zdravim, potrebujem radu od odbornikov

, dnes som dal naspet povodne sviecky co tam boli, DENSO, samozrejme som ich vypalil nad plynom a ocistil drot. kefou- doslova riadne vypucoval, no ked som vybral sviecku v prvom valci, vsimol som si na nej ze je uplne cista a od benzinu, tak mi hnet doslo ze ten valec asi nejde, tak som oprel sviecku o kostru a nastartoval, iskra samozrejme nesla, tak som skontroloval kabel ku nej no ten je ok, skusim som druhu sviecku tiez nic, tak som vybral cievku vycistil prekontroloval, zalozil nazad no stale nejde, ostava uz len ze je zla zap. cievka, ked som z nej vsetky kable odpojil a dal som to na diag a spustil som test zap. cievky tak bolo pocut take pukanie z nej ako keby prerazalo niekde VN, ale to asi ze bola naprazdno-teda odpojena, skusal som dat aj skusacku na VN postupne no ani v jednej dierke nesvietila hmmm, no tak som to setko pozapajal nazad, okrem 1cky valca, nasrartoval som to a skusal som postupne vytahovat po jednom kable z cievky, na kazdom okrem 1cky preskakovala iskra a aj ma fajne nakopalo

, cize je cievka KO, napadla ma taka vec este ci to nemoze dako blokovat ECU ale to je asi hovadina, a este jedna vec ma potom napadla tie valce nahodou nejdu tak ze 1cka ide so 4kou, 2ka s 5kou a 3ka s 6tkou sucasne ??? ale to je tiez hovadina

ma len tak napadlo ze spojim 1cku so 4kou

:D:D. samozrejme skusat to nebudem !!! ehmm v akom poradi su valce ? je to tak ze od hora 1,2,3, a dolu 4,5,6 ??? lebo na zapal. cievke je 1,2,3,4,6,5. uz pracujem na zhanani druhej cievky. hmmm ani som nevedel ze to ide na 5valcov aj tah je dost dobry. potom, ked to pojde na vsetkych 6valcov tak som strasne zvedavy na tah a urcite sa zlepsi aj chod motora. diky za odpoved.