Pokec o Alfě 166 (krátké dotazy, dojmy apod.)
- Conflict
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pokec o Alfě 166 (krátké dotazy, dojmy apod.)
Kua, tak ty fotky nakonec nic moc... asi špatné světelné podmínky anebo budižkničemu fotograf
Dávám se raději jen jednu, promiň Marku, nemohl jsem tam vejít všechny tři auta celé :-(

ŠKODA Octavia III 1.6 TDi DPF 77 kW (2012)
- vavrusam
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
V pohodě, beztak jsem tam inkognito 

Alfa Romeo 166 3.2V6 24V
ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD Distinctive
ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD Distinctive
- lada.blaha
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Jakou byste mi doporučili firmu na změnu barvy laku pomocí folie? Kontaktoval sem několikrát firmu Trieste ale nekomunikuji. Máte nějaký typ?
Alfa Romeo 166 3,0 V6
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Chtěl jsem to nechat děla tady:
Dobrý den,
Děkujeme za Váš zájem a zasíláme Vám cenovou kalkulaci na polep Vašeho vozu.
Celopřevlek karoserie Vašeho vozidla ALFA ROMEO 166 fólií 3D Wrap BLACK MAT MT/BLACK CARBON MT dle Vaší specifikace bude stát 18.500,-Kč + DPH tj. 22.200,-Kč Vč. DPH.
Pro celopřevlek karoserie jednoho automobilu do fólie 3D Wrap potřebujeme 3 dny. Automobil prosíme přistavit umytý ( v rámci možností když bude pršet z hrubých nečistot ) nejlépe odpoledne den předem aby po našem konečném umytí a vyčištění mohl dokonale proschnout před následující impregnací před instalací fólie.Převlek samotný trvá dle náročnosti 2 dny a 1 den potřebujeme pro dokonalé vyzrání instalované fólie a také k provedení závěrečné finální kontroly instalace 3D Wrap fólie.V zimním období při teplotách pod 0-C mrazu je nutné nechat vozidlo ještě 24 hodin v teplé garáži aby lepidlo nabylo 100% přilnavosti.
Při instalaci nedojde k žádnému poškození laku či částí karoserie.3D Wrap fólie jde i po 3 letech velmi dobře sundat a nezanechává na karoserii zbytky lepidla.Nedochází tedy k poškození laku vozidla při čištěním zbytků lepidla jak tomu bývá při "stripu" klasické fólie...
Celopřevlek Vašeho vozidla můžeme realizovat na našich pobočkách v Praze, Brně,Ostravě a Zlíně.
Na vzorkovník všech odstínů barev 3D Wrap fólií se můžete podívat na našich http://www.trieste.cz – titulní strana nové - vzorkovníky fólií
UPOZORNĚNÍ: na čerstvě lakovaná vozidla nesmí být aplikovaná fólie a to z důvodu vyzrání laku po dobu 3-5.týdnů od lakování. Fólie na čerstvém laku drží, ale při procesu pozdějšího sundávání fólie by mohla strhnout část laku.
Realizace se uskutečňuje na základě zaslání závazné písemné objednávky.
Platba probíhá hotově u zpětného předání vozu.
Pro dokonalé vlastnosti polepu doporučujeme používat čistič a leštič v ceně 400 Kč + DPH za jeden kus. Pokud máte o tyto produkty zájem, připište je prosím do objednávky.
V případě dalších dotazů nebo zájmu o domluvení si termínu nás prosím neváhejte kontaktovat.
Děkujeme a přejeme hezký zbytek dne
S pozdravem a přáním hezkého dne Trieste, a. s. Lenka Zapletalová
dispečink Morava: 775 950 950
dispečink Praha + Čechy: 774 950 950
Trieste, a. s.
Bezručova 53
763 02 Zlín
CZ
------------------------
Web: http://www.trieste.cz Mail: films@trieste.cz
Tel: (+420) 577 107 185
Fax: (+420) 577 107 186
MT: (+420) 775 950 950
MT: (+420) 774 950 950
------------------------
IČO: 25352555
DIČ: CZ 25352555
From: cuhan@seznam.cz [mailto:cuhan@seznam.cz]
Sent: Friday, July 08, 2011 5:58 PM
To: films@trieste.cz
Subject: TRIESTE - dotaz ze stránek
Dobrý den,
