POPELNICE - ANEB VŠE CO SE NEHODÍ NIKAM JINAM

Odpovědět
Liwika19
SemTuFurt

Re: POPELNICE - ANEB VŠE CO SE NEHODÍ NIKAM JINAM

Příspěvek od Liwika19 » 24.8.2012, pát 15:48

Richie píše:Ted nevim jestli je to nejaka choroba a nebo jestli je to normalni, ale taky, kdyz zamknete Alfu a odchazite, tak se jeste otocite a pokochate se ? :) Ja se u toho jeste prihlouple usmivam :)
hej to je normalne :D mal by si vidiet mna ked za nou pridem po dlhej dobe do garaze. "ahoooj no ako sa mas? ideme dnes na vylet! :-D "
156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...

hadXR
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hadXR » 24.8.2012, pát 16:29

Normání to je, já se otočil i za Rapidem.
Ford Sierra 3.7i CLX 4x4 1992, Ford Sierra 2.0i GL 1987, Ford Scorpio 2.9i Ghia1991, Audi 80 B4 1.9 TDi 1992, Honda CB 500 1998.
EX: Alfa Romeo 155 2.5 V6 1996, Alfa Romeo 145 2.0 QV 1996, a další.

tuta146
SemTuFurt

Příspěvek od tuta146 » 24.8.2012, pát 17:29

jsem stejně postižený :-D
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS

ados.m

Příspěvek od ados.m » 24.8.2012, pát 18:24

Vidím že je to naprosto normální jev :smt023
Alfa Romeo 156 2,4JTD 110kw r.v. 2002

Liwika19
SemTuFurt

Příspěvek od Liwika19 » 24.8.2012, pát 20:44

súrne: čo môže byť pokazené na otváraní kufru na 166. nereaguje na kľúč ani na gombík. poistky v kabíne sú ok. je na to este niekde inde poistka? alebo rele? ďakujem

prte
SemTuFurt

Příspěvek od prte » 24.8.2012, pát 21:29

dolphin7 píše:
Richie píše:Ted nevim jestli je to nejaka choroba a nebo jestli je to normalni, ale taky, kdyz zamknete Alfu a odchazite, tak se jeste otocite a pokochate se ? :) Ja se u toho jeste prihlouple usmivam :)

Ja ji jeste pohladim, obejdu a reknu zatim papa alficko, hezky si odpocin :smt007
tak tak, vetsinou jeste zkontroluju zda se zamkly vsechny dvere a zda sem vytah vsechna okynka :smt044

liw: co prelomenej kabel pokud to ma magnet, ci ten plastovej snek pokud to ma snek? :smt102
ex Alfa Romeo 155 2.0 TS 16V Super

Petr147
SemTuFurt

Příspěvek od Petr147 » 24.8.2012, pát 21:35

ten drat by to mohl byt, nedavno jsem řešil na e46 nesvítící světlo nad RZ a mohly za to zlámané dráty v husím krku do kufru, pak upadl ještě jeden a to při couvání blikaly xenony :D

prte
SemTuFurt

Příspěvek od prte » 24.8.2012, pát 21:41

tam je otazka jestli to ma magnet jako 155 nebo takovej snekovej mechanismus jako 147, tam se obcas urve to plastovy snekovity kolecko, pak to jen zabzuci ale neotevre
ex Alfa Romeo 155 2.0 TS 16V Super

Liwika19
SemTuFurt

Příspěvek od Liwika19 » 25.8.2012, sob 01:55

noo neviem co tam je. ja som len tlmocnik. ale dik za rady a posuniem ich dalej :wink:

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 26.8.2012, ned 06:58

Malý krok pro člověka, ale velký skok pro lidstvo:
[video]http://www.youtube.com/watch?v=RhXRpDQalCk&feature=plcp[/video]
AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou

HonzaR
SemTuFurt

Příspěvek od HonzaR » 26.8.2012, ned 21:54

Neil Armstrong --víc nic se tu neobjeví?
/čest památce/...
s tímto mužem je spojen .konec jedné zvláštní mise..--Mise Apollo 11
, možná to je důvod, k jeho velmi uzavřenému životu i k celé řadě zvláštních narážek a prohlášení..

