Dnes uz bych se asi radeji dival po 2.0 JTDm2, neslysel jsem na ne nic spatneho....
Kupujeme AR 159...
Re: Kupujeme AR 159...
Spotreba s 1,9 je okolo 6 litru, ale na klobouk klidne i pod 5 kdyz jsem jel z Veseli z Cendlerovy akce kde neni zadna dalnice a provoz jak hovado, tak me to nepustilo na vic jak 90
Dnes uz bych se asi radeji dival po 2.0 JTDm2, neslysel jsem na ne nic spatneho....
AR 159 1.9 JTDm 16V 110 kw brzdy OFF, navi OFF, multifunkční volant OFF a ještě spousta užitečných vecí OFFFFF
Seat Toledo II 1.9 TDi 81 kw ( nesmrtelná teta )
AR 156 1.9 JTD 16V 100 kw 2005 Ex
AR 147 1.9 JTD 85 kw Ex
AR 147 1.6 TS + LPG Ex
Seat Toledo II 1.9 TDi 81 kw ( nesmrtelná teta )
AR 156 1.9 JTD 16V 100 kw 2005 Ex
AR 147 1.9 JTD 85 kw Ex
AR 147 1.6 TS + LPG Ex
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
myslel jsem si to , myslím že pár stránek dál se tu o ni psalo, tak si to najdi
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
ty si dobrej más v popisku není čas ztrácet čas ale mě posíláš prohlížet miliony stránekpedro m píše:Si delas srandu nelalis100 píše:A jinak na co si třeba dát pozor? co je třeba choulostivý u 159? Co by mohlo být hodně drahé???
Nebud liny a hledej. Je tu toho napsano HODNE. Projdi si celou sekci 159, topten temata a ptej se az na drobnosti co ti nebudou jasne.
-
IdeeBizarre
Cendler: prosel jsem asi 10 stran na zpět a nic tu o ni nevidim
Inzerát je z 13. 2. 2015
Ahojte, sice to není ještě úplně aktuální, ale začínám pokukovat po nějaké 159, nákup podzim/zima. Už nějakou dobu procházím internet a sbírám informace, vcelku jsem si snad udělal nějaký základní obrázek co bych od auta chtěl, ale v čem pořád tápu je motor. (takový detail
)
Roční nájezd mám současným autem cca 10-12 tkm. Současné auto bych si chtěl taky nechat,jako pracanta na takové ty popojíždky po městě, do práce..... Přesto by i pro Alfu byla asi nejčastější cesta do práce, k rodičům,(obojí kolem 15 km) občas nějaký výlet cca do 150 km, jednou za rok možná dovolená. Odhaduji, že by teda najela cca 6-8 tkm/rok.
Vzhledem k nízkému nájezdu nemusím moc řešit spotřebu a bral bych tedy 2.2 benzín nebo 2.4 naftu.
Už jsem byl skoro rozhodlý pro 2.2 benzín, ale nenašel jsem na něj moc dobré recenze z hlediska poruchovosti, u nafty mám zase strach, že mu nebude prospívat ten nízký nájezd.
Chtěl bych tedy poprosit o názor ty, co jezdí v podobném režimu jaké mají zkušenosti s jednotlivými motory.
Roman
Roční nájezd mám současným autem cca 10-12 tkm. Současné auto bych si chtěl taky nechat,jako pracanta na takové ty popojíždky po městě, do práce..... Přesto by i pro Alfu byla asi nejčastější cesta do práce, k rodičům,(obojí kolem 15 km) občas nějaký výlet cca do 150 km, jednou za rok možná dovolená. Odhaduji, že by teda najela cca 6-8 tkm/rok.
Vzhledem k nízkému nájezdu nemusím moc řešit spotřebu a bral bych tedy 2.2 benzín nebo 2.4 naftu.
Už jsem byl skoro rozhodlý pro 2.2 benzín, ale nenašel jsem na něj moc dobré recenze z hlediska poruchovosti, u nafty mám zase strach, že mu nebude prospívat ten nízký nájezd.
Chtěl bych tedy poprosit o názor ty, co jezdí v podobném režimu jaké mají zkušenosti s jednotlivými motory.
