Příspěvek
od Tomino » 26.3.2013, úte 20:14
Zdravíčko ve spolek,
koupil jsem 156SW 2,4JTD 103kw 2002 a měl bych pár drobnejch dotazů.
a) kde je čidlo na osvětlení zavazadlovýho prostoru? Nesvítí mi tam světlo, vyndal jsem ho ven, vyzkoušel na baterku přímo a svítilo, ale v kufru nesvítí prostě. Chtěl jsem proměřit kontakty v konektoru ale nedostanu tam zkoušečku. Ještě jsem objevil že je polohovatelnej ten kryt na světýlku, pochopil jsem správně, že jde o vypínač? Pokud jo, má to i čidlo na víko kufru?
b) zadní levé okno jde hodně ztuha stahovat, viděl jsem to když sem vybíral alfu u více kousků, je tam něco zatuhlýho, stačí promazat, nebo je unavenej motůrek třeba?
c) něco piští v motorovým prostoru, zní to jak drážkovej řemen, postříkal jsem ho sprejem na řemeny ale neztichlo to...mám podezření na řemenici klikovky, stává se to ?
d) rafička teploměru se nepohne snad ani o píď, jak zjistit, jestli je to termostatem, nebo třeba jeho čidlem, nebo je v háji samotnej budík,...?
e) nefunguje mi vyhřívání řidičovi sedačky, když pominu pojistku, čím to tak častěji bývá? někde nějakej špatnej (prasklej) spoj přímo v sedačce, nebo něco lépe dostupného?
f) nějaký kontakty na někoho vyhlášenýho kdo alfám rozumí a má třeba i dílnu v brně a blízkým okolí? Klidně nějaké zdejší uživatelé, nechci to svěřovat nějaký patlalům felicií a oktávek, a zároveň platit těžký peníze za neprověřený FIAT/ALFA/Lancia servisy...Momentálně nic nehoří, ale do budoucna se bude hodit.
Snad se dotazy moc neopakují, díky za odpovědi.