Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Re: Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Vcera jsem byl v servise vycist diagnostiku, zkouknout podvozek a rizeni. A bylo mi receno, ze mi pribrzduji zadni kola, ze lanovod rucni brzdy je moc nasponovanej. Zda se mi to teda trochu divny, protoze jsem nikdy ani po delsi jizde zadni brzdy necitil. Nicmene tusim, ze se nekde pod loketni operkou da stelovat napnuti lanovodu. Akorat presne nevim kde a jak. Poradi nekdo?
A pry pripadna vymena lanovodu je dost narocna a obnasi rozdelani tunelu v interieru. Uz to nekdo z vas absolvoval a na kolik to asi prislo?
Diky.
A pry pripadna vymena lanovodu je dost narocna a obnasi rozdelani tunelu v interieru. Uz to nekdo z vas absolvoval a na kolik to asi prislo?
Diky.
AR 159 2.4JTDM (154kW) - r.v. 10/2007 - DPF off, EGR off, Swirl off
Ford Focus 1.6 (74kW)
Skoda Fabia 1.4
Ford Focus 1.6 (74kW)
Skoda Fabia 1.4
- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
No pánové není třeba do sebe rýpatsunic píše:Né jurki, mně jsi opravdu ještě neradil a obávám se, že po Tvojí radě, "zahřej to a neboj nič" která skončila urvanou svící či svícením mlhovkama, se asi ani Tvýma radama inspirovat nenechám. Jinak ta svíce se mohla urvat tak jako tak, ale radit někomu s takovou skálopevnou jistotou a pak po zjištění co se stalo, se k tomu ani nevyjádřit, to prostě není, jemně řečeno, vůbec fér..

p.s. za ten týden jsem už nasbíral tolik rad a postupu z netu že uvažuju že koupím sadu a budu to tahat sám

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
Nemyslím, že bys musel dávat dolů hlavu, vždyť jsem se tě snažil trochu povzbudit a pozitivněji naladit
. Někdo ale holt optimistickej není. Pokud si na to troufáš, tak to můžeš zkusit sám, ale osobně bych do toho nešel, protože pak sundávat hlavu, v případě že by to nevyšlo, bych ani náhodou nechtěl, takže bych to dal někomu, kdo aspoň trochu ví co dělá a už to dělal. Na druhou stranu, něják se to člověk naučit musí, takže pokud si troufáš, tak směle do toho, spousta lidí, kterým se to stane po tobě ti určitě bude vděčná za zkušenosti
. Taky to tady na fóru jde vidět, že ti co řešili problémy s klapakama, DPF či EGR jako první za to vysolili nemalej balík, ale ti co už jsou poučeni a přečetli si to už jdou na jisto, tak jako jsem šel třeba já. Zkušenosti lidí z fóra totiž opravdu hodně pomůžou, takže tímto bych i za ně chtěl poděkovat, mě osobně hodně pomohly. Horší to ale je pokud někdo radí špatně a nemá to vyzkoušené
. Když něco nevím, nesnažím se ze sebe dělat chytrého. Když něco nevím, radši se zeptám, neb je lepší být za pitomce 10 minut než se neptat a být hlupákem celý život.
Takže jak jsem říkal, dřžím ti palce, ať to úspěšně a levně vyřešíš, ale osobně už ti bohužel víc asi nepomůžu, nikdy se mi to naštěstí nestalo a všechno co jsem psal, bylo pouze teoreticky možné, ne mnou zkoušené. Hlavně pak dej vědět, jak jsi dopadl a taky přestaň litovat toho, že jsi vzal JTDm. Je to jeden z těch nejlepších motorů do 159 a je to nejlepší nafta, kterou jsem měl tu možnost jet a kterou znám.

