Mám stejné sedačky (smetanová kůže) a v tomto stavu je mám při nájezdu 330kkm. Volant jsem měl v černé kůži, podobně ohlazený, ale už mám Ti od Turpiho, takže můj interiér by momentálně vyhrál.Oskar píše:Neznáte někdo tuto Alfici? Nebyl jste se na ní někdo podívat?
http://www.sportovnivozy.cz/57400-alfa- ... ts-praha-6
Kupujeme AR 159...
Re: Kupujeme AR 159...
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
Zdravím vás, přiznivci AR159!
Projíždím forum cca. 2 měsíce, teď se čím dál víc blíží okamžik (duben), kdy budu chtít kupovat povoz. Bude to moje druhý auto, přecházím z francouze peugeot 406, už trošku zestárnul za ta léta (rv. 1999). Každopádně sem běžím pro nějaký rady, usměrnění.
Rozhodl jsem se pro AR 159, je to prostě nádherný auto, o kterým jsem se přesvědčil z pročtení snad všech postů tady o 159, že pověst je věc jedna a realita každodenního používání druhá. Nabyl jsem dojmu, že AR prostě má obdobný, ne-li levnější servisy, jako auta jinejch značek. A teď k přímo k tématu. Mám rozpočet na nákup auta řekněme na 170-180tis. Kč. Vím, že se tu hodně píše o pastech na 150tis., tak jsem o něco vejš. Jedno vím jistě, chci JTDm. Sice nenajezdím 20tis km a víc, ale o moc níž zase taky nejsem - auto bude na ježdění 140km trasy po silnicic první třídy 2-3x týdně (Budějovice-Vimperk, pokud někdo zná). Jestli to bude 1.9, nebo 2.4 už je mi celkem fuk. Kdyby byly za stejnou cenu, bral bych pětiválec asi :-P.
Jde mi tu hlavně o situaci na našem trhu s ojetinama. Co tak pročítám, tak nejvíc kladných hodnocení má Mates auto, hodně z vás má s ním jen kladný zkušenosti. Teď tam má už delší dobu pěknou 2.4JTDm, která v ohledu na cenu a ročník je spíše dražší, takže bych očekával, že by to mělo bejt auto, který koupím a budu jezdit bez toho, abych musel měnit spojku, dvouhmotu, či jinou podobnou jobovku? Jde mi o tuhle zkušenost. Potom Krempl motors. ti tu mají taky dobré hodnocení, taky pěkná 159 2.4JTDm. Popř v imofě je taky 2.4JTDm, ale ta je nějaká základní, ani klima tam není :-)
Jde mi o to, jestli byste mi teda doporučili koupi AR159 za těch řekněme 160-180k od jednoho z těchhle prodejců, nebo i tady se prostě dají najít "pasti", co mi sežerou dalších 30 litrů. Jestli je lepší počkat na vhodný auto u nich. Koupit auto za 140 a pak do toho dát 40k mi přijde horší než koupit auto už v dobrým stavu za 180. Jsem z jižních čech a většina pěkných alf je prostě neskutečnou pálku daleko, takže je těžký to pak při mojí práci objíždět. Navíc bych k tomu potřeboval někoho, kdo tomu opravdu rozumí, protože jak říkám, mám zkušenosti jen s 406 a to ještě takový, že jsem tam měl jen 3 závady za 7 let, takže jsem se v tom fakt nehrabal.
Píšu sem hlavně kvůli kontaktu s komunitou, hodně toho jde načíst, mě zajímá hodně tahle konkrétní situace, tak prosím s ohledem, rád se mezi vás začlením.
Předem díky, Pavel.
Projíždím forum cca. 2 měsíce, teď se čím dál víc blíží okamžik (duben), kdy budu chtít kupovat povoz. Bude to moje druhý auto, přecházím z francouze peugeot 406, už trošku zestárnul za ta léta (rv. 1999). Každopádně sem běžím pro nějaký rady, usměrnění.
