Nehody: naše i jiné.....
Re: Nehody: naše i jiné.....
no nevim, treba smer ze strahova k namesti republiky muzu se muzu snazit objet nekolika smery a stejne sou vsude kolony 

ex Alfa Romeo 155 2.0 TS 16V Super
tak záleží kdo kam jezdí no...do přímýho centra asi nic košer...třeba žitný a ječný se zásadně vyhejbám...
- (ex)Alfa 156 2.4 JTD 103kw
- (ex)Škoda Octavia Tour 1.9 TDI 77kw
- (ex)Renault Clio II 1.4 RT 55kw
no já bych si raději poskakoval v klimatizovaném autě, poslouchal muziku a ještě bych byl rád, že jedu "zadarmo", než se potit v rozpálené tramvaji, kde budu cítit cizí pot, smrad moči a ještě mit okolo sebe žloutenku a podobnej hnusKubas píše:já jsem sockou v Praze jezdil ikdyž jsem měl služební auto a naftu zadarmo.... Denně trávit hodinu tím, že stojím jak trotl v koloně a vypouštím smrad z nafťáku lidem pod nos mě nerajcovalo....
MHD není žádný luxus, ale aspoň si tam něco přečteš a nemrháš časem tak moc, jak čuměním na zadní světla auta stojícího před tebou....

- dolphin7
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Petr147: svata pravda...pro me je vzdycky utrpeni absolvovat dve cesty jednou za cas..ted myslim v Praze (v Budejcich to tak hrozne neni kdyz uz jednou do roka vyrazim) jelikoz je to o vikendu, vetsinou mam co delat abych se udrzela..mam hodne citlivy zaludek a uz se mi parkrat stalo ze jsem se musela premistit, protoze by to nekdo mohl krute odnest 

Alfa Romeo GTV 2.0 TS 16V
Škoda každého kroku, který se jde pěšky...
no nevim, me ted od 1. zari zavedou primej spoj od baraku do prace (cca 10 minut busem) tak uz nebude alfa trpet 5km tam a zpet
co se tyce tramek tak obvzlaste nocni sou chutovka, obcas sockou vyrazime i v praci nez krouzit pul hodiny okolo 4 bloku a hledat parkovaci mistoa byvaj celkem cisty i, ale verim ze v tom rannim naporu to je taky neco jinyho

co se tyce tramek tak obvzlaste nocni sou chutovka, obcas sockou vyrazime i v praci nez krouzit pul hodiny okolo 4 bloku a hledat parkovaci mistoa byvaj celkem cisty i, ale verim ze v tom rannim naporu to je taky neco jinyho

ex Alfa Romeo 155 2.0 TS 16V Super
ja mám teď přímák od baráku do práce a jede hodinu, od září tam mam jeden přestup... autem to trvá hodinu ve špičce, ale 15 minut mimo... když vezmu fakt, ze jsem o 45 minut dřív v práci, tak mi to zaplatí rozdíl v benzínu a těch dalších 45 minut mě dostane do plusu, takže je auto vlastně levnější 

- littlerabbit
nehoda mojí AR 156
Já se taky "pochlubim" menšim karambolem, musim říct že mi do smíchu po nehodě nebylo.. Měl sem svojí první Alfu, samozřejmě byla nablejskaná a bez jedinýho škrábance v top stavu 2.0 TS bez tuzingu a podobnejch šíleností... Kupoval sem ji od Alfisty, postaršího pána a 156ku v lepšim stavu stejnýho stáří bych těžko hledal.. K nehodě došlo cca 14 dní od koupě, cestou do práce.. Nebudu vysvětlovat okolnosti, bylo by to na dlouho, naštěstí to nebyla moje chyba a pojišťovna plnila ze strany viníka.. Podjel sem Tatrovku, která vyjela z vedlejší jednosměrky (ještě z protisměru) a nedala přednost. Nejvíc to odnesla levá strana u řidiče, na té straně byla Tatra, zprava jsem měl svodidla. Výsledek byl následující: pojišťovna vyplatila rozdíl mezi zůstatkovou hodnotou vozu (výsledek dražby) a cenou vozu před nehodou, takže totálka. Samozřejmě jsem na tom tratil, ale naštěstí jen cca 5000,-. Nechal sem si dát Alfu do kupy v bezva servisu, kontakt sem dostal od kamaráda, od tý doby jezdim jedině tam. Pokud jste z Českých Budějovic, vřele doporučuju Autoservis K+F.. Přikládám fotky po nehodě, a po opravě :-)
a tady je Alfička po opravě:
a tady je Alfička po opravě:
Alfa 156, 2.0 TS, TOP
To si měl odvéz t Franíkovi, ten by to opravil
Pěkné rozpáraný, nemůžu si pomoct, ale doufat, že nikdy s 156 nebudu mít žádný karambol