netřeba se z těchto věcí "hroutit" :smt033 ale je dobré je vědět..
převzato./.Hyde 2002.../,--Alfred Lambremond Webre 2009

Podle Neila Armstronga, prvního člověka na Měsíci, existoval dobrý důvod, proč se americká vláda v roce 1973 zcela náhle rozhodla zrušit další přistání na Měsíci v rámci programu Apollo. Důvodem bylo varování ze strany mimozemšťanů. Dne 21. července 1969 miliony Američanů se zatajeným dech sledovaly "živý" televizní přenos Armstrongovy historické chůze po Měsíci. Krátce po jeho proslulém prohlášení "jeden malý krok, jeden velký skok", bylo slyšet jednoho z kosmonautů, jak říká, že na okraji nedalekého kráteru vidí světlo. Kontrola mise na to reagovala žádostí o další informace. Celá Amerika tento rozhovor slyšela. Avšak jen pár vyvolených zaslechlo to, co následovalo, protože v momentě, kdy si úřady uvědomily, co astronaut vlastně říká, bylo vysílání přerušeno na plné dvě minuty. A nic dalšího již nebylo slyšet... Nebo snad ano? Podle bývalého zaměstnance NASA Otto Bindera, který byl členem týmu Apollo během mise Apolla 11, zaslechl rozhovor, který následoval přerušení přenosu, ještě někdo jiný než kontrola mise. Radioametérům z celé Ameriky se podařilo obejít rušení sginálu, takže zaznamenali následující konverzaci:

..... Apollo 11: "Co to bylo? Co to ksakru bylo? To je vše, co chci vědět!"

Kontrola mise: "Co je tam?...Kontrola mise volá Apollo 11..."

Apollo 11: "Ty věcičky jsou obrovské, pane... ohromné. Panebože! Tomu byste nevěřili! Říkám vám, že tam venku jsou jiné vesmírné lodi, seřazené na druhé okraji kráteru. Jsou na Měsíci a sledují nás..."

Kdyby Otto Binder a radioamatéři byli jedinými, kdo zaznamenal setkání Apolla 11 s mimozemšťany, pak by to samo o sobě ještěnemuselo tolik znamenat. Avšak oni jedinými nebyli. Toto setkání zaznamenali také ruští vědci, kteří tajně odposlouchávali přenos z "centrály KGB", tedy z Moskvy.

Například dr. Alexandr Kazancev oznámil, že "Buzz" Aldrin pořídil barevný filmový záznam několika mimozemských plavidel, která byla podle jeho slov "seřazena" na okraji nedalekého kráteru. Neil Armstrong později učinil tajné prohlášení, že Aldrin skutečně tento záznam pořídil, avšak CIA ho po návratu Apolla 11 zabavila. Tvrdí se, že ze strachu o svou osobní bezpečnost Armstrong odmítl sdělit další podrobnosti. Potvrdil však, že CIA skutečně stojí v pozadí rozsáhlého zastírání v otázce amerického vesmírného programu a setkání s UFO a mimozemskými inteligencemi.

Další ruský vědec, dr. Vladimir Ažaža, fyzik a profesor matematiky na moskevské univerzitě (sponzorované KGB), sdělil následující:

"Podle našich informací bylo setkání ohlášeno ihned po přistání modulu. Neil Armstrong sdělil kontrole mise, že je po přistání poblíž měsíčního modulu začaly sledovat dva záhadné objekty. Avšak veřejnost tuto zprávu nikdy nezaslechla, protože padla za oběť cenzuře NASA".

Světově proslulý výzkumní UFO Timothy Good tvrdí, že ho bývalý agent britské vojenské zpravodajské služby informoval o následujícím rozhovoru, který proběhl mezi Neilem Armstrongem a nejemenovaným profesorem na sympoziu NASA v Evropě. Dotyčný agent Goodovi řekl, že se mu podařilo "zaslechnout" tento rozhovor, který proběhl v sousedním hotelovém pokoji:

Profesor: "Co se skutečně stalo s Apollo 11?"

Armstrong: "Bylo to neuvěřitelné...Samozřejmě jsme pořád věděli, že tu existuje možnost... Skutečností je, že jsme byli varováni. V té chvíli otázka nějaká vesmírné stanice nebo města na Měsíci vůbec nepřicházela v úvahu."