Rozhodl jsem se pro AR 159, je to prostě nádherný auto, o kterým jsem se přesvědčil z pročtení snad všech postů tady o 159, že pověst je věc jedna a realita každodenního používání druhá. Nabyl jsem dojmu, že AR prostě má obdobný, ne-li levnější servisy, jako auta jinejch značek. A teď k přímo k tématu. Mám rozpočet na nákup auta řekněme na 170-180tis. Kč. Vím, že se tu hodně píše o pastech na 150tis., tak jsem o něco vejš. Jedno vím jistě, chci JTDm. Sice nenajezdím 20tis km a víc, ale o moc níž zase taky nejsem - auto bude na ježdění 140km trasy po silnicic první třídy 2-3x týdně (Budějovice-Vimperk, pokud někdo zná). Jestli to bude 1.9, nebo 2.4 už je mi celkem fuk. Kdyby byly za stejnou cenu, bral bych pětiválec asi :-P.
Jde mi tu hlavně o situaci na našem trhu s ojetinama. Co tak pročítám, tak nejvíc kladných hodnocení má Mates auto, hodně z vás má s ním jen kladný zkušenosti. Teď tam má už delší dobu pěknou 2.4JTDm, která v ohledu na cenu a ročník je spíše dražší, takže bych očekával, že by to mělo bejt auto, který koupím a budu jezdit bez toho, abych musel měnit spojku, dvouhmotu, či jinou podobnou jobovku? Jde mi o tuhle zkušenost. Potom Krempl motors. ti tu mají taky dobré hodnocení, taky pěkná 159 2.4JTDm. Popř v imofě je taky 2.4JTDm, ale ta je nějaká základní, ani klima tam není :-)
Jde mi o to, jestli byste mi teda doporučili koupi AR159 za těch řekněme 160-180k od jednoho z těchhle prodejců, nebo i tady se prostě dají najít "pasti", co mi sežerou dalších 30 litrů. Jestli je lepší počkat na vhodný auto u nich. Koupit auto za 140 a pak do toho dát 40k mi přijde horší než koupit auto už v dobrým stavu za 180. Jsem z jižních čech a většina pěkných alf je prostě neskutečnou pálku daleko, takže je těžký to pak při mojí práci objíždět. Navíc bych k tomu potřeboval někoho, kdo tomu opravdu rozumí, protože jak říkám, mám zkušenosti jen s 406 a to ještě takový, že jsem tam měl jen 3 závady za 7 let, takže jsem se v tom fakt nehrabal.
Píšu sem hlavně kvůli kontaktu s komunitou, hodně toho jde načíst, mě zajímá hodně tahle konkrétní situace, tak prosím s ohledem, rád se mezi vás začlením.
Předem díky, Pavel.
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm 154kW
Ahoj borci,
jsem v podobné situaci jako Pavel, takže taky uvítám každé doporučení...
Jinak, nebyl se někdo podívat na tuhle 159?
http://auto.bazos.cz/inzerat/43060091/A ... ka2006.php
http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list
Pozoruju že už se tam válí celkem dlouho.
jsem v podobné situaci jako Pavel, takže taky uvítám každé doporučení...
Jinak, nebyl se někdo podívat na tuhle 159?
http://auto.bazos.cz/inzerat/43060091/A ... ka2006.php
http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list
Pozoruju že už se tam válí celkem dlouho.
No chce to hledat a hledat prohlížet.Já tu svojí hledal téměř půl roku. 

159 1.9JTDm 88Kw 8V EGR off,DPF off
Exod,ono je lepší koupit auto za 140tis.a počítat s tím že do toho nasypu dalších 40tis.než koupit za 180tis.a myslet si že budu bez investic a nakonec tam stejně zahučíš z investicí za 40tis.
Takže nechci nikomu radit ale já dávám přednost těm nejlevnějším...
