Kubas píše:tak soud asi vycházel z nějakých důkazů....
Důkaz 1: video - tam je celkem zjevné, o co šlo
Důkaz 2: svědectví obou lidí z Mazdy, že je Lacina fakoval - tzn. že o nich věděl.
Když spojíš body 1 a 2, tak z toho jasně vyplývá, že to do nich prostě poslal schválně....
Nepřijde mi na tom nic složitého....
Jinak nejsem právník, nevím, jak se tyhle věci kvalifikují, ovšem soud si asi verdikt z prstu nevycucal....
Důkaz 1 se podle mého nedá prakticky uznat, co když něco zahlédl, lekl se a stočil prudce volant? Co když je opravdu neviděl? Video je dost nekvalitní, to nemůžeme vědět, co se v tu chvíli opravdu odehrávalo. Stejně tak nevíme, co se odehrávalo předtím, než se objevili na záběru. Mohlo být x důvodů pro to, co udělal a ne jediný a to ještě ten, že je chtěl sundat z dálnice. Ovšem ten je pochopitelně pro lidi nejpřitažlivější, pro národ, kde je nejkupovanějším a nejčtenějším 'deníkem' Blesk, Aha a podobné, které přináší zaručeně kvalitní a pravdivé informace.
Projdete okolo jakékoliv trafiky, tam hned na popředí je Blesk a svítí tam na vás obrovský nápis 'PIRÁT LACINA.....' a člověk se jen podivuje, že nemá na hlavě pirátskou čapku, přes oko pásku a na rameni papoucha.
Důkaz 2 mi nepřipadá o moc lepší...svědectví poškozených. Hmm. Logicky, z toho co se stalo budou asi chtít vytřískat co nejvíc, ne říkat, že pan Lacina za to vlastně nemůže. A on jim ještě nahradil částečně škodu na voze, ať už to udělal z jakéhokoliv důvodu, zištně či nezištně, udělal to.
Já ty lidi neznám, neznám ani pana Lacinu, ani ty oběti autonehody, ale na rozdíl od ostatních v diskusi a jinde si netroufám tvrdit, jak to bylo, což mě štve ze všeho nejvíc. Všichni jsou prostě děsně chytrý a maj hned jasno.