Profesor: "Jak to myslíte, ´varováni´?"

Armstrong: "Nemohu vám sdělit podrobnosti, mohu pouze říci, že jejich lodi byly dokonalejší než naše, co do velikosti i technologie. Panečku, ty byly veliké! ..A hrozivé.. Ne, vesmírná stanice vůbec nepřichází v úvahu."

................................
V článku otištěném v dubnu 1995 tvrdí bývalý ředitel komunikací NASA Maurice Chatelain, že astronauti z Apolla objevili a vyfotografovali "několik záhadných geometrických struktur, které nebyly přírodního původu." Otázka kamufláže již neexistuje, říká Chatelain - nyní je to již holá skutečnost.

Maurice Chatelain také potvrdil, že rozhlasové přenosy Apolla 11 byly několikrát přerušeny, aby se před veřejností ukryly tyto novinky. Než odmítneme Chatelainova senzační tvrzení, stojí za povšimnutí jeho impozantní minulost v leteckém a kosmickém průmyslu a kosmickém programu. Po přistěhování z Francie nejprve pracoval jako elektroinženýr u Convair se specializací na telekomunikace, telemetrii a radar.
V roce 1959 vedl skupinu pro elektromagnetický výzkum, která vyvíjela nové radarové a telekomunikační systémy pro Ryan. Jedním z jeho jedenácti patentů byl Automatizované lety na Měsíc. Později bylo Chatelainovi nabídnuto místo v navrhování a budování komunikačních systémů a systémů zpracování dat pro Apollo u Severoamerického letectví.
Chatelain tvrdí, že:
......„všechny lety Apollo a Gemini byly sledovány, a to jak z dálky, tak někdy i dost zblízka, kosmickými létajícími stroji mimozemského původu – létajícími talíři či UFO, pokud je chcete nazývat takto. Pokaždé, když se to stalo, informovali astronauti řídící středisko, které poté nařídilo absolutní ticho.“
Dále pokračuje:
„Myslím, že Walter Schirra na palubě Mercury 8 byl prvním astronautem, který použil kód „Santa Claus“ k označení přítomnosti létajících talířů vedle kosmické kabiny." Nicméně jeho oznámení byly stěží zaznamenány širokou veřejností.
Bylo to trochu jiné, když James Lovell na palubě velitelského modulu Apolla 8 vylétl zpoza Měsíce a řekl tak, aby to všichni slyšeli:
„VĚZTE, ŽE SANTA CLAUS EXISTUJE.“
„I když se to stalo na Štědrý den roku 1968, mnoho lidí vycítilo v těchto slovech skrytý smysl.“

/kráceno../

KOho zajímá zákulisípopsané bývalými pracovníky NASA okolo "dobávání vesmíru", těmto a dalším
podobným informacím se bohužel nevyhne--příliš mnoho titulů a vědeckých funkcí, aby to se smíchem hned v prvním kole s klidem padlo do "koše" :smt041 ,
Netřeba mít "pevný názor" na něco, o čem "ho.vno vím",
stačí jen se nezaujatě dívat , číst a naslouchat.".

Zajímavosti a podrobnosti některých okolností dobývání Měsíce třeba viz třeba..
Dark Mission"-- Richard Hoagland

Hodně štěstí-Neile..- :smt023
http://www.youtube.com/watch?v=JVdZ0Rdm8zI

Charlie.iks
Nováček

Příspěvek od Charlie.iks » 26.8.2012, ned 22:31

Honzo :smt023
GTV 2.0 V6 turbo

elbandito
Štamgast

Příspěvek od elbandito » 26.8.2012, ned 23:24

to už bych uvěřil spíš tomu, že američani na měsíci nikdy nebyli :-D

.myc155
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .myc155 » 26.8.2012, ned 23:38