Takže nechci nikomu radit ale já dávám přednost těm nejlevnějším...

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
cuhan: přesně o tohle jde. pokud koupím za 140k, tak bych měl ready 30-40k na opravu s tím, že by pak auto mělo bejt ok (teda pokud to nebude extra drahá sranda). nebo koupit za 170 od renomovanýho prodejce, od kterýho by bylo auto už opravený a další velká investice by nemusela bejt v očekávání? jo, jestli mi rozumíš, tak podle reakcí a všech komentářů na mates auto, tak myslím, že tohle už by teoreticky teda mělo bejt v cajku - Mates auto - 2.4JTDm. Nejsem naivní, takže všude může bejt nějaká chyba, takže na opravy nějakej rezervní fond musí bejt i pak. Tu chci ale předejít třeba tím, že bych to vzal od někoho, kdo tu má jméno.
Četl jsem, že třeba cendler připravoval 159 k prodeji, tam byla ale vyšší cena, páč to bylo voňavka, navíc tuším novější výroba. Tohle by třeba taky mohla bejt cesta.
Četl jsem, že třeba cendler připravoval 159 k prodeji, tam byla ale vyšší cena, páč to bylo voňavka, navíc tuším novější výroba. Tohle by třeba taky mohla bejt cesta.
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm 154kW
Myslím že tady nejde o jméno ale aby se koupil dobrý kousek,to abys koupil auto bez dalších investic ti nezaručí ani ten nejpoctivější prodejce....
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- glassonion
- Pozorovatel
Láďa ma pravdu, je to o tom narazit na ten dobrej kousek. Osobne když vidim tažný tak zvysuju pozornost. A ten kousek z imofy bez klimy, urcite ne.cuhan píše:Myslím že tady nejde o jméno ale aby se koupil dobrý kousek,to abys koupil auto bez dalších investic ti nezaručí ani ten nejpoctivější prodejce....
Ale fakt je, že Mates nebo Krempl, tam je ty jistoty daleko vic než u jinych prodejcu, tak mi pripadne, že tem dvoum opravdu záleží na jméně.
AR 145 1.4TS Juniorka
Ahoj Alfové.
Kluci potřebuji Váš názor co by Volvista (V70 2.5t/147 kW) a jelikož mi již chybí koníci rozhoduji se přejít na surovější výkon
a našel jsem :-) tuto frajerku na co si mám dát bacha neb zítra jdu na kukačku http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list
Dík za názory.
Milan

a našel jsem :-) tuto frajerku na co si mám dát bacha neb zítra jdu na kukačku http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list
Dík za názory.

Naposledy upravil(a) mrfazole dne 12.1.2015, pon 22:25, celkem upraveno 1 x.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list[/quote]
ahoj mam dotaz jestli mate info o tomto prodejci,a o tomto aute ,nebo na co bych si mel dat pozor a ještě jedna otazka jak poznam u 159 skutecny rok vyroby,dekuji za odpoved
ahoj mam dotaz jestli mate info o tomto prodejci,a o tomto aute ,nebo na co bych si mel dat pozor a ještě jedna otazka jak poznam u 159 skutecny rok vyroby,dekuji za odpoved
ahoj mam dotaz jestli mate info o tomto prodejci,a o tomto aute ,nebo na co bych si mel dat pozor a ještě jedna otazka jak poznam u 159 skutecny rok vyroby,dekuji za odpoved[/quote]
todle nejak nechapu,jak poznas rok vyroby??to snad nikdo nepadela...
No tak u kazdyho auta pri prvnim prohledani se to da zjistit z kodu na oknech,posledni cislovky v kodu(samozrejme musi byt original nemenena,ale i tak u nich plati to same co u dilu, mohou byt vyrobena driv nez se smontovalo auto),pak pokud je servisni knizka(a neni padelana, i kdyz rok vyroby se vetsinou nepadela,nebo sem o tom neslysel) tak vni je samozrejme rok vyroby.Take nektere dily maji vyrazen rok vyroby(pozor,ale tak jako u oken,nikoli celeho auta,ale daneho dilu,takze mohou byt i starsi kdyz se jedna o prelom roku), no a jeste by to melo byt zjistitelne z vinu, no a v dokladech pridanych k vozu(velky technicak,maly),jinak uz me nic nenapada...
