Problémy telefonu v Connectu
Problémy telefonu v Connectu
chlapci, mám ve 159 connect se slotem na SIM. Po vložení jakékoliv SIM od Vodafonu mi funguje příjem a odesílání SMS + příjem hovoru. Kdykoliv si však chci zavolat, začne vytáčet a hned mě to vyhodí a na display napíše "No Connect available". Chci se zeptat, jestli se někdo nepotýkal se stejným problémem. Díky
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy telefonu v Connectu
a máš signál???
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
...no jasnačka, jak říkám z connectu si napíšu zprávu, přečtu si zprávu když mi zavoláš, tak si pokecáme, ale kdybych ti chtěl zavolat já, tak při vytáčení to pokaždý napíše tuhle hlášku a schluss. 

- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
když jsem měl ještě tohle rádio v autě, tak jsem to nezkoušel a teď už tam mám JVC, tak to taky nevyzkouším, ale podíval bych se teda do nějakého nastavení v rádiu
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
...nejsem sice moc dobrej angličtinář, ale setup radia mám projetej a pozměněnej snad tisíckrát a furt nic 

- Hampice
- SemTuFurt
A máš při tom vypnutou tu druhou simku? (v mobilu, jestli teda používáš dualsimku).
Já používám duálku a když zapomenu před přihlášením Connectu do sítě vypnout mobil, tak můžu volat a psát z obou, ale ani na jeden se nikdo nedovolá a nic nepřijde...
Já používám duálku a když zapomenu před přihlášením Connectu do sítě vypnout mobil, tak můžu volat a psát z obou, ale ani na jeden se nikdo nedovolá a nic nepřijde...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
...jo jo, to už jsem taky zkoušel. Nejdřív jsem dal v telefonu offline a pak ho raději celej vypnul i to mi nestačilo a tak jsem zkoušel asi další tři neduální (všechny od vodafonu, tak třeba bude problém tam). Všecko stejný, na všechny se dovoláš, ze všech si odešleš zprávu a příjmeš, ale že by si z ní zavolal, tak na to můžeš zapomenout 

- Hampice
- SemTuFurt
No já mám taky Vodafone, takže v tom problém nebude. Možná si zkus nechat udělat nové - nic to nestojí.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
- Hory
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
a není to tím, že má vodafone na kartách linku 1 a 2 a ty to máš přehozený na linku 2, z který si nezavoláš?
- Hampice
- SemTuFurt
No to by mohlo být... To bys vyřešil právě pořízením nových simek, které už jsou jednolinkové.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
...kuci, kuci, je to sice logický, co tu píšete, ale jak jsem psal. Telefon nefunguje i z kteréhokoliv jiného i neduálního čísla. To znamená, dám tam SIM manželky a nic, dám tam SIM rezervního čísla co mám a nic a navíc ty dvojčata jsem si pořídil kvůli tomu connectu, takže jsou cca tři neděle starý. Přemýšlím, jestli není nějaký nastavení connectu pomocí examineru. Občas se v body compu dá pozměnit trh a funguje to co pod jiným trhem nefunguje. Tak nevím.
..mno tak se to trochu komplikuje. tobě vodafon šlape, já si jen tak na zkoušku dneska koupil SIMku od eurotelu, abych to jen vyzkoušel a hle, ono to šlape. Nelenil jsem a zajel jsem do vodafonu, tam se tvářili strašně ochotně a volali hned na technické do Prahy a od nich je resume, že je něco špatně nastaveno v connectu, když jsem jim říkal, že to řeším na fóru a jiným to s vodafonem funguje, tak jen pokrčil ramenama a prostě si stál za svým, že špatnej je ten connect, který asi nepodporuje nějakou funkci vodafonu. Takže si to v práci zkusím ještě napíchnout na examiner a zkusit jestli tam jde v radiu nebo bodyčku něco přenastavit.Hampice píše:No já mám taky Vodafone, takže v tom problém nebude. Možná si zkus nechat udělat nové - nic to nestojí.
- Hampice
- SemTuFurt
Ještě mě napadá, že jsi v místě, kde Vodafone jede jen na 1900 Mhz a to Connect možná neumí.. Ale to by se ti vůbec nepřihlásil nebo by nešlo všechno a ne jen volání. Je to zajímavý. Co zkusit celý to resetovat? Myslim, že někde v nastavení je obnovení a jestli se pletu, tak odpojení baterky (pojistky) to jistí...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
...čéče connect v tomhle docela chytrej, páč když jsem dělal komplet servis po koupi auta, tak bylo odpojeno tejden od baterky a po zapojení si pamatuje všechny stanice a veškeré nastavaní. Uvidím co ten examiner. Písek není sice velký město, ale nechce se mi zdát, že by to tady nefungovalo (konec konců jsem to zkoušel i v Českých Budějicích). Fakt to bude nejspíš nějaká bejkárna, ale fakt mě zarazilo, že SIMka eurotelu šlape jak víno 