Walter Sobchak píše:Nihilists! Fuck me...
166 busso

HonzaR
SemTuFurt

Příspěvek od HonzaR » 27.8.2012, pon 00:07

Elbandito::No--tuším-- už je to přece jen opravdu dlouho-začátkem roku 92jsem se tehdy díval z Balkonu na Praze-Roztylech a to, co v sakra nízké trajektorii letělo napříč nad celou Prahou mělo charakter pohybu, který nemá žádné letadlo postavené lidskou rukou..nebo ty umíš nějaký "letadlo" s trajektorií běžně s "pravoúhlými zatáčkami" a náhlým zrychlením, který by udělalo z" vepřovýho mletou"?...--druhý den bylo v tisku -Večerní Praze-přiznáno
UFO--, nic zvláštního, /jen-tedy v překladu jak víš-neidentifikovatelný létající objekt./
Spím dobře a nedívám se proto ještě při splachování do záchoda, ani nechodím ke cvokaři...
ani nejsem zádumčivej a depresivní :-D
-------------
Nejde o to, čemu "věříš",proto abys v klidu usnul....
možná nějak mimoděk samozřejmě " věříš "i tomu ,že existuje Alfa před tvým domem, na kterou se díváš...
A proč si to prosím tě myslíš..? Na základě čeho to vůbec tvrdíš.
., nechceš si radši pro jistotu přece jen skočit ke cvokaři?
:smt044
Pouhý smyslový vjem, máš něco jiného než pouhou smyslovou zkušenost co se tvé Alfy týká? máš nějaký "objektivní důkaz" že ten předmět reálně existuje?-
-a je prosím tě právě tenhle tvůj alfácký "nepochybný vjem" "víc skutečný" jenom proto, že se shodou okolností pár dalších lidí shodlo na tom, že vidí více méně to samé.?
Takhle se nadá dostat moc daleko..
Míň se bát a víc se dívat ..a smát..

HonzaR
SemTuFurt

Příspěvek od HonzaR » 27.8.2012, pon 13:57

Jde o to, že příběh Armstronga a apolla 11 nebyl nějakou ojedinělou výjimkou..
Během mise apolla 14 došlo k mimořádné události, která se nikdy nevysvětlila..
Nakonec--Armstrong také nebyl sám.mezi kosmonauty NASA.., kdo otevřeně přiznával existenci mimzemských entit..

Během mise Apollo14 došlo k tajemnému zmizení dvou astronautů z Apolla 14-Sheparda a Mitchela. Na měsíční modul se nevrátili v určené lhůtě. A když jim zásoba kyslíku již dávno došla - oni se vrátili a odmítli vysvětlit své neuvěřitelné zachránění. Po návratu na Zemi oba podali žádost o odchod na penzi.
/Mitchel zalažil "Ústav parapsychologie", kterého byl zakládajícím ředitelem a v roce 2008
šokoval sérií veřejných vystoupení, na kterých přímo potvrdil existenci mimozemských inteligencí a kontaktů s nimi...

....................
zpráva z roku 2008..
.........Bývalý americký astronaut Edgar Mitchell (77 let) nedávno šokoval posluchače britské rozhlasové stanice Kerrang! Radio, když v živém rozhovoru prohlásil, že mimozemšťané existují.

V rámci mise Apollo 14 strávil Mitchell (9. února 1971) celých devět hodin na Měsíci. Je majitelem dvou vědeckých bakalářských titulů a doktorátu z letectví, který obdržel na Technologickém institutu v Massachusetts.

Následuje úryvek z rozhovoru, který 23. července 2008 s Mitchellem vedla birminghamská rozhlasová stanice Kerrang!.

Moderátor: Věříte v život na jiné planetě?

Mitchell: Jistě, o tom nemůže být sporu. Život proniká skrznaskrz vesmírem. V žádném případě tu nejsme sami.

Měl jsem to privilegium seznámit se s faktem, že jsme na naší planetě byli navštíveni. Fenomén UFO je skutečný, jen ho vlády velmi dlouhou dobu tutlaly.

Moderátor: Jsem šokován tím, co se mi říkáte.

Mitchell: Tak to jste asi v poslední době nečetl noviny. To téma se začíná poměrně dost otevírat.

Moderátor: Samozřejmě, podobné věci jsem už slyšel od bláznivých sci-fi fanoušků, nikdy bych ale nečekal, že mi toto řekne doktor Edgar Mitchell, šestý člověk, který chodil po Měsíci...

Mitchell: Kdybyste se mě zeptal, řekl bych vám to už dřív. Bylo o tom samozřejmě zveřejněno mnohem víc braku, než skutečných vědeckých poznatků. To ale nic nemění na tom, že ten fenomén je skutečný.