Děkujeme za Váš zájem a zasíláme Vám cenovou kalkulaci na polep Vašeho vozu.
Celopřevlek karoserie Vašeho vozidla ALFA ROMEO 166 fólií 3D Wrap BLACK MAT MT/BLACK CARBON MT dle Vaší specifikace bude stát 18.500,-Kč + DPH tj. 22.200,-Kč Vč. DPH.
Pro celopřevlek karoserie jednoho automobilu do fólie 3D Wrap potřebujeme 3 dny. Automobil prosíme přistavit umytý ( v rámci možností když bude pršet z hrubých nečistot ) nejlépe odpoledne den předem aby po našem konečném umytí a vyčištění mohl dokonale proschnout před následující impregnací před instalací fólie.Převlek samotný trvá dle náročnosti 2 dny a 1 den potřebujeme pro dokonalé vyzrání instalované fólie a také k provedení závěrečné finální kontroly instalace 3D Wrap fólie.V zimním období při teplotách pod 0-C mrazu je nutné nechat vozidlo ještě 24 hodin v teplé garáži aby lepidlo nabylo 100% přilnavosti.
Při instalaci nedojde k žádnému poškození laku či částí karoserie.3D Wrap fólie jde i po 3 letech velmi dobře sundat a nezanechává na karoserii zbytky lepidla.Nedochází tedy k poškození laku vozidla při čištěním zbytků lepidla jak tomu bývá při "stripu" klasické fólie...
Celopřevlek Vašeho vozidla můžeme realizovat na našich pobočkách v Praze, Brně,Ostravě a Zlíně.
Na vzorkovník všech odstínů barev 3D Wrap fólií se můžete podívat na našich http://www.trieste.cz – titulní strana nové - vzorkovníky fólií
UPOZORNĚNÍ: na čerstvě lakovaná vozidla nesmí být aplikovaná fólie a to z důvodu vyzrání laku po dobu 3-5.týdnů od lakování. Fólie na čerstvém laku drží, ale při procesu pozdějšího sundávání fólie by mohla strhnout část laku.
Realizace se uskutečňuje na základě zaslání závazné písemné objednávky.
Platba probíhá hotově u zpětného předání vozu.
Pro dokonalé vlastnosti polepu doporučujeme používat čistič a leštič v ceně 400 Kč + DPH za jeden kus. Pokud máte o tyto produkty zájem, připište je prosím do objednávky.
V případě dalších dotazů nebo zájmu o domluvení si termínu nás prosím neváhejte kontaktovat.
Děkujeme a přejeme hezký zbytek dne
S pozdravem a přáním hezkého dne Trieste, a. s. Lenka Zapletalová
dispečink Morava: 775 950 950
dispečink Praha + Čechy: 774 950 950
Trieste, a. s.
Bezručova 53
763 02 Zlín
CZ
------------------------
Web: http://www.trieste.cz Mail: films@trieste.cz
Tel: (+420) 577 107 185
Fax: (+420) 577 107 186
MT: (+420) 775 950 950
MT: (+420) 774 950 950
------------------------
IČO: 25352555
DIČ: CZ 25352555
From: cuhan@seznam.cz [mailto:cuhan@seznam.cz]
Sent: Friday, July 08, 2011 5:58 PM
To: films@trieste.cz
Subject: TRIESTE - dotaz ze stránek
Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- lada.blaha
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Tak už mi taky napsal kalkulaci, chtěl sem to do bílý perletě a vypočítal mi to na 28800 bez DPH takže asi 35000 což je balík
o 5000 míň by mě stál celolak. Ale taky sem se zeptal na bílou matnou která by jí taky moc slušela a ta vychází na 20000 s DPH a to už neni tak hrozný.
On by byl celolak určitě lepší a vypadalo by to i líp jenže lakýrů co to udělaj aby to nějak vypadalo je málo a těch aby to bylo i za slušnou cenu těch je ještě míň.
Akorát se bojim jedný věci, dělám na myčce a přijela tam pani co tu folii měla na nějakym chevroletu a byl taky matně bílej. No a nejdřív mě na to upozornila že to na tom je a co sem se dříve dočet, tak wapkou na folii smím stříkat max ze 70cm. A i když sem tohle dodržel tak se to v mezeře mezi blatníkem a dveřma odlepilo
Tak se bojim jak firma trieste používá kvalitní matroš aby se mi nestalo to samý protože bílá bude potřebovat často mýt 