Roman
Před koupi Volva jsem měl stejný problém,jako že jsem alfista tak jsem chtěl samozřejmě AR a to nejlépe Breru,jenže naftu nemám rád a v benzínu to je jeden paskvil za druhým,takže čtvrtým rokem jezdím Volvem a dobře jsem udělal,a kdybych už teda vermomoci bral alfu tak to bude Brera s motorem 2.4Jtdm se 154kw i když ta nafta no,musel bych si zvyknout 
Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
A co ta 166 v nafte co jsi melcuhan píše:Před koupi Volva jsem měl stejný problém,jako že jsem alfista tak jsem chtěl samozřejmě AR a to nejlépe Breru,jenže naftu nemám rád a v benzínu to je jeden paskvil za druhým,takže čtvrtým rokem jezdím Volvem a dobře jsem udělal,a kdybych už teda vermomoci bral alfu tak to bude Brera s motorem 2.4Jtdm se 154kw i když ta nafta no,musel bych si zvyknout
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
Hele, já mám 2,4 JTDm a ročně najedu +- 6 tisíc. Dalšího takového cvoka zde ale asi nenajdeš. Na rovinu říkám, že další auto už bude benzín. Proti tomu co píšeš, já nejezdím do práce(pěšky 4min.), opravdu to je jen na rodinné vyjížďky od 50km nahoru. Po městě na nákupy hrkáme benzínovým Korejcem. Další věc je, zda to plánuješ mít před barákem nebo v garáži. Moje alfice má suchou, teplou garáž, takže neřeším problémy se zamrzající naftou(navíc zimní/letní VIF) a přes zimu, kdy téměř nejezdí je baterie furt na nabíječce. Při této péči s naftovou Alfou není žádný problém ani s tak miniaturním nájezdem, ale stejně se poohlížím po benzínu. Bohužel už ne v Alfě, jelikož chci jediné auto, které musí ve všem nahradit Alfu(výkon, požitek z jízdy, top design...) i Hyundai (4x4, automat, park. kameru
, obratnost po městě...) a to u Alfy zatím nenabízí, snad za pár let ...
Aktuálně sice tápu a nevím, zda vůbec existuje i u jiných značek auto, které to všechno plní a na které bych zároveň měl, ale přiznávám, že až najdu, tak budu možná taky nějakou dobu Alfista bez Alfy jak Cuhan.
Aktuálně sice tápu a nevím, zda vůbec existuje i u jiných značek auto, které to všechno plní a na které bych zároveň měl, ale přiznávám, že až najdu, tak budu možná taky nějakou dobu Alfista bez Alfy jak Cuhan.
Infiniti FX37
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
Ta byla koupena vyloženě na kšeft,za určitou cenu s kterou jsem rok nehýbal a prodala se za tuto cenu...Kocour666 píše:A co ta 166 v nafte co jsi melcuhan píše:Před koupi Volva jsem měl stejný problém,jako že jsem alfista tak jsem chtěl samozřejmě AR a to nejlépe Breru,jenže naftu nemám rád a v benzínu to je jeden paskvil za druhým,takže čtvrtým rokem jezdím Volvem a dobře jsem udělal,a kdybych už teda vermomoci bral alfu tak to bude Brera s motorem 2.4Jtdm se 154kw i když ta nafta no,musel bych si zvyknout
Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Po přečtení několika dalších diskuzí zůstávám nakloněný k benzínu. 
Ahoj kluci...zrejme se zaradim do vasi rodinky. Tatik je Fiatar ( ma veterana Fiat 850 spider ) a na normalni jezdeni AR 147 TS 2.0 v selespeedu....je to fakt srdcovka... Dnes jsem pustil do sveta svoje nemecky vozidlo....po nekolika dennim az tydenim prohlizeni inzeratu se mi zamlouva tadle krasavice z Chrudimi.
http://www.amc-chrudim.cz/nabidka-autom ... :2296.auto
Co si o ni myslite? Nasel jsem na foru spravne, ze u tohoto motoru jsou rozvody pri 150tis. km? Obsah motoru nereste...jezdim prrvazne mesto, takze 2.4 by me nejspise sezrala
Diky moc za pripadne info.