Pěkné rozpáraný, nemůžu si pomoct, ale doufat, že nikdy s 156 nebudu mít žádný karambol
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
- hadXR
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak! I když je pravda, že s rozšířením navigací se začly ucpávat i odjíždky který dřív znaly jen profíci. Ale pokud nenastane nějakej vysloveně průser v dopravě tak časově to tim autem vychází v nejhoršim na stejno s tou sockou. Nepočítám vyloženě "socko frendly" trasy typu Anděl-Florenc ve čtyři odpoledne.Roger píše:staci objizdet vytipovany mista kde se tvori kolony...jezdim za den 2x 20km po praze a uplna pohoda....
btw. cist nebo snidat muzes ikdyz stojis v ty kolone...
A na plyn to ti autem vycází skoro i levnějc

Ford Sierra 3.7i CLX 4x4 1992, Ford Sierra 2.0i GL 1987, Ford Scorpio 2.9i Ghia1991, Audi 80 B4 1.9 TDi 1992, Honda CB 500 1998.
EX: Alfa Romeo 155 2.5 V6 1996, Alfa Romeo 145 2.0 QV 1996, a další.
EX: Alfa Romeo 155 2.5 V6 1996, Alfa Romeo 145 2.0 QV 1996, a další.
jo tam kolem centra to nema autem moc smysl...ječná, žitná a spol. nesnášim,...
ta bouraná alfa je moc pěkně opravená a ta barva je nádherná...
ta bouraná alfa je moc pěkně opravená a ta barva je nádherná...
- (ex)Alfa 156 2.4 JTD 103kw
- dolphin7
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
littlerabbit: alfista z Budejc a nemam te v klubu??
jak je toto mozne??
A jeste tak krasna vinova alficka....i kdyz to rozparany zaboli, kdyz na to clovek kouka
http://www.arklubjc.cz .... kdyz budes chtit, radi te privitame do nasich rad

A jeste tak krasna vinova alficka....i kdyz to rozparany zaboli, kdyz na to clovek kouka

http://www.arklubjc.cz .... kdyz budes chtit, radi te privitame do nasich rad

- dolphin7
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
To musi byt, musim po nich jit, je jich hrozne malo 

Dneska jsem po ránu viděl kousek od Brna jednu 156 "uklizenou" ve škarpě u lesa... Asi podcenil mokrou silnici a šup tam...
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
20 minut v supermarketu, Bela na parkovišti a po návratu tohle

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
To si dopadl ještě dobře, kamarádovi na 4 dny starém tigoušovi (novy vuz) udelal kamionak u benzinky tohle.

Limo* s bussem (166 3.0)
to vypadá na nějaké neopatrné couvání,..tuta146 píše:20 minut v supermarketu, Bela na parkovišti a po návratu tohle![]()
Bela ? to je nějakej čokl? jako košem na tlamě? nebo drápem?
nějak si nedokážu představit jaké auto a jak by to tam takhle škrábnulo...
AR 156 1.8 TS 16V r.v 2000 LPG
ex AR 156 SW 2,0 TS 16V r.v.2000 LPG
ex AR 156 SW 2,0 TS 16V r.v.2000 LPG
- dolphin7
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
jura: jeho Alfinka se jmenuje Bela
prej cokl
Ale taky mi to prijde divny jak by to takhle mohlo skrabnout nejake auto ci co to vubec bylo..max nakupni vozik treba..

Ale taky mi to prijde divny jak by to takhle mohlo skrabnout nejake auto ci co to vubec bylo..max nakupni vozik treba..