On by byl celolak určitě lepší a vypadalo by to i líp jenže lakýrů co to udělaj aby to nějak vypadalo je málo a těch aby to bylo i za slušnou cenu těch je ještě míň.
Akorát se bojim jedný věci, dělám na myčce a přijela tam pani co tu folii měla na nějakym chevroletu a byl taky matně bílej. No a nejdřív mě na to upozornila že to na tom je a co sem se dříve dočet, tak wapkou na folii smím stříkat max ze 70cm. A i když sem tohle dodržel tak se to v mezeře mezi blatníkem a dveřma odlepilo

Alfa Romeo 166 3,0 V6
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Folie nefungujou, znám pár lidí co to mají a nikdo ve výsledku není spokojený (po 3 až 4 letech).
Celolak do 35 jde sehnat vklidu, osobně znám tady jednoho lakýrníka v ostravě a ten dělá celolaky kolem 20tisíc (dle barvy) levněj nejde kvůli kvality materiálu.
Nemluvě o ořezávání folie kolem znaků apod. kdy se prořezává lak.
Na delší dobu to podle mě je nesmysl.
Celolak do 35 jde sehnat vklidu, osobně znám tady jednoho lakýrníka v ostravě a ten dělá celolaky kolem 20tisíc (dle barvy) levněj nejde kvůli kvality materiálu.
Nemluvě o ořezávání folie kolem znaků apod. kdy se prořezává lak.
Na delší dobu to podle mě je nesmysl.
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
- lada.blaha
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
No neřeknu ostatní barvy který třeba časem vyblednou, ale bílá nemá jak vyblednout 

Alfa Romeo 166 3,0 V6
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
někde jsem čet, že na folii se s wapkou nesmí vůbec
- lada.blaha
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bych taky oželel
Ještě sem se mi napsal že za vnitřky dveří, prahy atd chtěl 4000+DPH

