Pani a ako je to s umiestnenim sviecok v motore? Nakolko som teraz zmateny pretoze som sa hrabal v eLearnovi a tam je uvedene ze z lava (od rozvodu) ide Velka-mala, Velka-mala, Velka-mala, Velka-mala. Vid obrazok z eLearnu: http://upnito.sk/imggal.php?viewImage=d ... 9adf2e93ee Takto mam tie sviecky umiestnene aj v motore, ale nezda sa mi to nakolko tie "fajfky" ktore sa na ne natlacaju su ako keby v poradi od rozvodu Velka-mala, Velka-mala, Mala-velka, Mala-velka sviecka.
V nedelu som menil sviecky do vymeneneho motora (140tis) a pri tejto prilezitosti som nazrel aj na sviecky do stareho motora (318tis), ktory zral 1l oleja na 1000km. Prikladam foto z toho co som tam objavil. Cudujem sa, ze mi to vobec startovalo. =D>
Čau čau, jelikož mě taky čeká výměna svíček, tak jsem si pročetl tohle vlákno. Jen mi přijde divný, že v uživatelský příručce píšou svíčky NGK BKUR6ETB a CR7EKC a tady píšete, že mají bejt jiný (1.6 77 kW). Ty PMR7A a BKR6EKPA jsou tam psaný až pro 1.6 88kW. Ujasníte mi to prosím ?
AR Giula 2,0 Super EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
Tak jsem je vzal a vyměnil. Auto jede líp, nedusí se v nižších otáčkách a líp akceleruje (nebo se mi to zdá, protože jsem ted 2 dny jezdil manželky Puntem 1.2) a nekolísá za studena volnoběh. Ty starý svíčky ale taky už nijak extra nevypadaly:
Ahoj řeším dilema jaké svíčky a potřeboval bych znát další názor
Mám 1,6 TS EKO 77kw
Řeším zda požít předepsané niklové svíčky NGK BKUR6ETB a NGK CR7EKC nebo použít iridiové předepsané pro verzi 88kw NGK BKR6EKPA a PMR7A
Co vy na to? Má s tím někdo zkušenost?
Alfa Romeo 159 sw 1,9 jtd Ti facelift
Alfa Romeo 147 1,6 TS 08 ex
Alfa Romeo Crosswagon 1,9 jtd 04' ex
Alfa Romeo Crosswagon 1,9 jtd 05' na prodej ND