Delfín má pravdu
Od auta to není, napadl mě vozík, ale spíš to bude šlapkou od kola

Od auta to není, napadl mě vozík, ale spíš to bude šlapkou od kola

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: nehoda mojí AR 156
poškození nevypadá nijak dramaticky...jde v podstatě jen o plechy něníliž pravda?...mně překvapuje, co všechno už pojištovny prohlašují za totálku :-(, se bojím, až mi někdo tukne matyldu, že napíšou že se jim oprava nevyplatí, odhadnou cenu "vraku" co nejvýše, a mně doplatí zbytek...:-(littlerabbit píše:Já se taky "pochlubim" menšim karambolem, musim říct že mi do smíchu po nehodě nebylo.. Měl sem svojí první Alfu, samozřejmě byla nablejskaná a bez jedinýho škrábance v top stavu 2.0 TS bez tuzingu a podobnejch šíleností... Kupoval sem ji od Alfisty, postaršího pána a 156ku v lepšim stavu stejnýho stáří bych těžko hledal.. K nehodě došlo cca 14 dní od koupě, cestou do práce..
Mimochodem, je tu někdo, kdo se vyzná v této problematice..?..měl bych jeden konkrétní dotaz....a to jak je to s amortizací při plnění ze zákoného pojištění?
Brera 2,4 JTDm zvaná Matylda
144kW 420Nm
Si vis pacem, para bellum
144kW 420Nm
Díly které jsou v náhradě se berou v odpovídající kvalitě. Díly které v náhradě nejsou se dávaj originál.
Limo* s bussem (166 3.0)
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
no a?.... na parkovisti mojí známé na autě jeden řidič při vyjíždění z parkovacího stání poškodil zrcátko a promáčknul dveře. Byl pojištěn u ČP. Pojištovna na výměnu zrcátka uplatnila amortizaci, takže servisu proplatila o 1000Kč méně, než stálo nové. Tu 1000Kč musela servisu doplatit.
Argumentace pojištovny že má NOVÉ zrcátko mi přijde zcestná, když jsem do poj volal, že teda chci nějaké starší, tak mně řekli, že si ho mám sehnat. V servisu mi zase řekli, že starší nenamontují...kvůli celkové záruce na opravu...blabla bla.... Odmítám, kvůli něčí nepozornosti, a zparchantělé pojištovně, hledat nějaké pokoutné servisy...auto je 6 let staré a šlo do značkového servisu, kam jezdí od počátku..
Kvůli 1000Kč nemá smysl jít do občansko právního sporu s viníkem nehody..., ten navíc argumentoval, že od toho je pojištěný. V podstatě ho chápu...platím si zákonou pojistku a kdyby za mnou došel někdo, abych mu doplatil např. 20000, které mu pojištovna neproplatila kvůli amortizaci.., taky bych ho poslal do háje...
Takže se znovu ptám někoho, kdo se v problematice orientuje, jestli je nějaká obrana?
Argumentace pojištovny že má NOVÉ zrcátko mi přijde zcestná, když jsem do poj volal, že teda chci nějaké starší, tak mně řekli, že si ho mám sehnat. V servisu mi zase řekli, že starší nenamontují...kvůli celkové záruce na opravu...blabla bla.... Odmítám, kvůli něčí nepozornosti, a zparchantělé pojištovně, hledat nějaké pokoutné servisy...auto je 6 let staré a šlo do značkového servisu, kam jezdí od počátku..
Kvůli 1000Kč nemá smysl jít do občansko právního sporu s viníkem nehody..., ten navíc argumentoval, že od toho je pojištěný. V podstatě ho chápu...platím si zákonou pojistku a kdyby za mnou došel někdo, abych mu doplatil např. 20000, které mu pojištovna neproplatila kvůli amortizaci.., taky bych ho poslal do háje...
Takže se znovu ptám někoho, kdo se v problematice orientuje, jestli je nějaká obrana?
Brera 2,4 JTDm zvaná Matylda
144kW 420Nm
144kW 420Nm
- Harry
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To alah :
dělam něco jako pro čp... jsou servisy ktere nepočítaji amortizaci...
dělam něco jako pro čp... jsou servisy ktere nepočítaji amortizaci...
Škoda Forman 1.3 Lxi (94) - ex
Škoda Felicia 1.6 Mpi (99) - ex
Alfa Romeo 146 1.6 TS 16V (98) - ex
Alfa Romeo 147 1.6 TS (05)
Škoda Felicia 1.6 Mpi (99) - ex
Alfa Romeo 146 1.6 TS 16V (98) - ex
Alfa Romeo 147 1.6 TS (05)