Stále mezi námi jezdí hodně blbců...
Včera jsem se potmě vracel z Vysočiny a už jsem byl asi 2km od baráku. Předjel jsem kolonu aut, kterou vedla 120ka a následovala rovinka. Jel jsem asi 80km/h a zařadil jsem pětku. Pak přišla mírná zatáčka, ale vzhledem k tomu, že vím, jak je to tam zvlněný, tak jsem si najel troch ke středu, pustil plyn a po průjezdu zatáčkou jsem začal přidávat. Najednou se ze tmy vynořila srnka. Začal jsem brzdit, 2x jsem škubnul volantem a minul jsem ji tak těsně, že jestli v tu chvíli vydechoval, tak mi orosila dveře. Naštestí se hodně brzy dostavila pořádná dávka adrenalinu
Teda fakt bych ji nechtěl trefit... To by mohlo být peněz a nic bych si na nikom nevzal...

EX 146 1,6TS, Nyní 156SW 2,4JTD
- lemmy
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem v pátek narazil na blbce
ale alfička i ve xtrému ukázala co umí
myslim že jet v něčem jinym tak už tu asi nejsem
Jel jsem z JČ do Chomutova k ségře na Velikonoce s přítelkou a s mámou (takže klidná jízda).
Když jsme se asi 15km tahli za čepičářem v modrý fábii, kterej nebyl schopnej předjet kamion před ním, tak jsem je na delší rovince chtěl vzít oba, začal jsem blikat ještě když byli v protisměru auta, aby o mém úmyslu věděl, taky blikl levým blinkrem ale když si mně všiml tak se zařadil zpátky( takže o mně musel vědět), a když jsem byl vedle něj (měl jsem tam tak 130km/h) tak se pustil do předjíždění a začal mě vytlačovat ze silnice. když mi levý kola spadly na krajnici a alfička šla do smyku, tak jsem jenom dal plnej plyn a snažil se kroutit volantem proti směru kam mi lítal zadek a abych pravdu řekl tak ani nevím jak jsem se vůbec dostal až před ten kamion.
No měl jsem 100 chutí ho vyblokovat, vytáhnout z auta a nakopat pr...., ale zase nahánět se s někym když mám v autě rodinku ??? A možná z toho byl dědek vyplašenej víc než já

Jel jsem z JČ do Chomutova k ségře na Velikonoce s přítelkou a s mámou (takže klidná jízda).
Když jsme se asi 15km tahli za čepičářem v modrý fábii, kterej nebyl schopnej předjet kamion před ním, tak jsem je na delší rovince chtěl vzít oba, začal jsem blikat ještě když byli v protisměru auta, aby o mém úmyslu věděl, taky blikl levým blinkrem ale když si mně všiml tak se zařadil zpátky( takže o mně musel vědět), a když jsem byl vedle něj (měl jsem tam tak 130km/h) tak se pustil do předjíždění a začal mě vytlačovat ze silnice. když mi levý kola spadly na krajnici a alfička šla do smyku, tak jsem jenom dal plnej plyn a snažil se kroutit volantem proti směru kam mi lítal zadek a abych pravdu řekl tak ani nevím jak jsem se vůbec dostal až před ten kamion.
No měl jsem 100 chutí ho vyblokovat, vytáhnout z auta a nakopat pr...., ale zase nahánět se s někym když mám v autě rodinku ??? A možná z toho byl dědek vyplašenej víc než já

AR 159 1.8 mpi
ex: AR 155 1.6 16V TS
ex: AR 33 1.7 ie
Pěkný zážitek....lemmy píše: a když jsem byl vedle něj (měl jsem tam tak 130km/h) tak se pustil do předjíždění a začal mě vytlačovat ze silnice

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak, pěknbě troubit, jako v itálii. Na kloboukáře bacha, nedívají se do zrcátka a málokdy je mají vůbec seřízená. Viz plácačky zešikma nebo na stojato na škodovkách a podobné věci. Oni si neuvědomují, že jsou kolem nich auta s dvakrát, třikrát takovou rychlostí.. Taky se mi podobná situace stala, ve 120 jsem musel brzdit na cca 70km/h, když se felicie rozhodla předjíždět pomalý kamion ve chvíli, když jsem byl asi 20 za ní...Jen se ABS trochu protáhlo a dobře to dopadlo.
Dělám to tak, že když jede kloboukář třeba za kamionem a bojí se ho předjet, tak jedu dlouho na půl auta ven z pruhu za ním, aby mě určitě viděl v celém zrcátku a dívám se, jestli se dívá do prostředního zrcátka. Pak teprv předjíždím. V tomhle případě je lepší ho trochu "postrašit", aby nevjel do cesty
Dělám to tak, že když jede kloboukář třeba za kamionem a bojí se ho předjet, tak jedu dlouho na půl auta ven z pruhu za ním, aby mě určitě viděl v celém zrcátku a dívám se, jestli se dívá do prostředního zrcátka. Pak teprv předjíždím. V tomhle případě je lepší ho trochu "postrašit", aby nevjel do cesty