Je nás víc, kteří... Vlády to pečlivě zakrývají, zhruba posledních 60 let. Pomalu to ale prosakuje. Někteří z nás prostě byli privilegovaní natolik, že jim část těchto skutečností byla stručně představena. Vyrůstal jsem v Roswellu v novém Mexiku, kde UFO údajně přistálo již v roce 1947. Takže jsem byl z první ruky informován o tom, co se tam stalo. Také jsem se pohyboval mezi vysokými představiteli armády a tajných služeb. Měl jsem možnost proniknout pod povrch znalostí, jaké o této věci má naše společnost.

Moderátor: Nejde o nějaký druh žertu, který kosmonauti zkouší na lidi, neřeknete za chvíli: „Apríl!”?

Mitchell: Ne, to neudělám.

Moderátor: Tak jak Vám tedy byly sděleny informace o těchto věcech?

Mitchell: Nešlo o hlavní téma mého výzkumu. Byl jsem ale (spolu s renomovanými vědci a lidmi z tajných služeb) široce zapojen do práce mnoha komisí a výzkumných programů. My všichni měli možnost opravdu nahlédnout pod pokličku této problematiky.

Moderátor: A co jste pod tou pokličkou viděli?

Mitchell: To, co vám říkám od začátku. Byli jsme vícekrát navštíveni. Dopad v Roswellu byl skutečný a uskutečnilo se více dalších kontaktů, ten stav trvá. Ví o tom docela dobře celá komunita lidí, kteří do problematiky byli zasvěceni (jako já), nebo se toho nějak dotýkal jejich výzkum.

tady je to vysílání s Mitchellem celý...

http://www.youtube.com/watch?v=RhNdxdve ... r_embedded#!

RUSOVÉ--

Mimozemšťané existují!---to tvrdí ruský kosmonaut Vladimir Kovaljonok, který mezi lety 1977 až 1982 strávil 217 dní na kosmické stanici Saljut 6. Kosmonaut, který patří mezi nejznámější v Rusku, dokonce uvedl, že jeden z neidentifikovatelných létajících objektů (UFO) viděl explodovat.
:smt040

"Ve vesmíru jsem viděl mnoho UFO. Jeden se rozprskl na kousky,"tvrdí současný prezident Ruské asociace kosmonautů :smt044 . Dvaašedesátiletého Kovaljonka navíc překvapuje mlčení ostatních kolegů. "Nerozumím tomu, že další kosmonauti říkají, že na oběžné dráze neviděli nic neobvyklého," postěžoval si a dodal, že on viděl mnoho UFO všech druhů, tvarů a velikostí. "Pamatuji si, jak jsem pozoroval divný objekt v roce 1981. Byl vážně malý. Když jsem ho uviděl, zavolal jsem kolegu Viktora Savinycha a on popadl kameru. Ale ve chvíli, kdy se chystal UFO natočit, explodovalo. Zůstal tam jen obláček kouře, to bylo vše. Okamžitě jsme volali řídicí středisko," vzpomínal kosmonaut. "Nevím, co se ten den stalo, ale rozhodně to nebyla má představivost," dodal mnohokrát vyznamenaný kosmonaut.

Data z pozemního řídicího centra prý později potvrdila, že ten den se ve vesmíru stalo cosi divného. "Když jsme se vrátili zpět na Zemi, naši experti potvrdili, že v čase exploze tohoto UFO naměřili extrémně vysokou úroveň radiace," uvedl............

rozhovor s ním....

....Ve vesmíru jste prý viděl něco, co mohlo souviset s mimozemskou inteligencí.
Myslím, že o kosmonautech i o mně osobně koluje hodně legend, reportéři mají často sklon přehánět. Ale je samozřejmé, že kosmonautika se jako nový obor setkává s mnoha neobvyklými jevy. Lidé byli na oběžné dráze svědky věcí, které by na zemi vidět nemohli.

Vrátím se ale k setkání, na které jste se ptal. Bylo to 5. května 1981, kolem osmnácté hodiny. V tom okamžiku jsme se nacházeli nad jižní Afrikou a směřovali k Indickému oceánu. Právě jsem cvičil, když jsem okénkem zahlédl podivný objekt, jehož přítomnost jsem si nedokázal vysvětlit. Ve vesmíru je nemožné stanovit vzdálenost. Malý objekt může vypadat jako velký, hodně vzdálený objekt, a naopak. Někdy dokonce i oblak prachu připomíná velké kompaktní těleso. Tento objekt měl tvar elipsy a letěl souběžně s námi. Zepředu se zdálo, jako by rotoval ve směru letu.

