již dva týdny v kuse pročítám ve volných chvílích celé forům a opravdu mě zaujalo jak si tady lidé vytvářejí "digitalní servisku a svůj deníček" a tak jsem se nechal inspirovat k vytvoření jedné takové taky.
A zaroveň se trochu pochlubit, když to většinou každýmu chválite

Nějáký ten úvod
Když jsem poprvé přišel do styku s alfou romeo, konkrétně 156kou byl jsem dost unešený z toho jaká "motokára" se dá za takové peníze pořídit. Hledal jsem naftové auto co nebude uplně liný a zároveň to nebude pojídat děti i s trávou u silnice

No co budu povídat, po 6 měsících od koupě první alfy jsem si domu vezl druhou a udělal tak aspoň radost přítelkyni se 156kou.
(pozn. alfa romeo 156 2002 2,4 jtd 110kw, po softu 130kw)
Koupě 159ky
Kamarád, který auta vozí mě nějákou dobu od 159ky odrazoval a jednu chvíli i přesvědčil ať se na ní vykašlu a pořídim si raději passat b6 2.0tdi, nebo oII 2.0tdi, jenže dle mého názoru na takovýhle "rodinný tuctovky" mám ještě čas

159ka
V tu dobu ještě né moc znalý o tom co všechno TI obsahuje jsem auto kupoval v domnění, že se o TI jedná, nicméně co tak zjišťuji, mám takové polo TI

19" Ti alu ,červené brzdiče,bi-xenon, kůže, navigace a spoustu další výbavy mě nechalo v přesvědčení, že tomu tak je. Ale není =D>
Ačkoliv výbava je v celku slušna : bi-xenon, kůže s výhřevem, digi klima, navigace, trippling, tempomat ,senzor deště,zamlžení, světel, parkovací senzory vzadu i ve předu, asistent rozjezdu do kopcetažné zařízení ,2x klíč, servisní kniha a spoustu dalších ptákovin (krom blue&me

I když jsem zastánce toho, že radši koupím auto s větším nájezdem o které bylo pečováno než auto s malým nejasným nájezdem. Tak jsem nehonil kilometry na budíkách ale kontroloval předevšim stav exteriéru a interiéru a nakonec přece jen nechal nájezd ověřit jestli to někdo nestáhnul alespoň jako lajdák a dle Cebie a celkového dojmu si myslim, že kilometry sedí. Auto mám asi 3 týdny a má mezi budíky 130xxx km a spolu za sebou máme nějákých 2000km
(pozn. chystám se kontaktovat Čendlera tak uvidíme co z toho skutečně vyleze

Doufám, že auto bude sloužit za ty prachy

Servis
Ve 129xxx km - 28.12.2015 - výměněna baterie za Vartu
- brzdové destičky Brembo ve předu i vzadu
Ve 130xxx km - 4.1.2016 - proběhla výměna červené servo kapaliny za zelenou Tutelu GI/R
V nejbližší době mě bude čekat výměna oleje v motoru s filtrama a taky plánuju výměnu oleje v převodovce

Do budoucna : kompletní dodělání Ti paketu - Nemáte někdo volant z TI ?

kontaktování čendlera ohledně DPF OFF , EGR OFF

fotky doplním hned jak budu mít