodce nebo na vozovku, nesmí se tam bezdůvodně zastavovat nebo zdržovat. Nevidomý chodec signalizuje úmysl přejít vozovku mávnutím bílou slepeckou holí ve směru přecházení. Chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku, přijíždějí-li vozidla s právem přednostní jízdy; nachází-li se na přechodu pro chodce nebo na vozovce, musí neprodleně uvolnit prostor pro projetí těchto vozidel. Chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku bezprostředně před blížícím se vozidlem. Chodec musí dát přednost tramvaji.

Takže to že vám chodec skočí před auto je provinění z jeho strany...

celý problém je v tom, že se těžko dokazuje, že tomu tak bylo...bohužel v našem státě v tomto případě platí presumce viny toho silnějšího, t.j řidiče vozidla....

Z vlastní zkušenosti vím, že usmrcení opilého chodce (2,4promile) v noci mimo obec, který skočil z levé strany vozovky před auto (protože si myslel, že jede jeho kamarád, kterého si před tím zavolal z hospody- měli podobná auta) byl řidič vozidla shledám viným a odsouzena na 1 rok podmíněně. Zdůvodnění soudu bylo, že nepříspůsobil rychlost jízdy podmínkám a povaze...atd....(kolega jel 72km/h!! - záznam z vozidlové GPS...problémem bylo, že jel na tlumená světla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)...tak si to přeberte sami.

P.S. podle §2 je chodec ten...kdo....chodec je i osoba, která tlačí nebo táhne sáňky, dětský kočárek, vozík pro invalidy nebo ruční vozík o celkové šířce nepřevyšující 600 mm, ..:-)

Schválně si změřte šířku vozíků u hypermarketů..:-)...u většiny z nich jste,pánové tlačící nákupní vozík, ŘIDIČI :-)....se všemi důsledky a následky...:-)
Brera 2,4 JTDm zvaná Matylda
144kW 420Nm

Si vis pacem, para bellum

KillFucker
Pozorovatel

Příspěvek od KillFucker » 21.5.2010, pát 17:42

...tak to je mazec;-) vyčerpávající;-) ....trochu jsem se nazlobil v Praze u VŠE, jel jsem pro přítelkyni a jak je dole ten přechod pod budovou odborářů, kde neustále choděj miliardy studentů tam a zpět se prostě nedalo přejet...odbočuju doleva přes tramvajovej pruh na vedlejší a málem mě tam jeblo. Musel jsem nakonec stáhnout okno a rukou ukázat ať přestanou chodit...když už se začala tvořit docela kolona aut;-) ...jen si to tam zkuste :smt021
* BLACK DYNAMITE *
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24V
AR 155 2.5 V6 12V /ex
AR 75 1.8i-europa /k.o.
AR GTV 3.0 V6 24V

http://killfucker.rajce.idnes.cz/Skoda_120L-130GL//
Alfy, pívo, ženy, víno, zpěv...znič mě...baby...

tuta146
SemTuFurt

Příspěvek od tuta146 » 21.5.2010, pát 20:17

O tom místě mi vyprávěj:-) 5 let jsem jezdil denně na Olšanskou, přesně vím co myslíš, fakt o nervy :(
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS

JP159
Štamgast

Příspěvek od JP159 » 24.5.2010, pon 22:43

Jeden jestřáb mnoho vran rozhání....
Mooto 313 stíhací perutě RAF

Jeden pilot Alfy, mnoho chodců rozhání...
Mooto webu Alfisti.cz

:-({|= :smt035
JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS

Radar
Pozorovatel

Příspěvek od Radar » 25.5.2010, úte 18:41

JP159 píše:Jeden jestřáb mnoho vran rozhání....
Mooto 313 stíhací perutě RAF

Jeden pilot Alfy, mnoho chodců rozhání...
Mooto webu Alfisti.cz

:-({|= :smt035
A to husitské znáš?:
Folcvágnů se nelekejte, na množství nehleďte!
VW (zkřížené motyky) Golf Plus 1,4 TSI "Adolf"
"Obrněnce nesnáším, radši bych vzal Alfu. Mám pocit jistoty."
Gonzales. La Piovra 4

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 10.6.2010, čtv 15:59

Tak do třetice jsem měl po silničním přestupku co do činění s rakouskou policií. Přistihli mě nepřipoutaného při odjíždění z nákupního centra už při vyjíždění na hlavní...No naštěstí se to vyřešilo pouhou domluvou :D
AR Giula 2,0 Super

Katusa
Pozorovatel

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katusa » 10.6.2010, čtv 21:21

Tak že nějakého toho blbce člověk pravidelně potká, to už je dnes standard... Dneska to ale pocítila bohužel i moje alfička :o( Debil na frekventované silnici z ničeho nic pouští na přechodu chodce na červenou, všichni málem nedobrzdili, včetně mě, ale ten za mnou už nedobrzdil opravdu. takže jsem dostala ránu zezadu i zepředu.. jakoby toho teď nebylo až nad hlavu, k...a!! Naštěstí se nic vážného nestalo, ale stejně... achjo
147 1,6

Odpovědět

Zpět na „Tlachání o všem možném co se netýká Alfy Romeo...“