- Hory
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Nevím no ... je to divný ale nemůžeš mít starej connect? :-) Mám 147mu ale Connect rádio mám a můj sítě Vodafone neumí. Musím mít O2 kartu. Jestli náhodou ten tvůj to neumí. Zkusil bych buď nějak přehrát software nebo si zkusit zjisti (třeba podle IMEI co máš)
...alfa vyrobena 04/2008. Do takovyhleho auta si myslim, ze uz nedali starej connect, ale na druhou stranu je vsecko mozne. 

- Hampice
- SemTuFurt
Já mám 11/2007 a Vodafone chodí, takže tím by to taky být nemělo...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
saky to se stavalo aj mne, mal som dual sim, ked som zapol radio, mobil som nevipinal, automaticky je aktivna sim ktora sa ako posledna prihlasi do siete, niekedy som dal volat a spravilo mi to co tebe a zavolat sa mi podarilo az na 3-4 pokus, tebe to nejde ani ked zaradom skusit vytocit 5x za sebou?
Mas uz oranzovo-modre prostredie v connectu?
Mas uz oranzovo-modre prostredie v connectu?
Alfa Romeo 159 2.2 JTS High
Technické údaje:
r.v.: 5/2006, 2198cm3, 136kW (185PS) chipTuning 200PS, M6, sedan, 135000 km, Strieborná metalíza
Oficiálny slovenský /////ALPINE SHOWCAR
Viac info a foto: http://www.audio.sk/?page=article&id=339
Technické údaje:
r.v.: 5/2006, 2198cm3, 136kW (185PS) chipTuning 200PS, M6, sedan, 135000 km, Strieborná metalíza
Oficiálny slovenský /////ALPINE SHOWCAR
Viac info a foto: http://www.audio.sk/?page=article&id=339
- Adamsquare
- SemTuFurt
Včera jsem se po roce dokopal zajít na T-Mobile, abych si nechal naklonovat sim kartu.
Za kopii chtějí 400Kč bez DPH + 100Kč měsíční poplatek za provoz druhé karty.
Chá chá ... NASR** !!!!
... tak si asi přecejen budu muset koupit handsfree
Chá chá ... NASR** !!!!

//
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999
- ReznikCZ
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Saky: typnul bych si že máš pásmo nastavené pro prodej v jiných zemí. Eurotel jede na jiným pásmu než Vodafone, viz Hory ten má stejnej problém ale má r.v. 2004(147, 1.9 JTDm)
Mercedes-Benz S500 4Matic
.......ale srdcem stále Alfista
.......ale srdcem stále Alfista
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
ty jo to slyším poprvé, s těma pásmama, vždyt tady jedeme na Evropské frekvenci, tak by to mělo být jedno ne, každá sim se přece přihlásí přes svůj vysílač do své sítě. mě v connectu jede vodafon v pohodě a to mám druhou simku starou tak 6 let a je to ještě s logem oskar
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
00flash00: jojo modro oranžové podsvícení mám a jak už jsem tu psal několikrát. Neřešte duální SIM, za normálních okolností bych to k tomu přikláněl, ale zkoušel jsem, jak jsem zde již několikrát uváděl i další dvě NEDUÁLNÍ karty od vodafonu a nic, takže v dvojčeti problém není, prostě to z vodafonu nevolá 
Adamsquare: to Tě chlapče lituju (i když asi není proč, tebe T-mobil oškube a mně vodafone nešlape) každopádně u vodafonu dual na pobočce na počkaní a faktura na 0,- Kč
ReznikCZ: no chci to ve chvilce času dát klukům na dílně, aby mi na to mrkli examinerem, páč si myslím, že přesně něco takovýho by tam mohlo jít examem změnit, i když náš technický inspektor říká, že si nemysslí, že by to mělo být tím, ale za zkoušku nic nedám.
George.KHE: jako v nastavení connectu examem (pokud to jde, to si jen myslím, ale předpokládám, že když to má svojí řídící jednotku connectu, tak by mělo) by mělo jít přepnout trh, kde je connect používán. Ty to máš dotaženku nebo ofiko přes Fiat ČR?
Každopádně SIM karta eurotelu má úplně jinej chip než má Vodafone, ale to zase předpokládám, že by nešel nikomu connect na vodafon. Takže fakt jediný co mi příjde jako reálný je, že to mám dotaženku z IT a v tom bude někde zakopanej čokl.