- lemmy
- Kontaktovat uživatele:
Kubas píše:Pěkný zážitek....lemmy píše: a když jsem byl vedle něj (měl jsem tam tak 130km/h) tak se pustil do předjíždění a začal mě vytlačovat ze silniceA troubil jsi na něj? Já už jsem tak naučený českým provozem, že kdykoliv cítím nějakou možnou krizovku, tak už mám ruku na klaksonu a okamžitě troubím.... většinou se ten druhý vzpamatuje a přestane vyvádět.... Jinak smykovat ve 130kmh, to už je vážně o kejhák...
To víš že jsem troubil, jinak by mě vytlačil úplně, a jak se po zatroubění probral a uhnul spátky, tak mi udělal místo pro můj rozlítanej zadek, tak to bylo i bez škrábance

AR 159 1.8 mpi
- faust54
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
To si mel celkem kliku, ze to takto dopadlo...lemmy píše:Kubas píše:Pěkný zážitek....lemmy píše: a když jsem byl vedle něj (měl jsem tam tak 130km/h) tak se pustil do předjíždění a začal mě vytlačovat ze silniceA troubil jsi na něj? Já už jsem tak naučený českým provozem, že kdykoliv cítím nějakou možnou krizovku, tak už mám ruku na klaksonu a okamžitě troubím.... většinou se ten druhý vzpamatuje a přestane vyvádět.... Jinak smykovat ve 130kmh, to už je vážně o kejhák...
To víš že jsem troubil, jinak by mě vytlačil úplně, a jak se po zatroubění probral a uhnul spátky, tak mi udělal místo pro můj rozlítanej zadek, tak to bylo i bez škrábance