Takže jak jsem říkal, dřžím ti palce, ať to úspěšně a levně vyřešíš, ale osobně už ti bohužel víc asi nepomůžu, nikdy se mi to naštěstí nestalo a všechno co jsem psal, bylo pouze teoreticky možné, ne mnou zkoušené. Hlavně pak dej vědět, jak jsi dopadl a taky přestaň litovat toho, že jsi vzal JTDm. Je to jeden z těch nejlepších motorů do 159 a je to nejlepší nafta, kterou jsem měl tu možnost jet a kterou znám.
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Džanek : dá se to v loketce seřídit, nebo přesněji řečeno povolit, skoro každé auto, co jsem měl na dílně, tak na zadní kola přibržďovalo, takže normální věc.
Tak když otevřeš loketku, tak jsou tam dvě polochy na odložení a na té menší vyndej gumovou podložku a je tam plast, kderý se dá ohnout, pod ním je kruhový otvor, připrav si na malou gola sadu, dlouhý nástavec a na něm 13 a tam se to nastavuje. Kdyžtak zavolej.
Tak když otevřeš loketku, tak jsou tam dvě polochy na odložení a na té menší vyndej gumovou podložku a je tam plast, kderý se dá ohnout, pod ním je kruhový otvor, připrav si na malou gola sadu, dlouhý nástavec a na něm 13 a tam se to nastavuje. Kdyžtak zavolej.
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
OK, dekuju, podivam na to.
Ale co to ted vic sleduju, tak po dojezdu domu (bydlim na kopci, takze posleni km nebrzdim) jsou predni i zadni brzdy studene. Tak pokud to pribrzduje, tak mozna jen nekdy a asi ne moc. Kazdopadne diky, aspon vim kam sahnout.
Ale co to ted vic sleduju, tak po dojezdu domu (bydlim na kopci, takze posleni km nebrzdim) jsou predni i zadni brzdy studene. Tak pokud to pribrzduje, tak mozna jen nekdy a asi ne moc. Kazdopadne diky, aspon vim kam sahnout.
AR 159 2.4JTDM (154kW) - r.v. 10/2007 - DPF off, EGR off, Swirl off
Ford Focus 1.6 (74kW)
Skoda Fabia 1.4
Ford Focus 1.6 (74kW)
Skoda Fabia 1.4
tak vonka škaredo,doma nuda,v telke nič tak som sa pustil do osvetlenia interiéru ledkama...
toto je do predu...

toto je do predu...

Alfa Romeo 159 sportwagon 2,4 JTDm 154kw 2008 r.v.
DPF - OFF , EGR - OFF , CHiP - ON
By Mudr.Šarkan
By Mudr.Šarkan
nj teraz sa tu asi budu riesit talapatie s lanovodmy alebo zhavicmi
ja zhavice hadam mesiac riesim
uz vymenili (vraj) zhavice, poistky, kontrolovali kable, menene zeraviace rele, dotiahnute kontakty okolo baterky (ale keby to fakt urobili, tak by zhavilo), ale pride pod cca 5 stupnou a uz mi kontrolka vyblikuje a nezhavi nezhavi, inac dnes pri 9 ani raz, ja uz fakt netusim, cim to je, ci ozaj nie slaba baterka, nuz este idem skusit origo bosch servis, lebo uz som 3 servisi poskusal a nic, tomu sa povie zufalost
Džanek:
tie zadne brzdy darmo, ak budu pribrzdovat, tak pravdepodobne je lanovod nanic, ja som ich mal obe polamane (puzdra), potom sa dnu voda dostane a zle je, plus ked su brzdove kotuce zjazdene, tak to tam zaoxidovava okolo platniciek a este aj piskat budu, hlavne za mokra (zimy), pokial som to nemal poriesene, tak na miernom kopceku po povoleni rucnej som dalej stal, potom cuklo a ked poprsalo, tak prvych par km som sa citil ako sofer starej piskajucej tatrovky
kolko ma len lanovody staly neviem povedat, bo robili vsetko naraz, ale ked to tak rozpocitam, bolo to cca 100€, ked som sa bol na to kuknut, chlapik na zadnom sedadle v neprirodzenej polohe vyslovene nadaval (co za chuja to takto spravil ...), zrejme sa mu to moc dobre nerobilo, alebo je mozne, ze tiez predomnou ladil formu ...