Adamsquare: to Tě chlapče lituju (i když asi není proč, tebe T-mobil oškube a mně vodafone nešlape) každopádně u vodafonu dual na pobočce na počkaní a faktura na 0,- Kč
ReznikCZ: no chci to ve chvilce času dát klukům na dílně, aby mi na to mrkli examinerem, páč si myslím, že přesně něco takovýho by tam mohlo jít examem změnit, i když náš technický inspektor říká, že si nemysslí, že by to mělo být tím, ale za zkoušku nic nedám.
George.KHE: jako v nastavení connectu examem (pokud to jde, to si jen myslím, ale předpokládám, že když to má svojí řídící jednotku connectu, tak by mělo) by mělo jít přepnout trh, kde je connect používán. Ty to máš dotaženku nebo ofiko přes Fiat ČR?
Každopádně SIM karta eurotelu má úplně jinej chip než má Vodafone, ale to zase předpokládám, že by nešel nikomu connect na vodafon. Takže fakt jediný co mi příjde jako reálný je, že to mám dotaženku z IT a v tom bude někde zakopanej čokl.
- xjohny
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Však jsem to tu už jednou někde psal, jsou to vydřidušiAdamsquare píše:Včera jsem se po roce dokopal zajít na T-Mobile, abych si nechal naklonovat sim kartu.
Chá chá ... NASR** !!!!![]()

Chevy Tahoe, 2001, 5.3 V8
Chevy Avalanche, 2002, 5.3 V8
Chevy Blazer, 1999, 4.3 V6
Chevy Camaro, 1979, 5.0 V8 @ chevroletcamaro.cz
ex Alfa Romeo 159, 1.9 JTD
Chevy Avalanche, 2002, 5.3 V8
Chevy Blazer, 1999, 4.3 V6
Chevy Camaro, 1979, 5.0 V8 @ chevroletcamaro.cz
ex Alfa Romeo 159, 1.9 JTD
Já mám taky duálku od Vodafonu(narozdíl od T-Mobilu i Eurotelu, je pořízení i užívání zadarmo) a funguje mi to tak jak má. Alfu mám 9/2006 a connect jsem měl původní žlutošedivý než jsem si ho přeflashoval na nový oranžovomodrý. Tel mi fungoval v tamtý i týhle verzi firmwaru rádia. Možná mám malinký problém, ale to je sítí, né rádiem a to jen když vypnu rádio v autě a ono je právě přihlášený do sítě, tak se mi nikdo na druhou simku (v mobilu) nedovolá. A to do tý doby než jí zas sám aktivuiju, tím, že sám mobilem někam zavolám nebo se to přehodí samo, ale to až tehdy, když si operátorskej vysílač vyšle kontrolní signál na mou simku a zjistí si která je právě aktivní. To je snad jediný co mně štve, že jsem třeba i půl hodiny po opuštění auta nedostupnej, teda pokud si sám simku v mobilu neaktivuju vlastním zavoláním ;-). Jinak pokud jde o Tvůj problém, SIMKY jsou očíslovaný 1 a 2, a jednička je tuším přednostní-aspoň mi to tak bylo kldysi v prodejně řečeno, tak jsi je zkoušel prohodit? Jinak fakt si myslím, že to bude někde v nastavení connectu a né simkama. Mně to fungovalo od první chvíle, ale bůhví jak to bylo v rádiu nastavený. Kdyžtak mé konkrétní nastavení můžu nafotit a porovnáš si to..
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
sunic: přesně co tu popisuješ mi řekla pohledná slečna ve vodafonu, tenhle problém prostě neodbouráš a oni taky. Takže po tom co vylezeš z auta musíš udělat hovor nebo zaslat sms z mobilu a tím deaktivuješ SIM v connectu. Jinak už prosím neřeště mojí duální SIM!!! Nefunguje to i na obyčejnou SIM kteréhokoliv vodafone čísla, takže opravdu bude problém v connectu. Za ofocené nastavení telefonu v connectu Ti budu moc vděčen.