Jirka
Co si o ni myslite? Nasel jsem na foru spravne, ze u tohoto motoru jsou rozvody pri 150tis. km? Obsah motoru nereste...jezdim prrvazne mesto, takze 2.4 by me nejspise sezrala
Jirka
AR 159 SW 1.9 JTD 110kW 2009
Ta se mi fakt líbí. 
Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTDm 16V 2006,navi,DPF off,EGR off,SWIRL Off.
Alfa Romeo Stelvio Veloce 2,2 154kW
ex:Fiat Marea Weekend 1,8 16V LPG 1997
Tříkolový velorex 250+350 ccm.
http://www.youtube.com/watch?v=tRN0itatY_k
Alfa Romeo Stelvio Veloce 2,2 154kW
ex:Fiat Marea Weekend 1,8 16V LPG 1997
Tříkolový velorex 250+350 ccm.
http://www.youtube.com/watch?v=tRN0itatY_k
...v tydnu tam pojedu, tak jsem zvedavej jak dopadnu 
Nazdar páni ! ( a dámy )
už je to nejaký ten piatok čo pokukujem po alfe 159 , manželka síce chcela 156 , ale to nie je podstatné
.
Po dlhom , dlhom hľadaní som dnes našiel toto : http://www.autoesa.cz/alfa-romeo/159/ko ... 94900.html a tak by som rád vedel Váš názor . V približne rovnakej cene a stave km majú aj sedan a pravdu povediac sa mi tá cena nejako nepozdáva . Dúfam že alfisti poradia
už je to nejaký ten piatok čo pokukujem po alfe 159 , manželka síce chcela 156 , ale to nie je podstatné
Po dlhom , dlhom hľadaní som dnes našiel toto : http://www.autoesa.cz/alfa-romeo/159/ko ... 94900.html a tak by som rád vedel Váš názor . V približne rovnakej cene a stave km majú aj sedan a pravdu povediac sa mi tá cena nejako nepozdáva . Dúfam že alfisti poradia
nuz ma to dpf tak na to sa zameraj ci to funguje ak nie tak potom pochopis tu cenu ono odstranenie dpf tiez daco stoji inak 88kw tak nejak nezmar motor
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
To je klasika, akcni cena plati, pokud to vemes na uver od nich. Jinak je tam malinkym napsano 132 bez DPH v hotovosti.tarzan píše:Nazdar páni ! ( a dámy )
už je to nejaký ten piatok čo pokukujem po alfe 159 , manželka síce chcela 156 , ale to nie je podstatné.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
Tu " akčnú " cenu som si všimol ;)
zažiadol som o bližšie info a VIN : ZAR9390007256739 . Vraj bolo auto pravidelne servisované do 70.000 km a od tej doby žiadny záznam , dovoz Taliansko ... asi dám od toho ruky preč , nejako sa mi nepozdáva.
zažiadol som o bližšie info a VIN : ZAR9390007256739 . Vraj bolo auto pravidelne servisované do 70.000 km a od tej doby žiadny záznam , dovoz Taliansko ... asi dám od toho ruky preč , nejako sa mi nepozdáva.
tarzan píše:Nazdar páni ! ( a dámy )
už je to nejaký ten piatok čo pokukujem po alfe 159 , manželka síce chcela 156 , ale to nie je podstatné.
Proč se mi vždy zdá, že auto které nemá označení na zadku (159, 1,9, JTDm) bylo bourané.
Mám tedy aspoň takovou osobní zkušenost s Mareou....