Letěl přímým směrem, nebo dělal při letu nějaké neobvyklé pohyby?

Letěl jen přímým směrem. Náhle došlo k něčemu, co se podobalo explozi. Bylo to nádherné na pohled. Kolem tělesa se objevily záblesky zlaté barvy, potom, o sekundu až dvě později, následoval na jiném místě druhý výbuch: Z trosek pak vystoupily dvě překrásné zlaté koule...

Bylo v těch koulích něco?

Nebylo tam nic. Po té explozi jsem už viděl jen bílý kouř a ty koule podobné oblakům. Než jsme se ponořili do tmy, proletěli jsme takzvaným terminátorem, zónou mezi osvětlenou a neosvětlenou zemskou polokoulí. Letěli jsme na východ, a když jsme vstoupili do temnoty zemského stínu, všechno zmizelo.

Je mnoho pilotů, kteri na nebi viděli podobné objekty. Možná pro tato pozorování existuje fyzikální vysvětlení, ale zajímavé je, že spousta různých lidí pozorovala stejný druh objektů. Domníváte se, že to může být projev jiné inteligence?

Nechci to vyloučit, nechtěl bych tento jev popírat. Po tom všem, co jsem viděl, ho popřít ani nemohu. Viděl jsem ty pohyby a byly pro mne dostatečným důkazem, že tento objekt není obyčejný kosmický odpad. Neřízené těleso by totiž takové manévry nikdy nedělalo. Tyto pohyby nedokážeme fyzikálně vysvětlit.

Dokážete pravděpodobně lépe než kdo jiný rozlišit, zda se hmotný objekt pohybuje po své přirozené dráze, nebo zda je řízen nějakou inteligencí...

Letělo to paralelně s námi, domnívám se tedy, že se jednalo o řízený objekt. Pohyby, které při letu vykonával, rozhodně nebyly náhodné.

Tedy pilotovaný objekt?

Přesně tak.
Naposledy upravil(a) HonzaR dne 27.8.2012, pon 14:48, celkem upraveno 1 x.

Leech
Štamgast

Příspěvek od Leech » 27.8.2012, pon 14:41

Obrázek

:smt040
Spider 3.0 V6 12v
MiTo 1.6JTDm
"Drive it like you stole it"+|S
Bývávalo
147 1.6TS ECO ˟²| GT 1.9JTDm ˟²| 159 1.9JTDm 8V | 147 Q2 | Abarth 500 esseesse |Giulietta QV |

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 27.8.2012, pon 16:31

Tady to zase jede... :smt033 :weedman:
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´

HonzaR
SemTuFurt

Příspěvek od HonzaR » 27.8.2012, pon 17:18

Těch zhulených je patrně okolo kosmického výzku velké množství--ale je nakonec možné, že "něco berou", bylo by to docela elegantní , uklidňující :-D vysvětlení

Existuje mnoho náznaků, že Měsíc může být dutý. Průměrná hustota Měsíce je - asi 3,34 g/cm3neboli 3,34 krát více než stejné množství vody – se výrazně liší od hustoty 5,5 g zemského pláště. Studie měsíčních hornin ukazují, že nitro Měsíce se liší od zemského pláště způsobem, který předpokládá jen velmi malé, nebo dokonce žádné, jádro.
Už v roce 1962 uvedl vědec NASA, Dr. Gordon MacDonald:
„Vykrátíme-li astronomické údaje, přijdeme na to, že nitro Měsíce má menší hustotu než vnější části. Vskutku by se zdálo, že Měsíc je spíš dutý, než homogenní koule.“

Protože nechtěl věřit, že Měsíc je dutý, domníval se MacDonald, že jeho údaje jsou chybné. Avšak další studie jeho závěry spíše potvrzují. Dr. Sean C. Solomon z M.I.T. (Massachusettský technologický institut) napsal:
„Experimenty v rámci programu Lunar Orbiter (měsíční sondy) výrazně zlepšily naše znalosti o gravitačním poli Měsíce... naznačují děsivou možnost, že by Měsíc mohl být dutý.“
Proč děsivé? Důležitost tohoto tvrzení uvedl astronom Carl Sagan již v roce 1966 ve své práciIntelligent Life in the Universe (Inteligentní život ve vesmíru):

