RACE mód pro obyčejné verze
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: RACE mód pro obyčejné verze
Hampi opravdu ve všech režimech voliče DNA běží mapa motoru podle N, jediné co se mění je převodovka a ostatní periferie. Ten rozdíl výkonu tam není dramatický, tak to podle mě nemůžeš poznat. Jediný co určitě vnímáš je chod převodovky a to, že kope / nekope. S tím indikátorem řazení jsi mě taky překvapil, protože na netu kolují videa s 2.0, kde ta indikace normálně funguje. Je možné, že je to opět jen verzí softwaru.
Nebudu přepisovat co už někdo napsal, tak sem dám dva podstatné odkazy ohledně RACE modu.
https://www.giuliaforums.com/threads/ho ... ost-792167
https://squadra-tuning.com/obd-tools/race-mode/
Za mě relevantní problémy co můžou nastat a to zejména u prvních verzí, jelikož neví co je "RACE" mód a neumí ho ovládat respektive aktivovat, jsou:
- chyba při zápisu dat při provádění proxi (neproběhne korektně)
- nefunkční pádla pod volantem
- neakceptuje pohon Q4
- pak u všech verzích s adaptivními tlumiči, že přední tlumiče změknou a zadní ztvrdnou.
Tlumiče, chybu při zápisu, nefunkční pádla a neakceptace pohonu Q4 jsou řešitelné softwarově přes Squadru. Umí to i na dálku.
Nebudu přepisovat co už někdo napsal, tak sem dám dva podstatné odkazy ohledně RACE modu.
https://www.giuliaforums.com/threads/ho ... ost-792167
https://squadra-tuning.com/obd-tools/race-mode/
Za mě relevantní problémy co můžou nastat a to zejména u prvních verzí, jelikož neví co je "RACE" mód a neumí ho ovládat respektive aktivovat, jsou:
- chyba při zápisu dat při provádění proxi (neproběhne korektně)
- nefunkční pádla pod volantem
- neakceptuje pohon Q4
- pak u všech verzích s adaptivními tlumiči, že přední tlumiče změknou a zadní ztvrdnou.
Tlumiče, chybu při zápisu, nefunkční pádla a neakceptace pohonu Q4 jsou řešitelné softwarově přes Squadru. Umí to i na dálku.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
Alfa Romeo Giulia 2.0 Veloce blue misano
- Hampice
- SemTuFurt
Ty jo, tak teď jsi mě rozhodil...Převodovka je jasná, ale jsem přesvědšenej, že to i jinak reaguje na plyn. Až s tím zas pojedu, zkusím se na to zaměřit 
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit s instalací Race módu. Mám Alfu Romeo Giulia (Super, 2.0 benzín, 147 kW, RWD), rok výroby 2016, v provozu od 2017, pádla pod volantem. Mám dokoupený DNA přepínač s polohou Race (č. dílu 156129321), ale hledám někoho šikovného na fyzickou montáž a následnou softwarovou úpravu (proxi alignment).
Není pro mě problém kamkoliv dojet. Máte prosím doporučení na někoho, kdo tuhle úpravu už reálně dělal a vyzná se v tom?
Předem díky moc za tipy!
potřeboval bych poradit s instalací Race módu. Mám Alfu Romeo Giulia (Super, 2.0 benzín, 147 kW, RWD), rok výroby 2016, v provozu od 2017, pádla pod volantem. Mám dokoupený DNA přepínač s polohou Race (č. dílu 156129321), ale hledám někoho šikovného na fyzickou montáž a následnou softwarovou úpravu (proxi alignment).
Není pro mě problém kamkoliv dojet. Máte prosím doporučení na někoho, kdo tuhle úpravu už reálně dělal a vyzná se v tom?
Předem díky moc za tipy!
Ahoj, mě to dělal David Krempl (Krempl motors) v Dolních Beřkovicích. Je to otázka cca 30ti minut a ten přepínač si vyměníš sám za chviličku. Na netu je mnoho videí, kde to dělají. Nejdou ovšem pak pádla pod volantem. Řešil jsem to se Squdra-tuning (jak George nahoře dával odkaz) a tam to dokáží poladit, ale musí se to hodit k nim na dílnu v Nizozemsku 
Naposledy upravil(a) perry69 dne 6.2.2026, pát 07:21, celkem upraveno 1 x.