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 16V 100KW r.v. 08
ex: Alfa Romeo 156 2.0 TS r.v. 98
ex: Ford Probe 2.2 Turbo GT r.v. 89
ex: škoda 125L r.v. 88
- pedro m
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Jestli si myslis ze koupis nabouchaneho petivala s full servisem, gumama, nalitou okenou a naftou az po vicko za 180, prober se.Exod píše:koupit auto už v dobrým stavu za 180
I CAJK kara za 180 sezere okolo 30tacu za prvni servis (rozvody, vsechny filtry, vsechny naplne, geoska, dpf off, egr off)....to se nebavim o gumach (atyp rozmery), kolech, brzdach a "prekvapek" ktere JISTE najdes (altik, svody, vstriky, sani, spojka, setrvak...).
Abys nebyl prekvapeny

jestli ti chybi konici tak v automatu 3.2 na dvoutunovem aute je taky nenajdesmrfazole píše:jelikož mi již chybí koníci
na rok se vyser, sleduj realny stav auta, o nic jineho nejdevolnas píše:rok
Subaru WRX STi 2019
EX : Hyundai i30n DCT performance sport
EX : Alfa Romeo 159 SW Q4 2.4JTDm, 1-2-4-5-3
...Není čas ztrácet čas...
ja rok neresim jen jsem se docetl ze od 2008 byli nejake zmeny k lepšímu ?pedro m píše:Jestli si myslis ze koupis nabouchaneho petivala s full servisem, gumama, nalitou okenou a naftou az po vicko za 180, prober se.Exod píše:koupit auto už v dobrým stavu za 180
I CAJK kara za 180 sezere okolo 30tacu za prvni servis (rozvody, vsechny filtry, vsechny naplne, geoska, dpf off, egr off)....to se nebavim o gumach (atyp rozmery), kolech, brzdach a "prekvapek" ktere JISTE najdes (altik, svody, vstriky, sani, spojka, setrvak...).
Abys nebyl prekvapeny![]()
jestli ti chybi konici tak v automatu 3.2 na dvoutunovem aute je taky nenajdesmrfazole píše:jelikož mi již chybí koníci
no v roce 2008 byl facelift,je tu toho spousta napsana co se menilo,ale toho bych se u kopi vozu zas tak moc nedrzel,jde preci o celkovy stav...
jinac facelift(jina grafika budiku,jiny zadni sedaky,pozmenene rizeni,jine svody,odlechceni auta,otevirani 5.dveri pres znak,pozmenene ovladani klimatizace)tot asi vse...
jinac facelift(jina grafika budiku,jiny zadni sedaky,pozmenene rizeni,jine svody,odlechceni auta,otevirani 5.dveri pres znak,pozmenene ovladani klimatizace)tot asi vse...
