00flash00 píše:ja plyn uz nemam kde dat, ale to co dame do pohonnych hmot usetríme na udrzbe
 Líp bych to nenapsal
  Líp bych to nenapsal 
 pro me je idelani 1.9JTDm,ale na druhou stranu je pro me 2.2 zasemoc velkej obsah,co setýče spotřeby..
 pro me je idelani 1.9JTDm,ale na druhou stranu je pro me 2.2 zasemoc velkej obsah,co setýče spotřeby.. 

ale porad me lame nafta kvuli spotrebe
 ale porad me lame nafta kvuli spotrebe  

V čem budou ty motory srovnatelný? Když zůstanu u Alfy tak ten nafťák bude mít 150 koní a ten benzín 105 nebo 120 koní. Já když vybíral auto tak 2.0 nafťák měl lepší dynamický parametry než 2.5 benzín.00flash00 píše: Za diesel zaplatíte více na povinném ručení (pojištění), protože má obvykle větší objem válců než srovnatelný benzínový motor (a cena povinného ručení obvykle závisí právě na objemu válců). (Za nejběžnější diesel v objemu 1.9 zaplatíte kolem 9500 Kč ročně, za srovnatelný benzín 1.6 kolem 6000 Kč – informace z počátku roku 2007.)

Hele jelikož já jsem v podstatě byl ve stejné situaci, tak ti řeknu zkušenost.KoubiK159 píše:Mirku díky moc.. tutim si mi asi pomohl nejvíc
Každopádně já mam oktávku v naftě a sem tak nejak na to zvyklej a spokojenej..
Každopádně s autem jezdim hodne do ciziny a na rok najezdim cca 40ti kilometrů :-)
proto asi upřednostňuju naftu už jenom kvůli té spotřebě :-)
každopádně s Alfou jako autem,nemam vubec zadne zkusenosti,tak si necham rád poradit

a jestli jezdíš v Octavii, tak se nevyhneš zklamání.
  a jestli jezdíš v Octavii, tak se nevyhneš zklamání. 

To sice nesouhlasit můžeš, ale řeč byla o 1.9 nafta vs 1.6 benzín. Reagoval jsem právě na to, že nafta má "obvykle větší objem válců než srovnatelný benzínový motor"...tuta146 píše:Tak to bych si dovolil nesouhlasit, pokud se nepletu, tak 2,2 JTS má 195 koní. A s nafťákem mi řekni v jakém rozsahu otáček jsou dynamické parametry lepší. Podle mě to bude max rozsah 1.000 otáček, zatímco JTS jede od 1.500 do 7.000.

Posledníé moje OT v tomhle vlákně. Harous nemá pravdu, JTS je úplně jiný motor než TS, spodek je samozřejmě jiný, ale narozdíl od TS má přímé vstřiky a dalo by se pokračovat...Ladin 164V6 píše:Tady je sekce 159, tak se mluvi o 2.2JTS coz je Opel motor...
Jinak ohledne 2.0JTS z 156 mas pravdu
alf159 píše:Hele jelikož já jsem v podstatě byl ve stejné situaci, tak ti řeknu zkušenost.KoubiK159 píše:Mirku díky moc.. tutim si mi asi pomohl nejvíc
Každopádně já mam oktávku v naftě a sem tak nejak na to zvyklej a spokojenej..
Každopádně s autem jezdim hodne do ciziny a na rok najezdim cca 40ti kilometrů :-)
proto asi upřednostňuju naftu už jenom kvůli té spotřebě :-)
každopádně s Alfou jako autem,nemam vubec zadne zkusenosti,tak si necham rád poradit
Ročně najedu 50 000km s Octavií II 1.9 77kw - jakožto pracovní - průměrná spotřeba <6l (a nejezdím zrovna pomalu) Tak 70% město a 30% dálnice. Umím se dostávat i na dlouhodobý průměr 5,5
No a jelikož jsem zvyklý na 1.9 a 77kw tak jsem šel do Alfy 1.9 JTDm s 88kw a myslel jsem si, že to bude cca podobné. Ale není!
Alfa je pocitově svižnější a to i přes vyšší hmotnost - ale spotřeba je 9,5 město (pravda krátké trasy) mimo město se dostanu na 7 - tedy cca při stejných trasách jako se škodovkou odhaduji něco kolem průměru 8l vs Škoda 6l
Jestli je Tvůj hlavní parametr spotřeba, tak si v Alfě asi nevybereša jestli jezdíš v Octavii, tak se nevyhneš zklamání.
Já mám Alfu jako auto pro manželku a pro mně pro radost. Důležitý při výběru byl design )tedy proto 159), barva laku, stav auta - kdybych si dnes vybíral, šel bych do něčeho silnějšího - už jen proto, abys si prostě víc užil (ale když to bude auto na práci.. a hodně Km, tak je to jiná). Ale ani ta slabá 88Kw není slimák.. po dálnici 200 umí.
Pokud jde o 2.0 JTS v Alfě 156 tak má stejný blok a klikovku jako 2.0 16V TS. Stačí se podívat do EPERu...tuta146 píše:Posledníé moje OT v tomhle vlákně. Harous nemá pravdu, JTS je úplně jiný motor než TS, spodek je samozřejmě jiný, ale narozdíl od TS má přímé vstřiky a dalo by se pokračovat...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host