Tak jsme se s alficí právě vrátili z bláznivého Balkánu. Užili jsme si pěkného počasí, nekonečné dálnice a atmosféru chudého jihu. Inu, jak se v Srbsku říká, južnije tužnije a je to pravda. No, ale zítra tam mají volby a podle slov politiků teď přijde doba, kdy vše půjde jen a jen kupředu.
Minulou středu jsem vytáhl alfici na projížďku po okolí Brna, abych vůbec veděl, jestli po zimě je opravdu vše jak má před dlouhou cestou. Zajímavý poznatek až k neuvěření. Středa - plná nádrž, v pátek před odjezden do Srbska dotankováno do plné. Ujeto 92km a nenarval jsem tam víc jak 6.01 litru. Nechce se mi věřit, že to auto po okrskách, po kterých jsem ve středu jezdil normálním tempem a chvíli i s klimou si bere dejme tomu 6.1l/100km

Je to možné???
Celková spotřeba ČR Brno - Srbsko Niš 7.33l/100km. Nehci aby to vyznělo, že jsem ten co řeší spotřebu, ale na 25 let staré technologii mě to udivuje.
Alfice si bohužel z cesty dovezla jeden šrám, ale naštěstí na dobrém místě. Někde jsme dostali ranu jak prase do LP světla (mám pocit, že to bylo od kamionu na začátku Maďarska, celkem šlupka), zajímavé je, že kus skla světlometu se uloupl na vnitřní straně asi o velikosti kaštanu. Do Pálavy objednám a vyměním sklo předního světlometu. Uf, ještěže to nebylo jinam. Snad jdou ještě objednat.
No a ráno před Břeclaví mě staví celní policie s bílou oktávkou. Celník pozdravil, vyptal si TP a OP a následovala otázky: Který je to rok? Co je to za motor? No jo, tyhle auta, to je šlágr a jak to máte nablejskaný.
Já se z těch cajtů pos.ru.