v létě plánuju opravit a zvětšit sklípek ve svahu.
Pak už jen 2m betonovej plot a pes co funguje na "trhej". Jak stárnu jsem pořád víc asociální a paranoidní

Máš 5 kubíků vody? /v akumulaci.., nebo to zkoušíš rozjet s menším objemem a celková plocha kolektoru-vakuovýho trubicovýho--nebo klasika se selektivní vrstvou--na jaký ploše KOLEKTORU  to zkoušíš rozjet./
 Máš 5 kubíků vody? /v akumulaci.., nebo to zkoušíš rozjet s menším objemem a celková plocha kolektoru-vakuovýho trubicovýho--nebo klasika se selektivní vrstvou--na jaký ploše KOLEKTORU  to zkoušíš rozjet./ 
  .prostě ta metráž je akorát byt..jen s komfortem příjemného okolí..
 .prostě ta metráž je akorát byt..jen s komfortem příjemného okolí.. 

Nenech se a jdi si za svým, bydlet v tom budeš ty a ne oni.hondzik píše:bohužel nemám technickou místnost, ani nejsem schopen jí prostorově vyřešit, tudíž nádrž je výsledkem kompromisů. Taky by se mi líbila tak 1500l, ta už setrvačností zvládne ustát den. Momentálně je priorita dokončit a bydlet, ale už předem tahám kupříkladu kabeláž k timto vyfikundacím, někdy i dvojitě a husí krk k rozvaděči. Jsem připraven rozšiřovat aniž bych musel vybourat podlahy a půl zdí... Pokud se podaří, láká mi cca 2t litrů nádrž podél baráku v zemi, to už zmákne ten můj mikrokosmos udržet v teple setrvačností dlouho...
o problematice ostrovních systémů jsem přečetl spousty, hodně mě to láká. Momentálně to vidím na tzv poloostrov- osvětlení ( komplet led) a věci co jedou na stejnosměr přes trafo pojedou na FV+ baterie. Odpadá tím i měnič a celej systém by měl být schopen naprosto bez problémů samostatného života.
Ano, stojí to, setkávám se s tím že zbytečně vyhazuju, mám nízký stropy, je to blbá chata a ne dům, je to malý, izolace zbytečná, solár blbost.... Každej chytrej jak rádio, už jsem se naučil to ignorovat. Beru to jako ivestici do budoucna, třeba pak kamarádi a spol pochopí že jsem šel správnou cestou
btw, před chvílí jsme dotahali komplet elektriku- cca 40 jističů, cca 250m cyky 2,5, 200m 1,5.... Na barák velikosti bytu celkem drastický, opět si všichni ťukaj na hlavu...

perkusní revolver do každé rodiny !!!!
  perkusní revolver do každé rodiny !!!!

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host