Alfa Romeo 166 3,0 V6
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Nejde o vyblednutí, ale o bublinky, loupání, praskání folií atd...
Folie životnost když to přeženu 5let
Lak životnost minimálně 10let.
O obojí je třeba se starat tak jak se starat má (mytí, clay, detailer, vosk) pak ten lak vydrž o hodně déle.
Nemluvě otom, že poškození laku se dá opravit (leštění, lakovna) oprava folie jedině celý díl (bílá zažloutne, jiné vyblednou).
Folie životnost když to přeženu 5let
Lak životnost minimálně 10let.
O obojí je třeba se starat tak jak se starat má (mytí, clay, detailer, vosk) pak ten lak vydrž o hodně déle.
Nemluvě otom, že poškození laku se dá opravit (leštění, lakovna) oprava folie jedině celý díl (bílá zažloutne, jiné vyblednou).
Limo* s bussem (166 3.0)
Vcera jsem si privezl AR 166 2.4JTD r.2000 a dnes jsem menil olej a naftovy filtr - u olejejsem se malem pos... protoze sroub nesel skoro povolit a filtr uz vubec ne, ukrutny pristup.
Kazdopadne jsem si vsiml, ze je za motorem krabice, ktera vypada jako nezavisle topeni na naftu??? Nahore to ma nejakou nasavaci hadici, dole vyfuk kousek dozadu pod auto a vedou do toho 2 konektory zeshora, kabelovy svazek vypada originalni, jako ze je to soucasti auta od vyroby... Zitra to kdyz tak vyfotim, kazdopadne nejevi znamky funkce, takze dotaz, pokud se s tim nekdo setkal:
- to se zapina a vypina automaticky, cili neni na to nikde nic co by se muselo zapnout?
- jak se k tomu dostat... Asi sundat predni dil vyfuk. potrubi, nad tim je ochranny plech a pak vypada, ze by se to dalo spodem vytahnout? Horem to nepujde urcite...
Kazdopadne jsem si vsiml, ze je za motorem krabice, ktera vypada jako nezavisle topeni na naftu??? Nahore to ma nejakou nasavaci hadici, dole vyfuk kousek dozadu pod auto a vedou do toho 2 konektory zeshora, kabelovy svazek vypada originalni, jako ze je to soucasti auta od vyroby... Zitra to kdyz tak vyfotim, kazdopadne nejevi znamky funkce, takze dotaz, pokud se s tim nekdo setkal:
- to se zapina a vypina automaticky, cili neni na to nikde nic co by se muselo zapnout?
- jak se k tomu dostat... Asi sundat predni dil vyfuk. potrubi, nad tim je ochranny plech a pak vypada, ze by se to dalo spodem vytahnout? Horem to nepujde urcite...
Omega B 3.0 MV6 combi AT, co s ni?
Mondeo 1.8i combi - jede a jede a jede... jen trosku hnije ;-)
Alfa Romeo 166 2.4JTD, pracant
Alfa Romeo 166 2.0 TB - PRODANO
Megane cabrio 2.0 IDE - pokladnicka mazlik ;-)
To je docela vzácnost, na Webasto stránkách nebo na stránkách výrobce by měl být instalační manual
http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=7819 tady to řešili, ale nic moc nevyřešili
http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=7819 tady to řešili, ale nic moc nevyřešili

toto by ti mohlo pomoct
Kód: Vybrat vše
http://docs8.chomikuj.pl/395400254,0,0,całościowy-opis-webasto-alfa-166.pdf
Tohle asi nebude webasto, budu se k tomu muset propracovat, neda mi to
Jako ohrejva se to takhle bez nej velmi vahave...

termostat je ok?
No to jsem jeste nezkoumal, teprve jsem se v tom zacal vrtat
Ale jinak to topi dobre a teplotu drzi, tak snad docela OK. Je to dyzl, no...

Tak je to webasto, thermo top Z/C, behem asi 3 hodin jsem to vydoloval ven, musi se to v podstate nejak polohovanim rozebrat od hadic a drzaku na aute, jinak se to neda vytahnout, slo to spis spodem... Po rozebrani vypada OK, pripojil jsem si to na stole a vypada, ze i funguje. Sice zpocatku se to chovalo divne ale napadlo me, ze tomu mozna chybi cerpadlo nafty, pripojil jsem zarovku 5W a uz to jede jak ma - zhavitko se hezky nazhavi a dokonce to asi behem 5s blaflo na zbytky nafty...
Tak ted je otazka proc to nefunguje v aute, probrodil jsem se i zavejema 200m do kulny a zapojeny jsou jen piny 2(diagnostika) 3 (tepl. senzor - asi spis spinac, po privedeni 12V se rozbehne) a 6 (cerpadlo) Takze nreagujici PIN 1 take neni zahadou, asi nejaka custom verze, ale mozna to komunikuje pres tu diagnostiku? Dal tedy budu muset zkoumat na aute...
Dalsi vec, jak demontovat turbo - srouby drzi jak srostle a navic vzadu je k nim pristup jak k penezum... Nesundava se to se svodama? Je mozne, ze by se lopatky rozhybaly fakt po vydrazdeni do vyssich vykonu? (ono to jde blbe, kdyz to pak vzdycky prichcipne...)
Tak ted je otazka proc to nefunguje v aute, probrodil jsem se i zavejema 200m do kulny a zapojeny jsou jen piny 2(diagnostika) 3 (tepl. senzor - asi spis spinac, po privedeni 12V se rozbehne) a 6 (cerpadlo) Takze nreagujici PIN 1 take neni zahadou, asi nejaka custom verze, ale mozna to komunikuje pres tu diagnostiku? Dal tedy budu muset zkoumat na aute...
Dalsi vec, jak demontovat turbo - srouby drzi jak srostle a navic vzadu je k nim pristup jak k penezum... Nesundava se to se svodama? Je mozne, ze by se lopatky rozhybaly fakt po vydrazdeni do vyssich vykonu? (ono to jde blbe, kdyz to pak vzdycky prichcipne...)
Nevite nekdo o nejake inzerci zamerene na jeta kola? Nebo nema nekdo na prodej? Hodily by se mi alu nejlepe se slusnyma letnima gumama 215/55R16...
166 ma narozdíl od ostatních Alf jinou rozeč a to 5x108, takže klasika Bazoš, Aukro... origo 16" od AR je žalostě málo, buď jsou základ 15" nebo 17"+
o tom turbo je tady docela dlouhé vlákno http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=30 třeba je tam i něco o de/montáži
o tom turbo je tady docela dlouhé vlákno http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=22&t=30 třeba je tam i něco o de/montáži
166 měla v základu 15"?
16" mám, ale neprodám 