ja zhavice hadam mesiac riesim

Džanek:
tie zadne brzdy darmo, ak budu pribrzdovat, tak pravdepodobne je lanovod nanic, ja som ich mal obe polamane (puzdra), potom sa dnu voda dostane a zle je, plus ked su brzdove kotuce zjazdene, tak to tam zaoxidovava okolo platniciek a este aj piskat budu, hlavne za mokra (zimy), pokial som to nemal poriesene, tak na miernom kopceku po povoleni rucnej som dalej stal, potom cuklo a ked poprsalo, tak prvych par km som sa citil ako sofer starej piskajucej tatrovky

kolko ma len lanovody staly neviem povedat, bo robili vsetko naraz, ale ked to tak rozpocitam, bolo to cca 100€, ked som sa bol na to kuknut, chlapik na zadnom sedadle v neprirodzenej polohe vyslovene nadaval (co za chuja to takto spravil ...), zrejme sa mu to moc dobre nerobilo, alebo je mozne, ze tiez predomnou ladil formu ...
SW 1,9 JTD 88kW DPF 4/2007, dovoz, jvc touch navi, tachometrovo 135000km
realita podla servisu Rotterdam 165000km
EX: Almera, Almera GT, Micra, Felicia, Favorit

ak by si si nevedel dať radu tak príď do BB mám staré žhaviče na skúšku a po prípade môžme prehodiť relé a pomerať to celé... 

By Mudr.Šarkan
By Mudr.Šarkan
[quote="1kovi"][/quote]
jj, dikes, dobre vediet
este skocim do boschka tu v zv, teda objednam sa a uvidim, tam by to uz mali poriesit, ak nie, tak uz fakt neviem, to by som sa ti v zufalosti uz ozval 
jj, dikes, dobre vediet

SW 1,9 JTD 88kW DPF 4/2007, dovoz, jvc touch navi, tachometrovo 135000km
realita podla servisu Rotterdam 165000km

By Mudr.Šarkan
By Mudr.Šarkan
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
hello, pani, pritulka ma problem s otvaaranim kufru cez stropne tlacitko. po stlaceni nic nerobi(prekvapko, co
). Cez DO funguje, kufer sa otvori. Akorat je dost neprakticke ked potrebuje otvorit kufer ked je auto nastartovane, musi zhasnut , bybrat kluc, odkomknut... Su nejake caste poruchy, naco sa da rychlo pozret, alebo treba laborovat. Pls rady, co popozerat(napr. poistka
), alebo ja nevim... pripadne postup ako sa dostat k tlacitku, ako vylupnut tu stropnu konzolu atd...
thx