Alfa Romeo Giulia 2.2
Ex. Alfa Romeo GT 1.9 JTD ROSSO
Ex. Alfa Romeo GT 1.9 JTD ROSSO
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Biscione: odkud vůbec jsi? Trochu se u tvého ročníku obávám toho, že budeš mít zastaralý soft v DTCM jednotce a nepůjde ti korektně dokončit proxi. Jako můžeš ho mít aktualizovaný, ale autorizáky se do toho většinou samy od sebe nehrnou. Jde to, ale případně řešit přes Squadru, viz odkaz výše.
Perry69: pokud jsem to pochopil z jejich stránek správně (Squadry), tak si můžeš od nich za nějaký poplatek zapůjčit Remote Flasher, s pomocí kterého ti aktualizují soft i na ty pádla, případně i další softwarové věci. Pak jim ho pošleš zpět.
Perry69: pokud jsem to pochopil z jejich stránek správně (Squadry), tak si můžeš od nich za nějaký poplatek zapůjčit Remote Flasher, s pomocí kterého ti aktualizují soft i na ty pádla, případně i další softwarové věci. Pak jim ho pošleš zpět.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Díky za reakci! S Davidem Kremplem jsem byl před časem v kontaktu ohledně mé předešlé 159.perry69 píše: 4.2.2026, stř 13:28 Ahoj, mě to dělal David Krempl (Krempl motors) v Dolních Beřkovicích. Je to otázka cca 30ti minut a ten přepínač si vyměníš sám za chviličku. Na netu je mnoho videí, kde to dělají. Nejsou ovšem pak pádla pod volantem. Řešil jsem to se Squdra-tuning (jak George nahoře dával odkaz) a tam to dokáží poladit, ale musí se to hodit k nim na dílnu v Nizozemsku![]()
Děkuji za reakci! Jsem z Plzně. Nejsem první majitel, ale auto bylo pravidelně servisováno v Srba Servisu, ve kterém prý byly provedeny i aktualizace softwaru. Nicméně se té úpravy, přestože už mám DNA přepínač s polohou Race dokoupený, samozřejmě trochu bojím, abych akorát Giulii nerozšteloval.George.KHE píše: 4.2.2026, stř 20:08 Biscione: odkud vůbec jsi? Trochu se u tvého ročníku obávám toho, že budeš mít zastaralý soft v DTCM jednotce a nepůjde ti korektně dokončit proxi. Jako můžeš ho mít aktualizovaný, ale autorizáky se do toho většinou samy od sebe nehrnou. Jde to, ale případně řešit přes Squadru, viz odkaz výše.
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsme od sebe docela daleko. Ono se asi není čeho bát. Případně si můžeš nechat udělat před proxi zálohu současného setupu. No pokud by tvoje auto nemělo softwarovou výbavu na Race mód, tak se vždy dá vrátit zpět do původního nastavení (to i bez zálohy současného setupu, jen se navolí zpět původní typ přepínače). Pak sem schválně napiš, zda se ti to povedlo nebo ne. Nechci předčasně strašit, ale myslím si, že tu potřebnou aktualizaci softu mít nebudeš.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Dneska jsem kontroloval infotainment a ta aktualizace tam vážně je. Teď mám verzi MV-002.010.043, což by mělo být pro Giulii s první generací systému (cca do roku 2018, nedotykový displej) úplné maximum. Zjišťoval jsem i možnosti novějšího updatu, ale vyšší verze softwaru jsou už určené výhradně pro dotykové jednotky. Víc už pro to asi udělat nemůžu, tak jsem zvědavý, jak si to s tím Race modem sedne.George.KHE píše: 4.2.2026, stř 22:47 Tak to jsme od sebe docela daleko. Ono se asi není čeho bát. Případně si můžeš nechat udělat před proxi zálohu současného setupu. No pokud by tvoje auto nemělo softwarovou výbavu na Race mód, tak se vždy dá vrátit zpět do původního nastavení (to i bez zálohy současného setupu, jen se navolí zpět původní typ přepínače). Pak sem schválně napiš, zda se ti to povedlo nebo ne. Nechci předčasně strašit, ale myslím si, že tu potřebnou aktualizaci softu mít nebudeš.
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Ale verze infotainmentu s tím nemá nic společného, ta neřídí pohon. Stejně je to o tom to zkusit a buď to půjde nebo ne. Spíš jsem tě chtěl upozornit na to, že u tvého ročníku je šance, že to nepojede a dá se to řešit přes squadru.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6