AR 147JTD | 85kW | 2002 | Distinctive
AR 146 1.6TS r.2001-prodano
AR 155 Q4 r.1995 - prodano
AR 164 2.0TB r.1996 - prodano
Ford Puma 1.7 16V
AR 146 1.6TS r.2001-prodano
AR 155 Q4 r.1995 - prodano
AR 164 2.0TB r.1996 - prodano
Ford Puma 1.7 16V
Taky Vás štvou "řidiči", kteří zapínají blinkry až když jsou už v půlce křižovatky nebo odbočky? Je to snad celostátní móda. Asi si říkají: "Já si teď jedu a druhý ať se stará". Vztekám se, když čekám před kruháčem a čekám jestli ten uvnitř bude pokračovat, nebo vyjede ven. Zabliká nebo ne? Je to tak půl na půl. Pokud je v autě čepičář, je to jasné. Řeknu Vám, mám najeto hodně pře půl milionu km, jezdil jsem se vším možným, vždycky jsem si myslal, že bez volantu nemůžu být, ale ta sobeckost za volantem je dnes děsná. Nikde v Evropě jsem se s tím nesetkal v takové míře jaku u nás. Východním směrem to teda neznám. Ale přál bych Vám projet se v Anglii. Čtyřproudý kruhák ve špičce, který se točí obráceně je teda nářez. Ať jme my, Alfisti, ti lepší řidiči než ostatní. Méně blbců na silnici přeje Tomáš.
Alfa Romeo 147 2.0 TS Distinctive
- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Štvou a někteří blbci pro jistotu nehodí blinkr vůbec.
No ono není dne, kdy nejde minimálně o újmu na autě. Viz. teď o víkendu. Jedu u nás v Újezdě nad Lesy a blížím se ke křižovatce, blikám a chystám se odbočit k nám přes les do Klánovic. Křižovatka nemá odbočovací pruhy, tak jedu pomalu a čekám, než se pohne auto předemnou. Když odjleo a já se chystám odbočit, neb v protisměru je volno, tak mě málem srazí auto!! KDE? Nějakej krypl, že to tak musím říct, nevydržel čekání a vzal to prostě v protisměru a předjížděl přes křižovatku. No ještě, že sem se kouknul do zrcátka, než sem se rozjel, jinak bych měl druhý auto na odpis....
Co se týče zrcátek, tak sem dost opatrnej, třeba na dálnici se pro jistotu trochu nahnu, abych neměl nějaký auto v mrvým bodě.
No ono není dne, kdy nejde minimálně o újmu na autě. Viz. teď o víkendu. Jedu u nás v Újezdě nad Lesy a blížím se ke křižovatce, blikám a chystám se odbočit k nám přes les do Klánovic. Křižovatka nemá odbočovací pruhy, tak jedu pomalu a čekám, než se pohne auto předemnou. Když odjleo a já se chystám odbočit, neb v protisměru je volno, tak mě málem srazí auto!! KDE? Nějakej krypl, že to tak musím říct, nevydržel čekání a vzal to prostě v protisměru a předjížděl přes křižovatku. No ještě, že sem se kouknul do zrcátka, než sem se rozjel, jinak bych měl druhý auto na odpis....
Co se týče zrcátek, tak sem dost opatrnej, třeba na dálnici se pro jistotu trochu nahnu, abych neměl nějaký auto v mrvým bodě.
Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
IVECO DAILY I odtahový speciál
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
IVECO DAILY I odtahový speciál
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Dnešní příhoda.Jedu po dvouproudovce v levé lajně pipina v micře si to předemnou mastí 70 km/h,pravej pruh volnej.Chvíli za ní jedu,pak to ovšem nevydržím,vyhodím blikr a beru ju z prava.Samozřejmě,že vteřinu nato ji napadlo,že by do toho pravýho pruhu mohla taky.No co budu vykládat,z boku se na mě hrne micra,já auto strhávám k odtavňáku,jak to jen jde,plnej plyn a bylo vyřešeno.Prostě klasika.
+++No sound,no fun+++
Vsadím boty, že mimo, ale to neva. Už se to jednou řešilo a judikatura potvrzuje, že při kolizi v situaci, kdy podjíždíš auto, které ti neuhnulo a ono do tebe najede, je to jeho vina. Prostě podjet je menší přestupek než nepustit.
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
Heh, ale jestli tam byla povolená 100, tak to určitě byla rychlostka nebo dálnice a ani tam se zprava nesmí. Ale to už se v tom fakt rýpu, jak jsem psal, v opodstatněných případech je podjetí v pohodě.
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
- lemmy
- Kontaktovat uživatele:
Kleofáš píše:Vsadím boty, že mimo, ale to neva. Už se to jednou řešilo a judikatura potvrzuje, že při kolizi v situaci, kdy podjíždíš auto, které ti neuhnulo a ono do tebe najede, je to jeho vina. Prostě podjet je menší přestupek než nepustit.
je to přímo v dopr. zákoně
- když přejíždíš z pravýho do levýho pruhu tak nesmíš ohrozit.
- když z levýho do pravýho nesmíš ohrozit ani omezit.
takže když předjíždíš někoho kdo jede v levym pruhu a narve to do tebe, tak se dopouští hned několika přestupků.
- mimo obec smí užít k jízdě výhradně pravého pruhu (levého jen k předjíždění, vyhýbání a pod.)
- při přejíždění z levýho do pravýho pruhu tě nesmí ohrozit ani omezit.
AR 159 1.8 mpi
- .myc155
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
no jiste, jsou to dva ruzne prestupky (minimalne, pac pominu, ze forza nepochybne nejel to kilo
). a to, ze ja spacham prestupek jeste nezaklada pipine narok na odplatu.
to je jako ti k*k*ti, co si mysli, ze kdyz jedou na dalnici 130, tak maji automaticky narok na levy pruh, pac rychleji prece nikdo jet nemuze

to je jako ti k*k*ti, co si mysli, ze kdyz jedou na dalnici 130, tak maji automaticky narok na levy pruh, pac rychleji prece nikdo jet nemuze

Naposledy upravil(a) .myc155 dne 28.3.2008, pát 11:11, celkem upraveno 1 x.
166 busso
tohle je dost zajimavy, a priznam se ze bych se i vsadil ze predjizdeni pravym pruhem je takovy rekneme prestupek ktery se toleruje... Pravy pruh ma byt pro pomalejsi vozy ne ?lemmy píše:
takže když předjíždíš někoho kdo jede v levym pruhu a narve to do tebe, tak se dopouští hned několika přestupků.
Renault Megane III Grandtour GT220
ex 156 2.0 TS
ex 146 1.4 TS
ex 156 2.0 TS
ex 146 1.4 TS
- Rebby
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To sice ano, ale v obci funguje vec, ktere se rika "soubezna jizda". Pak je jedno, jestli jsi rychlejsi, nebo ne.filip píše:tohle je dost zajimavy, a priznam se ze bych se i vsadil ze predjizdeni pravym pruhem je takovy rekneme prestupek ktery se toleruje... Pravy pruh ma byt pro pomalejsi vozy ne ?lemmy píše:
Alfa Romeo 159 2.0 JTD
Alfa Romeo Giulia 2.0 Q4 Veloce
(Alfa Romeo 147 1.9 JTD)
Alfa Romeo Giulia 2.0 Q4 Veloce
(Alfa Romeo 147 1.9 JTD)