ALFA ROMEO 159 2,4 JTDm 154kw (všecko OFF!)
syn - ALFA ROMEO 159 2,4 JTDm 147kw Qtronic(všecko OFF!)
ex- FIAT MAREA 2,4 JTD 96kw
ex- ALFA ROMEO 156 1,9 JTD 85kw
syn - ALFA ROMEO 159 2,4 JTDm 147kw Qtronic(všecko OFF!)
ex- FIAT MAREA 2,4 JTD 96kw
ex- ALFA ROMEO 156 1,9 JTD 85kw
my meli z vyroby bez motorizace , jen s napisem 159
ktery tam byt samoze ma 
AR 159 SW 2.4 jtdm... babička Máňa
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
Kluci co tadle? Rozvody se delaj pri 150 tis. tedy?Brouczech píše:Ahoj kluci...zrejme se zaradim do vasi rodinky. Tatik je Fiatar ( ma veterana Fiat 850 spider ) a na normalni jezdeni AR 147 TS 2.0 v selespeedu....je to fakt srdcovka... Dnes jsem pustil do sveta svoje nemecky vozidlo....po nekolika dennim az tydenim prohlizeni inzeratu se mi zamlouva tadle krasavice z Chrudimi.
Jirka
Tak já mám též z Talianskatarzan píše:Tu " akčnú " cenu som si všimol ;)
AR 159 sw 2,4 jtdm 147 kw
-
Marek Bažík
Pekná dievčina
Ale ako správny paranoik, ktorý si po skúsenostiach so servismi a ľuďmi všeho druhu radšej všetko robí sám. Choď tam s mechanikom (ktorého poznáš alebo ti ho niekto dohodí a strč mu nejaké kopejky za to do vrecka), daj ju na zdvihák, nech sa všetko pozrie aby si nekúpil kinder vajco s prekvapením vnútri. Radím všetko vymeniť t.z. kvapaliny (brzdovka, chladiaca-maže problematickú vodnú pumpu, olej v motore-dali tam síce nálepku, ale nezaškrtli čo naliali
, prevodovkový olej), filtre, rozvody sú lacnejšie ako vybuchnutý motor. Potom vysať, útreť palubovku,navoňať, navoskovať a nakoniec zobrať kráľovnú plesu na výlet, kde sa jej vysvetlia výhody vozidla kombi
Držím palce pri kúpe.
Hezky napsanoMarek Bažík píše:Pekná dievčinaAle ako správny paranoik, ktorý si po skúsenostiach so servismi a ľuďmi všeho druhu radšej všetko robí sám. Choď tam s mechanikom (ktorého poznáš alebo ti ho niekto dohodí a strč mu nejaké kopejky za to do vrecka), daj ju na zdvihák, nech sa všetko pozrie aby si nekúpil kinder vajco s prekvapením vnútri. Radím všetko vymeniť t.z. kvapaliny (brzdovka, chladiaca-maže problematickú vodnú pumpu, olej v motore-dali tam síce nálepku, ale nezaškrtli čo naliali
, prevodovkový olej), filtre, rozvody sú lacnejšie ako vybuchnutý motor. Potom vysať, útreť palubovku,navoňať, navoskovať a nakoniec zobrať kráľovnú plesu na výlet, kde sa jej vysvetlia výhody vozidla kombi
Držím palce pri kúpe.
Len čumím aká je tu aktivita
najhoršie na tom je to hľadanie , obehal som ich zopár v okolí Plzne a musím povedať , že to bol jeden väčší vrak než druhý ... To isté platí aj o 156-tkách , samá hrôza [-o< .
Každopádne to nevzdám :P
najhoršie na tom je to hľadanie , obehal som ich zopár v okolí Plzne a musím povedať , že to bol jeden väčší vrak než druhý ... To isté platí aj o 156-tkách , samá hrôza [-o< .
Každopádne to nevzdám :P
-
Marek Bažík
Brouczech píše:Hezky napsanoMarek Bažík píše:Pekná dievčinaAle ako správny paranoik, ktorý si po skúsenostiach so servismi a ľuďmi všeho druhu radšej všetko robí sám. Choď tam s mechanikom (ktorého poznáš alebo ti ho niekto dohodí a strč mu nejaké kopejky za to do vrecka), daj ju na zdvihák, nech sa všetko pozrie aby si nekúpil kinder vajco s prekvapením vnútri. Radím všetko vymeniť t.z. kvapaliny (brzdovka, chladiaca-maže problematickú vodnú pumpu, olej v motore-dali tam síce nálepku, ale nezaškrtli čo naliali
Držím palce pri kúpe.
Uz se na ni tesim jak malej kluk
Dokonce nemuzu uz asni usinat
Ten pocit veľmi dobre poznám