Přirozený satelit nemůže být dutý objekt.“ Nejúžasnější důkaz toho, že by Měsíc mohl být dutý, přišel 20. listopadu 1969, kdy posádka Apolla 12, po návratu na svou velicí loď, vyslala návratovou část měsíčního modulu zpět, aby se zřítila na měsíční povrch a vytvořila tak umělý otřes Měsíce. Měsíční modul zasáhl povrch asi 40 mil (64 km) od místa přistání Apolla 12, kde ultracitlivé seizmické zařízení zaznamenalo něco neočekávaného a ohromující ho – měsíc dozníval jako zvon déle než hodinu. Vibrační vlna trvala téměř osm minut až k vrcholu, pak poklesla na intenzitě.
Nepochybně největší záhadou týkající se Měsíce je, jak vlastně vznikl. Před misemi Apollo bylo jednou z vážných teorií o původu Měsíce, že se před dávnými věky odlomil od Země, i když nikdo nedokázal jasně určit, kde na Zemi měl Měsíc svůj původ. Tato myšlenka byla zavržena, když bylo zjištěno, že existuje pouze malá podobnost ve složení naší země a Měsíce. Novější teorie říká, že se Měsíc vytvořil z vesmírného odpadu, který zbyl ze vzniku Země. Tento koncept se ukázal být s přihlédnutím na současnou gravitační teorii neobhájitelným. Gravitační teorie naznačuje, že jeden velký objekt shromáždí veškeré volné materiály a nenechá tak žádné k utvoření dalšího velkého tělesa. V současné době je všeobecně přijato, že Měsíc vznikl někde jinde a v nějakém okamžiku v daleké minulosti vstoupil do gravitačního pole Země. Zde se teorie rozcházejí – jedna říká, že Měsíc byl původně planetou, která se srazila se Zemí, čímž se vytvořily úlomky, které se sloučily a vytvořily Měsíc; zatímco jiná teorie říká, že byl Měsíc bloudící naší sluneční soustavou zachycen a vtažen na oběžnou dráhu gravitací Země.

Na tiskové konferenci toho dne, jeden z ředitelů seizmického experimentu, Maurice Ewing, novinářům řekl, že vědci nejsou schopni toto zvonění vysvětlit.
„Pokud jde o to, co to znamená, raději bych to teď neanalyzoval. Ale je to jako, když někdo udeří na zvon, řekněme třeba ve zvonici kostela, jednou ranou a zjistí, že rezonance pokračuje 30 minut.“
Dr. Frank Press z M.I.T. dodal:
„… nikdo z nás neviděl na Zemi nic podobného. Přes všechny naše zkušenosti je to zcela mimořádná událost. Že tento poměrně malý náraz… vyvolal signál, který trval 30 minut, je zcela mimo dosah našich zkušeností.“

