Čau chlapi,potřebuju poradit,už nevím kudy kam.Vyzvedl jsem si Alfičku skoro po roce ze "servisu"je to servis v Troji,nikdo tam ani nejezděte a už vůbec né s Alfou!,Měl jsem jí tam bez dvou měsíců rok.Oprava motoru mě vyšla na 50000,-

a ani to neopravil.Obrátil jsem se na p.Kameníka a musím říct,že jsem byl spokojenej.Jenže,on mi pouze nastavil rozvody(proto jsem ji tam taky vezl)a sdělil mi,že mi auto bude ještě pochcípávat a řekl i proč.Tak jsem na jeho radu koupil u Matesa v Chrudimi váhu vzduchu a lambda sondu.Za tmy jsem to tam na parkovišti ještě vyměnoval,ale...
Alfa mi před tím chcípala opravdu při každém vyřazení na "N" a rozjezdy ani nemluvím.No,tak jsem tam dal první tu váhu a to byla slast pro uši,Alfička šla pěkně od spoda plynule do otáček,ale pořád malinko na volnoběh kolísala,tak jsem vyměnil i lambdu.Bylo to o poznání lepší,všechno šlapalo jak mělo,zhasla kontrolka hlásící chybu,spokojenost veliká,takže jsem jí hned v noci vzal na výlet

.Zaparkoval jsem před barákem a s dobrým pocitem jsem šel spát.Dneska ráno jsem jí natěšenej nastartoval a už jsem slyšel opět že něco není v pořádku.Prostě mi na volnoběh šla čistě,ale jak jsem přidával,tak opět trochu prská a při rozjezdu poškubává,jak jí ale šlápnu do plnejch,tak se chytne a běží naprosto perfektně.A když se ohřeje,tak jde zase na "N"plynule od spoda.Ale ty rozjezdy jsou prostě slabší,jak chci hezky pomalu a plynule,tak to dělá rotyku a nemůžu pořád jezdit kotel,minulý týden mě to stálo 2500,- a 3body

.Prej ještě jednou a vezmou mi papíry,asi jsem jel opravdu rychle.Mám 156,2.0 16V TS,ale ten motor tam mám z GTV,šlapal jak hodinky když jsem ho kupoval,projel jsem ho a ještě teplej jsme ho vyndavali z auta,vyměnil se vršek,sání a takový ty věci co bylo potřeba,rozvody mi udělal Kameník,ted jsem tam dal tu váhu a lambdu,bylo to super,ale já už fakt nevím,tak mi prosím někdo poradte,díky.Nestačilo by vyčistit EGR ventil?Zase nejsem žádnej mechanik,tak mi to kdyžtak napište nějak abych to pochopil,předem všem díky za radu.A ještě se chci zeptat,jestli to nemůže dělat sportovní sání,že by to na váhu bylo třeba moc vzduchu???