thx
EX: Alfa Romeo 75 2.0TD
EX: Hyundai S Coupe GT 1.5T
EX: Alfa Romeo 75 2.4TD
Alfa Romeo 75 2.0TS Limited Edition
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
Někdo se hrabal v palubním menu, co?
MENU - in depth boot - přepnout na tu druhou položku(nepamatuju se co tam je, asi ON/OFF)
MENU - in depth boot - přepnout na tu druhou položku(nepamatuju se co tam je, asi ON/OFF)
Infiniti FX37
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
envel: to bolo mne? co som pozeral MENU tak letmo, tak vela tam toho na vyber nieje, pokial si dobre pamatam tak len tri polozky, inzetina osvetlenia budikov, potom, lights sens.(to nevim co je), a potoom quit, pripadne este jedna naka polozka, ale urcite nie taka co si napisal. Potom uz len moznosti palubaku ako trip, spotreba.. ale to je druha packa, a potom este tempomat, opat ina packa.
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
Tak mě auto začalo z ničehož nic hůř startovat. Zkrátka a dobře než to poprvé naskočí, tak musím start button držet aspoň 15s a přidávat plyn, teprve pak to chytne. Na podruhé, i když to hned chcípnu, takže se to ani moc nezahřeje to chytne hned. Když to běží, tak chvíli, než se to zahřeje se mi zdá, že se trochu houpe volnoběh, ale jen hodně nepatrně, pak to přestane. Zítra zaměřím na kontrolu vstřikovačů (jsou ale 20 tkm nové, takže snad ne) a už jsem objednal palivový filtr, stejně potřebuje vyměnit i v rámci předzimní přípravy, zkusím dát jinou naftu a uvidím. Kdyby měl ale někdo další nápad, čím by to mohlo bejt, určitě za něj budu vděčný. Díky!
Rasputin: V menu auta se totiž dá nastavit jestli otevírání kufru fungovat zevnitř bude nebo ne, takže to bys měl zkontrolovat. V případě, že máš connect, tak se to nastavuje přes něj (independent trunk lid open nebo tak něják tušim, zkrátka něco s kufrem), pokud ho nemáš, podobná volba bude určitě v menu mezi budíky. Kdyžtak koukni do návodu, kdybys to nenašel. Pokud to tím nebude, tak pak musí bejt chyba někde na cestě mezi tlačítkem a ovládacím relé kufru, které je u levé nohy řidiče, v pojistkové skříňce.
Rasputin: V menu auta se totiž dá nastavit jestli otevírání kufru fungovat zevnitř bude nebo ne, takže to bys měl zkontrolovat. V případě, že máš connect, tak se to nastavuje přes něj (independent trunk lid open nebo tak něják tušim, zkrátka něco s kufrem), pokud ho nemáš, podobná volba bude určitě v menu mezi budíky. Kdyžtak koukni do návodu, kdybys to nenašel. Pokud to tím nebude, tak pak musí bejt chyba někde na cestě mezi tlačítkem a ovládacím relé kufru, které je u levé nohy řidiče, v pojistkové skříňce.
Ahoj
Skus to urobit podla obr.
quote="Rasputin"]envel: to bolo mne? co som pozeral MENU tak letmo, tak vela tam toho na vyber nieje, pokial si dobre pamatam tak len tri polozky, inzetina osvetlenia budikov, potom, lights sens.(to nevim co je), a potoom quit, pripadne este jedna naka polozka, ale urcite nie taka co si napisal. Potom uz len moznosti palubaku ako trip, spotreba.. ale to je druha packa, a potom este tempomat, opat ina packa.[/quote]
Skus to urobit podla obr.
quote="Rasputin"]envel: to bolo mne? co som pozeral MENU tak letmo, tak vela tam toho na vyber nieje, pokial si dobre pamatam tak len tri polozky, inzetina osvetlenia budikov, potom, lights sens.(to nevim co je), a potoom quit, pripadne este jedna naka polozka, ale urcite nie taka co si napisal. Potom uz len moznosti palubaku ako trip, spotreba.. ale to je druha packa, a potom este tempomat, opat ina packa.[/quote]
Alfa Romeo 159SW 1.9 16v JTDm Q-Tronic, Dpf Off, FL
Já už nevím. Píšete, že středová díra na 159 u kola je 65,1 mm. Ale kdekoliv na netu to chci objednat, tak píšou že je to 65mm a že je to na alfu 159. Příklad : http://www.akcnipneu.cz/detail-ocelovy- ... ?id=105020 . Bojím se to objednat, aby mi to tam pak náhodou nepasovalo ..
- .myc155
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
jestli mas doma pravitko, tak si zkus nastudovat, jak zhruba vypada desetina milimetru.
Jinak se dira vzdycky uvadi + 0.1 oproti naboji.
Sent from my NOKIA 3310 using Tapatalk
Jinak se dira vzdycky uvadi + 0.1 oproti naboji.
Sent from my NOKIA 3310 using Tapatalk
166 busso
Ahoj
Ak chces kupit disky tak mam na predaj 4roky stare disky R16 za dobru cenu, ktore menim za alu, ked mas zaujem tak napis a dohodneme sa.
Ak chces kupit disky tak mam na predaj 4roky stare disky R16 za dobru cenu, ktore menim za alu, ked mas zaujem tak napis a dohodneme sa.
MKKevinem píše:Já už nevím. Píšete, že středová díra na 159 u kola je 65,1 mm. Ale kdekoliv na netu to chci objednat, tak píšou že je to 65mm a že je to na alfu 159. Příklad : http://www.akcnipneu.cz/detail-ocelovy- ... ?id=105020 . Bojím se to objednat, aby mi to tam pak náhodou nepasovalo ..
Alfa Romeo 159SW 1.9 16v JTDm Q-Tronic, Dpf Off, FL
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
MKKevinem moc to řešíš, budou tam pasovat
to Rasputin: Tak panko sa "hrabe" v menu pocas jazdy, ze?
Ked stojis mas poloziek omnoho viac ako za jazdy a da sa nastavit aj okrem ostatnych odomykanie/zamykanie 5. dveri. 

Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTDm 110 kW
You can't buy happiness, but you can buy an ALFA ROMEO which is the same thing.
You can't buy happiness, but you can buy an ALFA ROMEO which is the same thing.
Taky si myslím že to tak bude,jednou jsem vlezl do menu za jízdy a nebylo tam skoro nic a když stojíš je tam plno položek 

Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
hehe, mno diky chalani, dnes sa nato pozrem. Bolo mi inak dost divne, ze tak relativne nove auto ma tak strohe menu. U z som cital v tom screene ze ze jazdy je len minimalne menu, ale ja som to pozeral ked som stal. Neviem, mozno bude stacit ked nastarujem/vlozim kluc a nepohnem sa a nabhene to rozsirene menu. Diky chalani za objasnenie, a bolo by fajn keby to bolo len v tom. Dam vediet potom. 
edit: tak, prave som vyliezol z auta, a je to zial ako som vravel, stale tam je len to mini menu. Vlozil som kluc, ani som nestartoval a len tie tri zakladne moznosti. Skusal som aj svetla dat do polohy "o" a nic. Pridrzat dlhsie MENU a tiez nic. Nejake napady? Bud tam bude nieco so softom(bolo odstranovane DPF a prepalovany SW) ale to dost pochybujem, skor vylucujem, dalsia moznost, pravdepodobnejsia, problem je medzi sedackou a palubakom, nakolko tieto novodobe serepeticky su premna moc neni
a chvilu mi trva kym pridem nato ako sa v tom orientuvat, alebo ma este napada a to som zatial neskusal, ci sa to nebude dat nastavovat cez display v stredovej konzole. Lebo cez packu sa nedaju nastavovat ani hodiny napr. a viem ze teeraz ako sa menil cas tak pritulka(jej je vlastne auto) ho menila cez stredovu konzolu. To ma napadlo az teraz 

edit: tak, prave som vyliezol z auta, a je to zial ako som vravel, stale tam je len to mini menu. Vlozil som kluc, ani som nestartoval a len tie tri zakladne moznosti. Skusal som aj svetla dat do polohy "o" a nic. Pridrzat dlhsie MENU a tiez nic. Nejake napady? Bud tam bude nieco so softom(bolo odstranovane DPF a prepalovany SW) ale to dost pochybujem, skor vylucujem, dalsia moznost, pravdepodobnejsia, problem je medzi sedackou a palubakom, nakolko tieto novodobe serepeticky su premna moc neni

Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Rasputin : pokud tam nic nemáš, tak máš navigaci a celé menu co je u jiných mezi budíky, máš v rádiu, kde se teda všechno nastavuje, tzn. musíš tam vlézt do setupu a tam to nastavit
Tak to neporadím,já mám jen obyč rádio s cd 

Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
no, kurna; to je ono, NAVI nevedelo ma to napadnut
takze cez to by to malo ist, ju. Mno pojdem to ceknut a dam echo ako to dopadlo. Bo ja a elektronika v autach sme neni moc dobry kamosi. Nieje to uz taka zabava, ked to na teba hlasy kazdu prkotinu, co nefunguje, co treba vymenit... som zvykli nato ze ked sa nieco posralo na mojej, tak sa chyba hladala aj niekolko dni 

Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4