to jsem myslel obecne AR
Tak 17" by mi vubec nevadily, ale v inzerci jsem na ne teda taky nenarazil 

dole do inzeratu nekdo dneska daval 166 na nahradni dily, se podivej na ty kola, jestli se libi... to chces primo origo AR kola?
mam dve prosbičky tu první jedno webasto tu mam ale nemám k němu kabeláž jak si odzkoušel funkčnost? jinak čerpadlo je před nadrži na straně spolujezdce červeno šedo/zrezlej valeček
ta druha jedny 17ky paprskáče mám na prodej ale bez pneu :-S
ta druha jedny 17ky paprskáče mám na prodej ale bez pneu :-S
www.Carsch-auto.cz
Jeep Commander 5,7 V8 Hemi
Lancia Phedra 2,2 JTD 94kW
Lancia Lybra SW 1,9 JTD
Alfa Romeo 164 2,0TS
Ex:
AR:146,156,166 / Lancia:Lybra, Kappa / Chrysler Grand Voyager 2,5CRD RG / Ssang Yong Rexton 2,7 XDi
Jeep Commander 5,7 V8 Hemi
Lancia Phedra 2,2 JTD 94kW
Lancia Lybra SW 1,9 JTD
Alfa Romeo 164 2,0TS
Ex:
AR:146,156,166 / Lancia:Lybra, Kappa / Chrysler Grand Voyager 2,5CRD RG / Ssang Yong Rexton 2,7 XDi
Tady http://www.elektromobily.org/w/images/1/13/Webasto.pdf jsem nasel manual k Webasto thermo top, jestli je to ono, je tam schema a rozbehnul jsem to tak, ze na X2 jsem pripojil baterku, na X1 pak z pinu 6 na zem zarovku 5W (misto cerpadla, jinak to nebezi) a na pin 3 +12V. Normalne se to rozbehlo, podle popisu v tom manualu, kdyz tam je nejaky zbytek nafty, tak to i chytne a dohori. V aute jsou taky zapojeny jen piny 3, 6 a 2 (diagnostika, melo by to jit kkl kabelem a soft se da asi stahnout ale nezkousel jsem)
Kdyz tak hod cenu za ty kola na SZ, potrebuju neco na leto at nemusim prehazovat gumy.
Jeste otazka: Nejaka zaludnost pri demontazi turba (matky uz se mi podarilo rozchodit) a jeho demontazi, cisteni a montazi? Delal to nekdo? Je to na 2.4JTD 100kW (VGT rizene primo tlakem)
Kdyz tak hod cenu za ty kola na SZ, potrebuju neco na leto at nemusim prehazovat gumy.
Jeste otazka: Nejaka zaludnost pri demontazi turba (matky uz se mi podarilo rozchodit) a jeho demontazi, cisteni a montazi? Delal to nekdo? Je to na 2.4JTD 100kW (VGT rizene primo tlakem)