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 16V 100KW r.v. 08
Jo no, dík za radu jestli poznám rozdíl mezi dvoutunovím Volvem 200koníku předohrabem nebo dvoutunovou Alfou 260 koníků 4x4 ,takovou fundovanou odpověď jsem skutečně nečekal.volnas píše:ja rok neresim jen jsem se docetl ze od 2008 byli nejake zmeny k lepšímu ?pedro m píše:Jestli si myslis ze koupis nabouchaneho petivala s full servisem, gumama, nalitou okenou a naftou az po vicko za 180, prober se.Exod píše:koupit auto už v dobrým stavu za 180
Abys nebyl prekvapeny![]()

Jestli máš nedostatek koniku,tak u 159 3.2 si moc nepolepšíš,zůstaň u značky a pořiď si eRko a budeš mít koníku habakuk...mrfazole píše:Ahoj Alfové.![]()
Kluci potřebuji Váš názor co by Volvista (V70 2.5t/147 kW) a jelikož mi již chybí koníci rozhoduji se přejít na surovější výkon
Dík za názory.Milan

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
zdravim vsechny,take jsem na tom podobne,svuj dotaz uz jsem psal i na Facebooku alfistu tak se pro jistotu zeptam na to same i tady jelikoz me trochu zmatlo cteni v uvodni strance
zatim nemam alfu ale vzdy jsem po ni touzil ale trochu jsem se bal ji koupit,mam fabii rs 1.4 turbo kompresor(180)jsem s ni moc spokojenej,kupoval jsem ji rocni se 7000km ale ted cekame rodinu a ja zvazuji neco vetsiho ale se sportovnim duchem a rekl jsem si ze je cas poridit si neco co jsem vzdy chtel,vim ze chci 159 v kombiku,naftu-ne 2.4 a ted bych potreboval radu od vas zkusenych je lepsi poridit si 1.9 (150)nebo novejsi 2.0 (170) novejsi neznamena vzdy lepsi:)takze babo rad:)dekuji vsem za radu
zatim nemam alfu ale vzdy jsem po ni touzil ale trochu jsem se bal ji koupit,mam fabii rs 1.4 turbo kompresor(180)jsem s ni moc spokojenej,kupoval jsem ji rocni se 7000km ale ted cekame rodinu a ja zvazuji neco vetsiho ale se sportovnim duchem a rekl jsem si ze je cas poridit si neco co jsem vzdy chtel,vim ze chci 159 v kombiku,naftu-ne 2.4 a ted bych potreboval radu od vas zkusenych je lepsi poridit si 1.9 (150)nebo novejsi 2.0 (170) novejsi neznamena vzdy lepsi:)takze babo rad:)dekuji vsem za radu
1.9 110kW je nejběžnější motor ve 159 vůbec a nemá žádné výrazné negativa. Taky se o něm tady dovíš nejvíc a v budoucnu lehce najdeš někoho, kdo ti jej za levno udrží v chodu až do prodeje i kdyby to mělo být za 10 let. Takže pokud koupíš tento motor v dobrém stavu, nemůžeš být sklamán.
2.0 125kW je o generaci novější, trochu živější (ne o moc) a zatím s ním taky nejsou žádné problémy. Výhodou proti 1,9 je, že zřejmě nebude potřeba řešit DPF filtr, asi ani Swirl klapky a EGR nevím jak na to je.
Nevýhody: samozřejmě trochu vyšší pořiz. cena, menší výběr mezi ojetinama a méně zkušeností u neautorizovaných servisů i tady na fóru.
Chybu neuděláš ani s jedním, tak se spíš řiď podle stavu konkrétních kusů. Jen se připrav na to, že proti Fabce RS přijdeš s těmito motory dost dynamiky. Pokud by jsi se chtěl dynamiku alespoň v přímce trochu přiblížit, tak v naftě jedině s chipnutou 2,4.
2.0 125kW je o generaci novější, trochu živější (ne o moc) a zatím s ním taky nejsou žádné problémy. Výhodou proti 1,9 je, že zřejmě nebude potřeba řešit DPF filtr, asi ani Swirl klapky a EGR nevím jak na to je.
Nevýhody: samozřejmě trochu vyšší pořiz. cena, menší výběr mezi ojetinama a méně zkušeností u neautorizovaných servisů i tady na fóru.
Chybu neuděláš ani s jedním, tak se spíš řiď podle stavu konkrétních kusů. Jen se připrav na to, že proti Fabce RS přijdeš s těmito motory dost dynamiky. Pokud by jsi se chtěl dynamiku alespoň v přímce trochu přiblížit, tak v naftě jedině s chipnutou 2,4.