Tento jev se opakoval, když byla třetí část Apolla 13 poslána rádiovým signálem, aby se zřítila na Měsíc a zasáhla mohutností rovnající se 11 tunám TNT. Podle NASA, tentokrát Měsíc „reagoval jako gong“. Přestože seizmické zařízení bylo více než 108 mil od místa havárie, záznamy ukázaly rezonance trvající tři hodiny a 20 minut, které se přesouvaly do hloubky 22 až 25 mil (35 až 40 km).
Následné studie nárazů na Měsíc způsobené člověkem přinesly podobné výsledky. Po jednom nárazu rezonoval Měsíc čtyři hodiny. Toto zvonění spolu s problémem hustoty na Měsíci vedly některé k závěru, že Měsíc může mít neobvykle lehké – nebo dokonce vůbec žádné – jádro. Doufali, že zaznamenají dopad meteoritu dostatečně velkého na to, aby vyslal tlakové vlny do jádra Měsíce a zpátky, aby se mohl tento problém vyřešit. Tato možnost nastala 13. května roku 1972, kdy do Měsíce narazil velký meteorit silou odpovídající 200 tunám TNT.
Po vyslání tlakové vlny hluboko do nitra Měsíce, byli vědci zmateni tím, že se žádná nevrátila, což potvrdilo, že na jádru Měsíce je něco neobvyklého.
Podle spisovatele Wilsona připustil jeden vědec NASA, že americká vláda provedla experimenty, „které nebyly veřejně oznámeny“, aby určila, zde je Měsíc dutý nebo zda obsahuje velké dutiny.
Dr. Farouk El Baz byl citován:
„Máme podezření, že pod povrchem Měsíce existuje mnoho neobjevených jeskyň. Na Měsíc bylo vypuštěno několik experimentů, abychom zjistili, zda takovéto jeskyně ve skutečnosti existují.“
Výsledky těchto experimentů nebyly zveřejněny. Zdá se zřejmé, že Měsíc má tuhý, tvrdý vnější plášť a lehké nebo neexistující nitro. Plášť Měsíce obsahuje tmavé minerály, jako je titan, používaný na Zemi v konstrukci letadel a kosmických lodí. Mnoho lidí si stále pamatuje, jak v televizi sledovali naše astronauty, kteří se marně pokoušeli vrtat skrz kůru měsíčního moře. Jejich speciálně konstruované vrtáky mohly proniknout pouze do hloubky několika centimetrů.
Skládanka o záhadě tvrdého povrchu Měsíce byla složena objevením něčeho, co se jevilo jako zpracované kovy. Odborníci byli překvapeni, když našli měsíční horniny obsahující kromě téměř čistého titanu také mosaz, slídu a amfibol. Dospěli k závěru, že toto velké množství titanu v černém minerálním ileminitu dává měsíčním mořím tmavou barvu. Podle Argonne National Laboratory(Národní laboratoř Argonne) byly v měsíčních horninách objeveny prvky, které nikdy předtím nebyly v přírodě nalezeny – uran 236 a neptunium 237.

Zatímco se vědci stále snažili vysvětlit přítomnost těchto materiálů, byli překvapeni nálezem rezuvzdorných železných částic ve vzorku půdy z Mare Crisium (Moře Nepokojů). V roce 1976 vydala agentura Associated Press zprávu, že Sověti oznámili objev železných částic, které „nerezavějí“ ve vzorcích, které přivezla zpátky v roce 1970 mise bez posádky. Železo, které nerezaví je v přírodě neznámým jevem a nad rámec současné pozemské technologie.

..................

fakt asi berou..... všichni.. :smt044 :smt044

DědekBV
SemTuFurt

Příspěvek od DědekBV » 27.8.2012, pon 18:28

tráááá, tram ta dáááááá! :smt040
Přílohy
death-star-1.jpg
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS SW, Distinctive /2004/
ex Mazda 323f 1.5i /1994/; ex Škoda Rapid 136 /1989/

Petr147
SemTuFurt

Příspěvek od Petr147 » 27.8.2012, pon 18:32

no fakt, zkamenělá Hvězda smrti Obrázek

venomcz
Nováček

Příspěvek od venomcz » 28.8.2012, úte 09:22

:smt040 je mi fuk co berou ale chci to též :smt068 :smt064

zde.
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zde. » 28.8.2012, úte 11:13

Nemáte někdo číslo na Katusu?

EDIT: Tak už ho mám.
33

Liwika19
SemTuFurt

Příspěvek od Liwika19 » 28.8.2012, úte 16:31

prave som administratora na inom fore nazvala Richie :smt040 nastastie som to stihla upravit :D

rosso155
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rosso155 » 31.8.2012, pát 19:54

Když jsem se tenhle týden vracel z Holandska, tak jsem v D cvaknul tohle BMW, a kdybych já byl jeho majitelem, ta značka by mi radost určitě nedělala :-D
Přílohy
29082012281.jpg
2007 AR 159 2,2 JTS Ti - nero metallico
2002 AR 156 2.5 V6 24V SW - grigio metallico (ex)
1996 AR 155 1.8 TS Sport - rosso (ex)
1987 AR 75 2.5 V6 - rosso (ex)
2023 DAF XG 480 + 2023 návěs Krone
ALFOU SE NEJEZDÍ, ALFOU SE ŽIJE

Odpovědět

Zpět na „Tlachání o všem možném co se netýká Alfy Romeo...“