Infiniti FX37
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
- pedro m
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
2.0jtdm swirl nema a oproti 1.9 zere jak protrzena, ale oba motory jsou cajk, osobne bych bral radeji 1.9
jinak ti to Envel napsal pekne

Subaru WRX STi 2019
Petre, to sem nevěděl, že 2.0 žere, máš to od někoho potvrzené? Já jen vím, že DPF už má integrované s katem, takže zbavit se toho je složitější. S těma klapkama se zdá, že máš recht, o jedno kurvítko míň, to se počítá.pedro m píše:2.0jtdm swirl nema a oproti 1.9 zere jak protrzena, ale oba motory jsou cajk, osobne bych bral radeji 1.9
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
- pedro m
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No cetl jsem + bavil sa s typkem na DPF off a Cendlerem a bezne to jezdi kolem 7L normalni jizdy - coz je zhruba +1L oproti 1.9jtdm.
No a za 7L jezdim ja ("opatrna" jizda s petivalem a Q4), takze z mojeho uhlu pohledu neadekvatni.
Ale Zdena rikal ze jakmile to ma DPF venku, jezdi to za stejne jako 1.9
No a za 7L jezdim ja ("opatrna" jizda s petivalem a Q4), takze z mojeho uhlu pohledu neadekvatni.
Ale Zdena rikal ze jakmile to ma DPF venku, jezdi to za stejne jako 1.9
Subaru WRX STi 2019
- Adamsquare
- SemTuFurt
Rozdíl je především v ceně, ale kdyby byla stejná, vzal bych 2.0 bez váhání.
V tomto případě novější = lepší. V továrním stavu funguje ok (dpf), je i o něco živější a zvukově kultivovanější.
Bohužel se na sklonku života už nenabízela s automatem
Každopádně z malého, lehkého, rychlého benzínového auta přejít na velké, těžké, jakžtakž rychlé naftové auto nebude sranda
V tomto případě novější = lepší. V továrním stavu funguje ok (dpf), je i o něco živější a zvukově kultivovanější.
Bohužel se na sklonku života už nenabízela s automatem

Každopádně z malého, lehkého, rychlého benzínového auta přejít na velké, těžké, jakžtakž rychlé naftové auto nebude sranda

//
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999
chlapi dekuji za rady,prave koukam ze tech 2.0 tolik neni a jsou o neco drazsi,s tim jsem pocital,v Nemecku se daji poridit a ja jsem si chtel udelat pro a proti,jestli to zere o litr navic tak to uz asi neresim,to co pisete mi rika bez do dvou litru:)jeste se zeptam co se presne musi resit s filtrem u 1.9? maji ho oba ze?Da se vyndat u obouch,az bude mrtvej?:)co se tyce jizdnich vlastnosti oproti fabce ,je mi jasny ze to bude zmena,jenze s prckem uz zavodit v aute nebudu,budu muset prejit na klidnejsi jizdu no:)
jeste jedna nepodstatna vec,jaka je ta navigace v te 159,ma cenu brat tu s ni kdyz bude na vyber?reknu to blbe ale bude se mi libit jedna s navigaci a druha bude bez ale zase treba bude pro me v lepsi barve:)))
- Sgt.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
navigace je k ničemu
svez se ve 2,4
svez se ve 2,4
BMW e39 525i M-paket -Herman
BMW e36 320i@141kw cabrio - Hans
R.I.P. AR 159 SW Ti 2,4 JTD-M 154kw - skurvená srno
R.I.P AR 159 SW 2,4 JTD-M 147kw - Matyldo dobře si je ochránila! EX AR 156 SW 1,9 JTD-M 110kw
BMW e36 320i@141kw cabrio - Hans
R.I.P. AR 159 SW Ti 2,4 JTD-M 154kw - skurvená srno
R.I.P AR 159 SW 2,4 JTD-M 147kw - Matyldo dobře si je ochránila! EX AR 156 SW 1,9 JTD-M 110kw